banner460
banner128

Bu bir yeryüzünü cennete çevirme çağrısıdır

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı,  Alevi vatandaşların Hızır günlerini idrak ettiği bugünlerde,vatandaşlardan Hızır Aleyhisselamı beklemeden; ihtiyaç sahibi, darda ve düşkün olanlara el uzatmalarını, hızır olmalarını istediler.

Silivri Belediye Meclisi’nde toplumumuzun içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde ihtiyaç sahibi insanlara, hastalara, darda olanlara yönelik anlamlı konuşmalar yapıldı ve destek olunması talebi dile getirildi.

Bu dualar kişisel cennet talebi için değil

Mecliste ilk olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi ve aynı zamanda Silivri Cemevi Başkanı Süheyl Kırkıcı, bugünlerde Alevi –Bektaşilerin Hızır günlerini idrak ettiğini, dualar edildiğini  belirterek, ‘Bu dualar, bu çağrılar kişilerin cennete gitmek için yaptığı dualar çağrılar değildir. Bu çağrılar dualar Yeryüzünü cennete çevirme dualarıdır, çağrısıdır’ dedi.  Kırkıcı şöyle konuştu:  Gönüllere hitap etmek istiyorum. Öncelikle müslüman aleminin mübarek üç aylarını tebrik ediyorum. Ama aynı zamanda alevi-bektaşilerin hızır günleri de bugünlerde idrak ediliyor. Hızır günlerini hızır oruçları ve hızır kurbanlarını tebrik ediyorum. Bugünlerde alevi -bektaşiler oruç tutarlar, hazırladıkları yemekleri paylaşırlar. Kurbanlar adanır, kurbanlar kesilir ve hızıra çağrı yapılır. Çağrı ve tutulan oruçlar,  kesilen kurbanlar,  paylaşılan yemekler o kişilerin cennete gitmek için yaptıkları bir  çağrı değil, yeryüzünü cennete çevirmek için bu çağrı yapılır, bu dualar yapılır.” Dedi.

Gönüllü Annelere destek talebi

 “Birbirinizin hızırı olasınız”, “ Bozatlı hızır yar ve yardımcınız olsun.”, “ Dini, dili, inancı, milliyeti kültürü ne olursa olsun;  darda, zorda olanın darına yetişsin hızır.” Özdeyişlerini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Kırkıcı şöyle devam etti. “Evet Hepimizin haftalardır tanık olduğu SMA hastası Aren bebek. Aren bebek ciddi bir kas hastalığı geçirdi. Ülkemizde tedavi olamıyor. Yurt dışında tedavi için büyük paralara ihtiyaç var. Bu paraları duyunca bulunamaz diyiordum. Ama 80 bebekten 60 tanesi için bulundu bu para..O para onların tedavisine yetti.  Şimdi 20 bebek var. Valilik ve İçişleri bakanlığı izniyle  bir bağış kampanyası düzenlenmiş. Türkiye'nin her yerinde bu kampanya yürüyor. Bu sözü almamın sebebi Silivri de gönüllü anneler oluşmuş, onların ricasıyla bir çağrı yapıyorum. Bu anneler; Özlem Ersüt, Fulya Polat, Cansu Engin önderliğinde onlarca-yüzlerce anne bu konuda ciddi çalışma içiresindeler. Çabalarına destek vermek durumundayız. Onların hızırı olmalıyız. Bir gğle yemeği, bir paket sigara parasını onlara ulaştırabiliriz.

Hatırlarsanız, daha önce bir çağrı yapmıştık. Zeynep Bebek vardı. Belediye başkanımız, siyasi parti başkanlarımız , meclisimiz, STK temsilcilerimiz. Zeynep bebek dayanışma ile kurtuldu. Silivri nin toplumsal dayanışması bir sonuç vermiştir.

Deniz yıldızı öyküsünü bilirsiniz. Bir deniz yıldızı için oralardan vazgeçen bir gencin tutup tutup ısrarla denize atmasını hayretle karşııyor yazar. ‘Boşuna uğraşıyorsun. Binlerce onbinlerce  deniz yıldızı var. Hangisini kurtaracaksın’ diyor. ‘bir tanesini kurtarıyorum ya  diyerek ‘ yanıt veriyor.

Çok önemli. Bir tane için çok önemli. Hepimiz insan odaklı siyaset yapıyoruz.  Toplumsal görevler yapıyoruz. Bu duyarllıılığı ben esasında belediye başkanımız  meclis huzurunda bunu ben kamuoyu paylaşıyorum. Bulunudğumuz örgütlerde o annelerin çğlığını duyalım, çabamızı onların çabasında buluşturulamı. Hızır yoldaşınız olsun.

Darda olana, ihtiyacı olana Hızır Aleyhisselam olun!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’nın politik tartışmalar dışındaki  konuşmasını çok anlamlı bulduğunu belirterek, Silivrili Gönüllü Annelere herkesin destek olmasını, duyarlı olmasını istedi. Yılmaz şöyle konuştu.

“Süheyl bey’e teşekkür ediyorum. Gündem dışı söz alındığında genelde siyaset konuşulur, suçlamalar olur.  Meclis açıldığından bu yana belki de en anlamlı konuşmalardan biri Süheyl bey'den geldi. Ben duyarlılığı için  kendisine teşekkür ediyorum.  Gerçekten de Hızır Aleyhisselam Hz. Musa döneminde yaşadığı bilinen özellikleri; menkebilerle, şiirler, sözlerle hikaye edilmiş bir büyüğümüz. Önemli olan bugünün şartlarında Aren bebek için, yardıma muhtaç, garip gureba düşkün kim varsa hepiminizin hızır aleyhisselamı beklemeden hızır olması, soluk olması, nefes olmasıdır. Darda düşkün olan insanlara yardım etmesi lazım. Süheyl bey’e teşekür eduyorum. Silivri’deki tüm insanları da bu konuda duyarlı olmaya davet edİyorum."

Erhan KIZILYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.