banner460
banner128

Erdoğan: Herkes haddini bilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı iş adamı grupları garip garip açıklamalar yapıyor. Bu tavırlarınızla, seçimin hukukunun işletildiği yerde böyle açıklama yaparsanız bunlar normalleşmeyi getirmez. Yanlış yapıyorsunuz, herkes haddini bilecek.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararına ilişkin "İstanbul seçimlerinin üzerindeki gölgenin kalkmasını sağlayacak bu kararı, demokrasimizi güçlendirecek önemli bir adım olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi.

Usulsüzlük olduğuna samimi olarak inanıyoruz

“Seçim sonuçlarını milli iradeye olan teslimiyetimiz sebebiyle saygıyla karşılamaya hazırdık. Bu seçimlerin en tartışmalı konusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmuştur. İstanbul seçimlerinde organize bir yolsuzluk, tam kanunsuzluk ve usulsüzlük hali olduğuna samimi olarak inanıyoruz. 15 bin seçmenin iradesi alenen gasbedildi. Gözümüzün önünde tüm çıplaklığıyla duran usulsüzlüğü, daha vahimi bir irade gaspını görmezden gelemeyiz. Seçim gecesinden bugüne kadar yaşanan bu sürecin sebebi işte budur. Biz bu yapılanların hesabını milli irade hırsızlarından sormazsak, milletimiz bizden hesap sorar. Hem seçmen listeleri hem de sandık kurulu üyeleri ile ilgili kanuna aykırı uygulamalar olduğunu gördük. Sunduğumuz belgeler gayet sağlamdır. İnkarı mümkün olmayan belgeler vardır. Kirli ellerin devreye girdiği ve konuyu adım adım buraya getirdiği anlaşılıyor. AK Parti az farkla kazansaydı ve aynı usulsüzlükler tespit edilseydi inanın ensemizde boza pişirirlerdi.

Sinsi operasyonları yapanlar


Kararın ülkemize, milletimize ve İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyoruz. Bu kararı, siyasetçiler olarak sorunlarımızı demokrasi ve hukuk içinde çözme irademizi güçlendirecek, hakemliği milli iradeye bırakacak en doğru adım olarak görüyoruz. Biz sadece milli iradeye saygının gereğini yerine getirdik. AK Parti'nin sandıktan çıkan sonucu kabullenmemek, hakkı olmayan bir seçimi kazanmış gözükmek gibi bir derdi asla yoktur, olamaz. YSK tam tersi karar verseydi biz buna da uyacaktık. Perde arkasından sinsice operasyon yönetenleri biliyoruz. Karanlık odaklara bekledikleri fırsatı asla vermeyeceğiz. İstanbul seçimlerinin üzerindeki gölgenin kalkmasını sağlayacak bu kararı, demokrasimizi güçlendirecek önemli bir adım olarak görüyoruz.


 

Herkes haddini bilecek


Bazı iş adamı grupları garip garip açıklamalar yapıyor. Bu tavırlarınızla, seçimin hukukunun işletildiği yerde böyle açıklama yaparsanız bunlar normalleşmeyi getirmez. Yanlış yapıyorsunuz, herkes haddini bilecek. Ekonomimizin güvenliği, sınırlarımız kadar önemlidir. Önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj hali. Sınırlarımıza dayanan teröristlere ne yaptıysak onu yapacağız. Hep beraber sağlam durursak hiçbir saldırı ekonomimizde tahribata yol açamaz. İhracatımız artmayı sürdürüyor, turizmde rekorlar kırıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.