CHP  eski Tekirdağ Milletvekili  Dr. Candan Yüceer Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkıyor. Dr. Yüceer  19 Kasım Pazar günü düzenleyeceği bir toplantıyla aday adaylığını açıklayacak. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nda yapılacak toplantı saat 14.00’da başlayacak.

Yüceer’in konuyla ilgili daveti şu şekilde.

“Bu davet bizim! ‘Öne Tekirdağ” diyerek çıktığım yolda; siyasi, mesleki, sosyal bikirimimle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığımı örgütümle ve hemşehrilerimle paylaşacağım. Benim için büyük bir onur ve heyecan vesilesi olan bu günde sizleri yanımda görmek isterim.  19 Kasım Pazar saat 14.00 CHP Tekirdağ İl Başkanlığı-Süleymanpaşa/Tekirdağ”

Özel’in yanında yer aldı

Candan Yüceer, kurultay sürecinde değişimcilerle hareket ederek Özgür Özel’in yanında yer aldı. Özel’in kazanması için de büyük çaba gösteren  ve dört dönem parlamentoda Tekirdağ Milletvekili olarak yer alan Yüceer, son seçimlerde kendi isteğiyle aday olmamıştı. 

*

Candan Yüceer kimdir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayacak olan Dr. Candan Yüceer, bir doktor, bir deneyimli siyasetçi.  Çevresine, topluma, ülkesine ve insanlığa karşı  duyarlı bir insan.

İşte özgeçmişi:

4 Mayıs 1973’te Ankara’da doğdu. 24., 25., 26 ve 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili.

İBB +Silivri cemevinde çalışmayı hızlandırdı İBB +Silivri cemevinde çalışmayı hızlandırdı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduktan sonra; Ankara, Samsun, Çerkezköy ve Tekirdağ'da hekim olarak görev yaptı.

Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, Tabip Odası Üyeliği görevlerinde bulundu.

24, 25, 26 ve 27. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. 3 Dönem CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı. Türkiye genelinde AMATEM ve ÇEMATEM'leri ziyaret ederek Madde bağımlılığı ile mücadele ve çocuk haklarına ilişkin çalışmalar yürüttü. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve CHP Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği yaptı. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili görevini yürüttü.

Yüceer, 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde yer almayacağını açıklayarak aday olmadı.  

Op. Dr. Kamil Yüceer ile evli olan Candan Yüceer, iki çocuk annesidir.

Erhan KIZILYAR 

Editör: Haber Merkezi