banner460
banner128

Deprem 6.8 şiddetle Elazığ’ı vurdu

Elazığ Sivrice İlçesi merkezli meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde  ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti. Binin üzerinde yaralı olduğu bildirilen deprem başta Malatya’dan Pütürge ve Doğanyol ilçeleri olmak üzere çevre illerde de can kaybına yol açtı. Elazığ ve Malatya ilçelerinde ve köylerinde çok sayıda da konut yıkıldı ya da hasar gördü.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiği ifade edildi. Deprem, yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 1015 kişinin de yaralandığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Sivrice'deki deprem sonrasında saat 07.50 itibarıyla bölgede 4 ve üzeri büyüklükte 11 sarsıntı meydana geldiği, toplam artçı sayısının da 228 olduğu belirtildi.

Üç bakan bölgede

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'da incelemelerde bulundu.

Bakanlar, Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan binada devam eden arama kurtarma çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

CHP heyeti bölgede

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında; milletvekillerinden oluşan bir heyet deprem bölgesinde incelemeler yaptı.  

Prof. Ersoy: Yer kabuğu kırılmış olabilir.

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, “Doğu Anadolu’da uzun süreden beri bir deprem yoktu. Beklenen bir depremdi. Ama bu deprem önemli. Yer kabuğunu kırmış olabilir. Bu anlamda da büyük bir enerji boşalmıştır. Bir iki evde hasar olmaması net bilgi göstermez. Ciddi bir hasar vardır. Umarım ölümler yoktur. Alüvyon bir zemin üzerinde. Özellikle kırsaldaki evler ciddi zarar görmüş olabilir. Manisa gibi bir durum olmaz. Büyüklükten dolayı can kayıpları olmuş olabilir. Bu yüzden müdahalelerin ciddi olması gerekir.” dedi.

                AFAD’TAN SON AÇIKLAMA

iL

HAYATINI KAYBEDEN
VATANDAŞ SAYISI

HASTANEYE BAŞVURAN VATANDAŞ SAYISI

Elazığ

16

637

Malatya

4

226

Diyarbakır

-

34

Adıyaman

-

25

Batman

-

6

Kahramanmaraş

-

37

Şanlıurfa

-

50

TOPLAM

20

1.015

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.