banner460
banner128

21 ülke 36 şehir festivalde buluştu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 21 ülkeden 36 şehri buluşturan Kaleiçi Old Toqn Festivali için Antalya’da bulunan konuk ülke heyetleri onuruna düzenlenen yemekte, “Kültür varlıkları, bize insanlığın bütün yolculuğunu anlatıyor. Kültür varlıkları geleceğimize ışık tutuyor. Kültürel mirasları geleceğe aktarmak hepimizin görevi. İşte bu festival bunun için var” diye konuştu

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceği Kaleiçi Old Town Festivali için kente gelen konuk ülke heyetleri, Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen akşama yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan da katıldı.   

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada, Antalya ve bölgesinin antik çağda adının Pamfilya olduğunu hatırlattı. Başkan Uysal, “Pamfilya, ‘Çok farklı kültürlerin, çok farklı halkların kardeşlik içinde, barış içinde yaşadığı yer demek. Bugün burada çok kültürlü hayatımıza ortak olduğunuz için barışçı, hayatımızın bir parçası olduğunuz için bütün heyetlerimize çok teşekkür ediyorum. Hepinize ‘Hoş geldiniz’ diyorum” şeklinde konuştu.  

Bu yıl 6’nısı düzenledikleri Kaleiçi Old Town Festivali’yle 3 bin 500 yaşındaki Kaleiçi’nin 4 gün boyunca 200 etkinliğe ev sahipliği yapacağını kaydeden Başkan Uysal, “Kültür varlıkları, bize insanlığın bütün yolculuğunu anlatıyor. Kültür varlıkları geleceğimize ışık tutuyor. Kültürel mirasları geleceğe aktarmak hepimizin görevi. İşte bu festival bunun için var” diye konuştu. Kaleiçi Old Town Festivali’nin en geniş tabanlı, yaşayan antik kentler dayanışması festivali olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bu inisiyatifin parçası olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ise pandemi şartlarının değişmesi ve aşılamanın hız kazanması nedeniyle turizm faaliyetlerinin de canlandığını belirterek, “Alınan tedbirler neticesinde bugün sizlerle gelme fırsatı bulduğumuz için ve bu fırsatı bize sağladığı için Muratpaşa Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KATILIMCI ŞEHİRLER

Kaleiçi Old Town Festivali’ne bu yıl, Polonya’dan Kobyłka ve Zamosc, Romanya’dan Sibiu, Bosna Hersek’ten Jajce, Visoko ve Zavidovici, Çekya’dan Prag 6 ve Pribor, Almanya’dan Heusenstamm, Muggensturm ve Nürnberg, Pakistan’dan Karachi, Tunus’tan La Goulette, Arnavutluk’tan Pogradec ve Tiran, Transdinyester’den Bender, Hırvatistan’dan Biograd na Moru, Svetvincenat ve Lepoglava, Bulgaristan’dan Kazanlak, KKTC’den Girne ve Lefkoşa, Ukrayna’dan Khmelnytskyi, Sumy, Kamianets-Podilskiy, Mykolaiv ve Pechersk, Rusya’dan Rostov-on-Don ve Yaroslavl, Litvanya’dan Panevezys, Belçika’dan Brugge, Slovenya’dan Kranj, Moldova’dan Komrat, Macaristan’dan Zigetvar, Slovakya’dan Levoca, İtalya’dan Gradara katılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.