CHP Silivri İlçe Belediye Başkan Aday Adaylarından Doruk Bulut, Halk Tv’de İsmail Küçükkaya’nın hazırladığı ‘Yeni bir sabah’ programına konuk oldu.

Doruk Bulut programda Silivri’de özellikle kentsel dönüşüm ve tarımsal üretimle ilgili projelerini anlattı.

İBB-Silivri işbirliği toplantısı İBB-Silivri işbirliği toplantısı

Kentsel dönüşümün Silivri ilçesinin de en önemli çözülmesi gereken sorunlarından biri olduğunu belirten Bulut, bu konuda Silivri Belediyesi’nde vatandaşlara yardımcı olarak bir güçlendirme şirketi kuracaklarını açıkladı. Bulut,  bu şirketin başta maddi sorunlar ve vatandaşlar arasındaki anlaşmazlıklar olmak üzere kentsel dönhüşümün önündeki sorunları çözeceğini belirtti. Bulut ayrıca deprem sonrasında, İstanbul'dan Silivri'ye yardım gelmesi konusunda çıkacak sorunlara karşın da; Çerkezköy, Çorlu gibi yakın ilçelerle yardımlaşma konusunda protokoller yapılacağını duyurdu. 

Doruk Bulut bir başka soru üzerine de, ‘Depremi yaşayan Hatay’da ortaya çıkan en önemli sorunlardan biri gıda sorunu oldu. Olası bir İstanbul depreminde ortaya çıkabilecek gıda sorununa çözümü en kolay İstanbul’un yanıbaşındaki  Silivri’de tarımsal üretim konusunda yapılacak yatırımlar, projeler sağlar. “ diye konuştu.

İBB ile tarımbankası kurulması konusunda çalışma yapacaklarını söyleyen  Bulut, bunun ile insanların tarımsal arazilerini satmamalarını ve tarımsal üretim yapmaya devam etmeleri için yardımcı olacaklarını söyledi. 

Bulut şöyle devam etti. " Biz Değirmenköylüyüz, bizim orada Domates Festivali olur, biz domates ürünleri içinde büyüdük. Kavun festivalimiz var. Bamya festivalimiz. Yoğurt Festivalimiz var.

Silivri'de Orman vasfını yitirmiş araziler var. 150 senedir ekiyor biçiyor insanlarımız, devlet o insanlarımızdan yüksek paralar isteniyor.  Çatalca ve Silivri'de ikisini de Cumhur İttifakıbaşkanları var. Çatalca'da düşük bedellerle vatandaş yerlerini alıyor. Silivri'de yüksek bedeller sorun sürüyor. Köylüyü köyde bırakmak gerekiyor. Çiftçiliğin sürmesi gerekiyor. "

Editör: Haber Merkezi