Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin işbirliğiyle düzenlenen ‘‘8. Efsaneler Turnuvası’’, Türkiye ve Almanya Ligi’nde efsaneleşmiş futbol yıldızları bir araya getirdi. Turnuvanın şampiyonu, finalde Almanya ekibi Schalke 04’ü 2-1 yenen Antalyaspor oldu ve Efsaneler Kupası’nı üst üste ikinci kez kaldırdı.

8. Efsaneler Turnuvası, 3 Kasım Cuma akşamı Lara Delphin be Grand Otel’de verilen tanıtım kokteyliyle açıldı. Maçlar 4 Kasım Cumartesi günü Antalya’da Titanic Lara Football Center’da yapıldı. Turnuvaya Antalyaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Schalke 04, Adler FC, Hannover 96 ve 1.FC Nürnberg olmak üzere sekiz takım katıldı. Turnuva birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu.

Tuna'dan Boğazlara barış yolculuğu Tuna'dan Boğazlara barış yolculuğu

FİNALDE 2-1’LİK SKOR

Veteran oyunculardan oluşan takımlar 4’erli 2 grupta 3’er maça çıktı. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlardan Fenerbahçe ile Antalyaspor, Galatasaray ile Schalke 04 yarı final müsabakalarını oynadı. Rakiplerini eleyen Antalyaspor ve Schalke 04, final maçına çıktı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Antalyaspor turnuvanın şampiyonu oldu ve geçen yılki şampiyonluğuyla birlikte ‘‘Efsaneler Kupası’’nı ikiledi.

EFSANE İSİMLER KATILDI

Türkiye ve Almanya arasındaki dostluğu geliştirmek adına yapılan turnuvada birçok emekli ve efsaneleşmiş futbolcu forma giydi. Turnuvada sporseverlerin yakından tanıdığı Mert Nobre, Mehmet Aurelio, Hamit Altıntop, Engin Baytar, Souleymane Youla, Erman Kılıç ve daha birçok yıldız isim şampiyon olabilmek adına ter döktü. Ayrıca Christoph Daum ve Bülent Uygun gibi isimler de teknik direktör olarak turnuvada yer aldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Turnuvanın sona ermesinin ardından Lara Delphin be Grand Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde takımlara, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Almanya Büyükelçiliği temsilcileri tarafından ödülleri verildi. Turnuvanın şampiyonu Antalyaspor oyuncuları, şampiyonluk kupasını coşkulu bir şekilde kaldırdı. Futbolcular, önümüzdeki sene gerçekleşecek turnuvayı büyük heyecanla beklediklerini belirtti.

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Editör: Haber Merkezi