banner460
banner128

Esenyurt’taki arazi TBMM'de

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Esenyurt’ta bir vakfa verilen 25 dönüm araziyi TBMM gündemine getirdi. Özdemir,  arazinin 150 bin öğrencinin nitelikli eğitim görebilmesi için  vakfa verilmekten vazgeçilerek eğitim kurumları yapılmasına olanak sağlanması için AK Parti ve MHP gruplarından konuyu değerlendirmelerini istedi. 

Özdemir’in TBMM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili yaptığı konuşma şöyle:

“Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; bir diğer konu olarak İstanbul Esenyurt ilçemizde geçmişte yapılan ranta ve talana yol açan yanlış uygulamalar nedeniyle bugün okul inşa edecek alan kalmamıştır. Yeni göreve başlayan belediye başkanımızın çözüm noktasında gündeme getirdiği lise kampüsü yapılması için belediyeye devredilmek istenen arazi, maalesef, AK PARTİ'li meslis üyelerin red, MHP'li meclis üyelerinin çekimser oylarıyla reddedilmiştir.

İlçemizdeki 160 bin öğrencimize nitelikli eğitim verilmesi ve bu imkândan mahrum bırakılmamaları için AK PARTİ ve Milliyetçi Hareket Partisi gruplarının siyasetüstü bu konuyu bir kez daha değerlendirmeleri çağrısında bulunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.