İYİ Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Serkan E. Akkirman, ilçedeki kadınların yüzde 15’ni dul kadınların oluşturduğunu belirterek, “Belediyenin bir katını onlara tahsis edeceğim. Bizimle olsunlarki sorunlarını öğrenelim. Her ihtiyaçlarını karşılayacağız”dedi.

DİKKAT ÇEKEN VAATLER

Emekliye çay 2 çorba 20 TL. Emekliye çay 2 çorba 20 TL.

İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı Belediye Başkan Aday adayları Serkan E. Akkirman için tanıtım toplantısı düzenledi.  Akkirman, projeleri yanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İYİ Parti adayı Serkan E. Akkirman vaadleriyle dikkat çekti.  Akkirman’ın bazı vaatleri şöyle.

Büyükçekmece Süper liğe çıkacak.

“Pendik, Kasımpaşa, Karagümrük futbol takımları süper liğde. Neden Büyükçekmece olmasın. Büyükçekmece Türkiye süper liğinde yer alacak.

İTÜ Basketbol takımı hakları Büyükçekmece’ye verilecek

Büyükçekmece’de bir basketbol takımı var. Bir zamanlar Kemal Erdenay’ların oynadığı takım.  Ben İTÜ’nün Yönetim Kurulu Üyesiyim. İTÜ’nün efsane basketbol takımının haklarını Büyükçekmece’ye devredeceğiz.

Trabzon kadın voleybol takımı Büyükçekmece’de konuşlanacak

-Büyükçekmece’de çok sayıda karadenizli insanımız var. Trabzon’unda  kadın voleybol takımı. Trabzon ile konuşup kadın voleybol takımını Büyükçekmece’de konuşlandıracağız.

İTÜ öğrencileri ring seferleriyle Büyükçekmece'ye taşınacak

-Turizmi canlandıracağız. Nasıl mı olacak bu. İTÜ öğrencilerini ring seferleriyle hafta sonları Büyükçekmece’ye getireceğiz. Ayrıca İstanbul Üniversitesi’nin kız yurdu var. Ne yapıyorlar onlar. Hadımköy’ün bir küçük caddesine bile çıkmaktan korkuyorlar. Ne yapsınlar Hadımköy’de. Onlarında ring seferleriyle Büyükçekmece’ye gelmelerini sağlayacağız. Tüm cafelerle konuşup indirim yapmalarını isteyeceğiz öğrenciler için. Ayrıca TÜYAP burda. Ama fuara gelenler Büyükçekmece’ye iniyor mu yok. Teleferik gibi bir sistemle onların ilçeye inmelerini sağlayacağız.

Sokak hayvanları için ABD’den sponsor

-Sokaktaki canlarımız ne yapılıyor. Karağaç’da hayvan barınağına bırakılıyor. Sonra hayvanseverler gidip beslemeye çalışıyor. Biz çok daha iyi koşullar yaratacağız. Bunun için ABD’den sponsor bulduk. Yeni hayvan barınağı yapıp 3 yıl boyuncada hayvanların tüm ihtiyaçları karşılanacak.

Dul kadınlara vaatler

-Büyükçekmece’de kadınların yüzde 15’ini dul kadınlar oluşturuyor.  Dul kadınlar için bir şey yapmamız lazım.  Belediyenin bir katını dul kadınlara vereceğim. O kadınlar gelecek bizle zaman geçirecek. Onlarla neden zaman geçiyoruz. Derdi nedir, sorunu nedir, bunu öğrenmemiz lazım.  Dul kadınların tüm ihtiyaçları karşılanacak. Tabi bunların çocukları var. Çocukları kreşe gönderilecek. Ayrıca ilçemizde tarımsal üretimi çok geliştireceğiz. Bu kadınlardan tarımsal üretim alanında çalışma konusunda faydalanabileceğiz. “

Erkekler spora

Bir gazetecinin “Efendim dul kadınları düşünüyorsunuz da erkekler ne olacak”diye sorması üzerine Ekkirman, “Onları spora gönderiyoruz. Spor alanlarına yönlendiriyoruz”yanıtını verdi.

15 bin dolayında dul kadın 

Büyükçekmece ilçesinin 2023 seçmen kayıtlarına ilçede 200 bin dolayında seçmen bulunuyor. Bunların yarısını kadınların oluşturduğu düşünülür Akkirman'ın tesbitine göre ilçede 15 bin dolayında dul kadın nüfusu bulunuyor. 

Editör: Haber Merkezi