12 Eylül öncesi-  Yüksel ÇengeL  (CHP)

1992 ara seçim Tahsin Salihoğlu(ANAP)

1994 -Tahsin Salihoğlu                 ANAP

1999- Mustafa Değirmeni             DSP

2004- Mustafa Değirmenci           CHP

2009- Mustafa Değirmenci           CHP

2014- Handan Toprak                   CHP

2019- Turan Hançerli                     CHP

*

Tablo Avcılar’da Belediye Başkanlığı yapan isimleri gösteriyor. Son 25 yıldır sol tarafından yönetilen bir ilçe Avcılar.  İstanbul’da solun kalesi ilçelerden biri.  Şu anda CHP’li Turan Hançerli başkanlığı yürütüyor. Hançerli;  BM kürsüsünden konuşmaları, sabahın serin sularında kulaç atmaları , boğazı yüzerek geçmeleri gibi dikkat çeken olaylara imza attı, ülke gündemine geldi. Sayın Turan Hançerli ve Yardımcısı Bülent Zeren’e göre  ‘Yüzde yüz aday’ olacağı kesin olmasına rağmen, Avcılar’da tam 25 belediye başkan aday adayı var.

*

Turan Hançerli (Mevcut Başkan) Erdal Nas, Gülay Yedekçi, İlhan Koçarslan, İrfan Yıldırım, İlker Akıncı, Faruk Anıl, Bülent Doğan, Ali Yıldırım, Ufuk Özdündar, Özkan Köseoğlu, Esin Güneş Erkonak, Atilla Süne, Ali Rıza Değirmenci, Murat Tercan, Hanay Handan Toprak Benli, Seyfullah Aydın, Akay Tambulut, Murat Akbaş, Ender Balaban, Hüseyin Aksu, Seher Okşar Kadırgan, Cengiz Kaya, Erhan Bozan ve Hüseyin Özdemir.

*

Dikkat çeken isimler var. Mevcut Başkan Hançerli’nin yanı sıra; mevcut ilçe başkanı Erdal Nas, Eski ilçe başkanı partinin önemli isimlerinden Erhan Bozan,  3 dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci’nin oğlu Ali Rıza Değirmenci,  Eski Belediye Başkanı Handan Toprak,  Eski Milletvekili Gülay Yedekçi, Esin Güneş Erkonak...  İsimler yukarda.

*

Sayın Hançerli başarılı ise ve adaylığı da yüzde 100 kesin ise neden bu kadar aday diye sormazlar mı insana? İstanbul’da 39 ilçe arasında en çok belediye başkan aday adayı başvurusu yapılan ilçe burası. Demek ki bir sıkıntı var.

*

Şimdi bu kadar aday adayı varken, CHP tutup burada atama mı yapacak. Hayır mümkün değil. Mutlaka Temayül yapılacaktır. Temayülden kim mi çıkar.. Erhan Bozan, Erdal Nas, Turan Hançerli çekişir. 

*

Atama olursa şanslar tamamen değişir.  Zaten Erdal Nas ve Erhan Bozan dışındaki tüm aday adaylarının muhtemelen atama beklediğini düşünüyorum. Kesin kazanılacak ilçe olarak görüldüğünden burada her türlü gelişmeye de hazır olmak lazım.

*

Neyse, Avcılar’da ne olacağını ‘Biliyorum’ diyen hiç kimse çıkmasın. Çünkü kimse ne olacağını bilmiyor. Taki aday açıklanana kadar.  CHP’nin adayı kim olursa muhtemelen yine başkan olacak. Umarım Avcılar’ın sorunlarını çözecek, ayağı da, aklı da Avcılar’da ve bölgede olacak bir kişi aday gösterilir.

Tüm aday adaylarına  başarılar.