Erhan KIZILYAR

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu,  Bakan Mehmet Şimşek tarafından açıklanan yeni  Tasarruf Tedbirlerinin, belediye hizmetlerine bir çok alanda kısıtlama getirdiğini belirterek, ‘Elimizi kolumuzu bağlamak istiyorlar’ şeklinde yorumladı.

Başkan Balcıoğlu, durumgazetesi.com.tr’ye yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi.  “Bize henüz genelge gelmedi.  Bakan Sayın Mehmet Şimşek’in açıklamalarını dinledik. Kısaca söylemem gerekirse, tasarruf tedrbirleri; kamu yatırımlarında, mal ve hizmet alımında önemli  kısıtlama getiriyor. Sosyal sesis açma, kent lokantası açma, vatandaşın yararına olacak belediye hizmetini getirme. Bunu demek istiyor. Örnek vermek istiyorum. Personel alımı yapacaksın ‘Personal alma’ diyor. Şu anda ihtiyacımız var. Alanımız çok geniş, 900 kilometrekare. Ben yarın 5 tane personel alıyorum desem alamıyorum. Bunu da engelliyor. Personel servislerini kaldır diyor.  Şunu dünüşüyorum. Bu çıkan tasarruf tedbirleri sekizincisi oluyor. Sekiz tanesi yetmemiş dokuzuncuya gerek duymuşlar.

İBB +Silivri cemevinde çalışmayı hızlandırdı İBB +Silivri cemevinde çalışmayı hızlandırdı

CHP’li belediyelerde israf olmaz

Biz de çok şükür tasarruftan taviz vermeyiz.  CHP'li belediyelerde hiç bir şekilde israf yoktur,  olmaz olmayacaktır. Ben bu tasarruf tedbirlerinden  ‘Elini kolunu bağla. Hizmet etme’ mesajını aldım. Çok şükür biz çalışacağız, elimizden geldiğince mücadele edeceğiz, üstesinden geleceğiz. Şimdilik bu kadar söyleyeyim. Genelgeyi bir okuyalım. Ayrıntılı olarak değerlendirme yaparız.”

Editör: Haber Merkezi