banner460
banner128

ALEVİLERİN GÖZÜ İBB MECLİSİ'NDE

“Cemevlerinin ibadethane’ sayılmasın ailişkin bir önergenin bugün İBB Meclisi’ne sunulması bekleniyor.  ADFE ‘Alevi Dernekleri Fedarasyonu) Başkanı Celal Fırat ‘ Bu önergeye red oyu verecek siyasi parti temsilcileri cemevlerimize alınmayacaktır’ açıklaması yaptı.


Garip Dede Cemevi ve ADFE Başkanı Fırat’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 2020 yılının ilk İBB Meclis oturumunda Cemevlerinin yasal statüsünün “ibadethane” olarak kabul edilmesi için önerge sunacak ve gerekli düzenlemenin yapılmasını isteyecek.
İstanbul Büyük şehir belediyesi yeni yılın ilk meclis oturumunda İstanbul halkının ibadet hakkının ayırımsız eşitlik çerçevesinde yaşanması için Cemevelerinin yasal statüsü ile ilgili önerge hazırlamaktadır.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2 Aralık 2014 tarihli ve 26 Nisan 2016 tarihli kararları ile cemevlerinin ibadethane statüsünün tescil edildiği önerge yarın bir kez daha oylanacak.
Her seçimde Cemevlerimizin ibadethane statüsüne alınmasını gerektiğini söyleyen inancımıza ait değerlerle bizlerden telkin ve yönlendirme ile oy isteyen siyasi parti temsilciler bugün oy kullanacak,
Ret oyu kullanarak başta inancımızı , sivil örgütlülük gücümüzü ve sosyolojik gerçekliğimizi görmek istemeyen hiçbir siyasi parti temsilcisi ARTIK CEMEVLERİMİZE ALINMAYACAKTIR.
Bizleri yok sayarak, kontrol altında tutma yöntemleri dayatacak ve bu yöntemlerle camiye sokmaya çalışacak olan zihniyete karşı bugün tüm Alevi kurumlarının tavrı daha net ve sonuçları daha okunur ve anlaşılır olacak açıklamalar yapılacaktır.
Celal Fırat

Anahtar Kelimeler:
Ekrem ImamoğluCelal Fırat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.