banner460
banner128

Bek:Basın özgürlüğünde sınıfta kaldık

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’nin basın özgürlüğünde sınıfta kaldığını’ belirtti.

Bek’in açıklaması şöyle.

“Basın; haber alma özgürlüğünün sağlanması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi noktasında toplumun gören gözü, işiten kulağı, söz söyleyen dili olarak, demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır

BASIN ÖZĞÜRLÜĞÜNDE SINIFTA KALDIK

Dördüncü kuvvet olan basın etkin bir rol üstlenirken, ülkemizin basın karnesine bakıldığında pek de iyi olduğu söylenemez. 2022 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre Türkiye 180 ülke içerisinde 149'uncu sırada. Ülkemizde gazetecilerin üçte biri işsiz. Çalışabilenler yoksulluk sınırındaki maaşlarıyla hayatını idame ettiriyorlar. Sansür ve oto sansür yaygınlaşş durumda.İnsan için en önemli özgürlükler; aklını kullanma özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ve ifade özgürlüğüdür. Bu özgürlüklerin gelişmesinin en kitlesel yolu basın ve gazetecilerdir. Basını sansürlenmiş ülkeler, halkın doğru haber alma özgürlüğünü kısıtlayan ülkeler geri kalmaya mahkumdur.

‘ BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR ‘

Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘ Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir."

Bu duygularla , Atatürk’ün Sözünü kendine ilke edinmiş, kalemini satmayan , kiraya vermeyen , böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın meslektaşlarımın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.