banner460
banner128

Belediye yurt dışına gidip dönmeyen 43 kişi için  ' Yok böyle bir şey' diyemedi

Malatya'dan 'çevre eğitimi için' Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği Yeşilyurt Belediyesi'ndeki skandalın yankıları sürüyor. AKP'li belediyeden yapılan açıklamada 'idari soruşturma sürüyor' demekle yetinildi.

Malatya'da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin “çevre eğitim için” geçen yıl Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği ortaya çıkmıştı.

Malatya Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyururken Yeşilyurt Belediyesi de bir açıklama yaparak idari soruşturmanın sürdüğünü bahse konu olan gezi ile ilgili belediye meclisinde grubu bulunan tüm siyasi partilerin oy birliği ile inceleme gezisinin düzenlendiği belirtildi.

OY BİRLİĞİYLE KARAR ALINDIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, Yeşilyurt Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde bazı basın-yayın organları ve sosyal medya mecralarında belediyemiz ile ilgili paylaşılan iddialar hakkında açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur. 4 Şubat 2020 tarihinde Belediye Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerin (AK Parti, MHP, CHP) meclis üyelerinin oy birliği ile aldıkları karar doğrultusunda Almanya'nın Hannover kentine çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek konusunda örnek çalışmaların incelenmesi için gezi düzenlenmiştir. Söz konusu geziye katılan şahısların yurda dönüşü ile ilgili idari soruşturma sürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.