CHP  kurultayında Grup Başkanvekili Özgür Özel,  38 CHP kurultayı’nda;  2. Turda aldığı 812 oyla CHP’nin 8. Genel Başkanı olurken, Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda 536 oyda kaldı.

Divan Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı kurultayda, 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti.

CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yarıştı. Yarışın ilk turunda galip çıkmadı. İkinci turun sonunda seçimin galibi ise Özgür Özel oldu.

Özgür Özel 812 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 539 oy aldı.

İmamoğlu: Her CHP üyesi kazandı

Sonuçları Ekrem İmamoğlu açıkladı. İmamoğlu "Sonuç her CHP üyesinin kazandığı bir sonuç olmuştur. Partimizin yeni genel başkanı Özgür Özel olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Özel: 1366 delege bana oy verdi

Özel şu ifadeleri kullandı:

"Hayatımın en büyük onurunu, en büyük gururunu yaşıyorum. Tüm CHP'liler adına size teşekkür ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğunun farkındayım.

Zorlu bir süreci geride bıraktık. Düşmüş omuzları dikleştirmek ve asılan suratları güldürmek... Bunlara inandık. Umut içindeyiz. Bu zorlu süreçte bu salonda hiçbir kırgınlık çıkarmayacağım. İstemeden kırdıklarım olduysa affola.

Kurultaydan 130 milletvekili ve 81 il başkanımızla kol kola omuz omuza çıkıyor. 1366 delegemizin bana oy verdiğini kabul ediyor hepsine teşekkür ediyorum. “

Balcıoğlu: Cesur yüreklere selam olsun! Balcıoğlu: Cesur yüreklere selam olsun!

81 il başkanını toplantıya çağırdı

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, ilk açıklamasını bütün il başkanlarını Pazar sabahı 9.30 da toplantıya çağırdı.

Kılıçdaroğlu’ndan tebrik

Genel başkanlık koltuğunu Özel'e devreden Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden Özel'i kutlayan bir mesaj paylaştı.

Söz konusu paylaşım şu şekilde:

"Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum."

Editör: Haber Merkezi