banner460
banner128

Esenyurt Belediyesi tarım fuarında

Esenyurt Belediyesi, 30 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında, Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan, CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılacak. “Üreticiden Tüketiciye Aracısız Gıda” projesi ile diğer belediyelere de örnek olan Esenyurt Belediyesi, 300 kooperatifin katılacağı Zirve’nin gözdesi olacak.

Esenyurt Belediyesi, 30 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında, Avrasya Gösteri Merkezi’nde CHP tarafından düzenlenecek olan, CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katılacak. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un geliştirdiği “Üreticiden Tüketiciye Aracısız Gıda” projesi ile diğer belediyelere de örnek olan Esenyurt Belediyesi, özel bir hazırlık ile fuarda yerini alıyor. Esenyurt Belediyesi, CHP Yerel Yönetimler ve Tarım Komisyonu üyesi milletvekillerinin yanı sıra 160 CHP’li belediyenin katılacağı Zirve’de, tarım alanında yaptığı çalışmalar ve iş birliği içinde olduğu kooperatiflerin tanıtımını da gerçekleştirecek.

ESENTURT BELEDİYESİ, ÜRETİCİ KOOPERATİFLERİNE DESTEKLERİ İLE GÜNDEM OLMUŞTU

“Üreticiden Tüketiciye Aracısız Gıda” projesi kapsamında örnek bir belediyecilik faaliyetine imza atan Esenyurt Belediyesi, Eskişehir’de üretici kooperatiflerinden 180 bin litre süt, Niğdeli çiftçilerin elinde kalan 300 ton patates ve Amasyalı soğan üreticilerinin elinde kalan 300 ton soğanı alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştı. Hem üreticiye hem de tüketiciye destek olmak için hayata geçirilen proje, birçok belediye tarafından da örnek alınarak hayata geçirilmişti. Tarım sektörüne ve üreticiye verdiği desteklere devam eden Esenyurt Belediyesi, bu kez de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, örgütler, 11 büyükşehir, 10 il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı fuarda yerini alarak tarımsal çalışmalarını ve deneyimlerini diğer belediyelerle paylaşıyor.

Zirve sırasında CHP’li belediyelerin tarım sektörüne ve üreticiye verdikleri desteklerin yanında, sosyal yardım ve hizmetleri de kamuoyuna tanıtılacak. Fuarda ayrıca, CHP’nin 2024-2028 döneminde uygulayacağı tarım politikaları da açıklanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.