Doğu ve Güneydoğu İstişare Heyeti’nin kurucularından iş insanı Zeynel Abidin Morkoç, Esenyurt Belediyesi’nin yetkililerine dikkat çeken bir çağrı yaptı. Dijital Gaste’de yer alan habere göre; AKP döneminde görev yapan eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ve bazı başkan yardımcılarının ilçedeki birçok tesise kendi isimlerini verdiğini hatırlatan Morkoç, Doğu ve Güneydoğu İstişare Heyeti’nin dün sabah düzenlediği toplantıya katılan Esenyurt Belediyesi’nin başkan yardımcısı ve başkan danışmanlarına çağrıda bulundu ve o isimlerin tesislerden kaldırılmasını istedi.

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Kılıç, Esenyurt Belediyesi Genel Koordinatörü Ali Gökmen, Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanları Cevdet Özister, Engin Doğru ve Mehmet Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda söz alan İstişare Heyeti’nin kurucularından iş insanı Zeynel Abidin Morkoç, AKP’li yıllarda dönemin idarecilerinin belediye ait tesislere kendisi isimlerini verdiğini hatırlattı.

“Kendi isimlerini verdiler”

Esenyurt’ta üç dönem görev yapan eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ve başkan yardımcılarının insanların gittikleri parklara, tesislere ve inanç yerlerine kendi isimlerini verdiğine dikkat çeken Zeynel Abidin Morkoç, “Az önce kıymetli başkanımız yaptığı konuşmada İstişare Heyeti’nden bir tane kreş talep etti. Keşke üç tane talep etseydiler çünkü İstişare Heyeti içerisinde yer alan insanların bu imkânı var. Bugün Esenyurt’un bazı parklarında gerçekten evlerimizde bile isimlerini zikretmediğimiz insanların adı var. Çünkü televizyonlara düştüler, internetlere düştüler. Ama maalesef bugün herkes eşiyle, çocuğu ile bu insanların isimlerinin olduğu hastanelere gidiyorlar, bu insanların isimlerinin olduğu kültür merkezlerine gidiyorlar. Bu da bizim bir talebimizdir belediyemizden; bunların isimlerini kaldırmalarıdır bir an önce! Üstümüze düşen ne ise, seçim sürecinde onlar için ne yaptıysak bunu da bugün onlar için yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Doğru: çoğunluk kuralını hatırlattı

Esenyurt Belediye Başkan Danışmanı Engin Doğru, Morkoç’un bu sözlerinin üzerine isim değişikliği kararının alınabilmesi için belediye meclislerinde 3/2 çoğunluğun oyunun gerektiğini vurguladı ve “Zeynel başkan üçte iki çoğunluk şartı var orada” hatırlatmasını yaptı.

Morkoç: Sandığı halkın önüne koyacaksınız

Zeynel Abidin Morkoç, Doğru’nun bu sözlerine şöyle yanıt verdi; “Onu biz halk olarak sağlayacağız. Sandığı halkın önüne koyacaksınız o zaman. Eğer meclisten geçmiyorsa o sandığı bu halkın önüne koyacaksınız, halk sandıkta gereğini yapacak.”

“Kreş yapıp belediyeye hibe edeceğim”

Morkoç, konuşmasının son bölümünde İstişare Heyeti’ne yöneltilen kreş talebini tekrar hatırlatarak, “Kreş konusuna gelince bir kreşi kendim yaparak belediyemize hibe edeceğim” ifadelerini kullandı.

*

İşte tartışılan isimler

- Necmi Kadıoğlu Stadı (Eski adı Mehmet Ali Aybar Spor Tesisleri)

- Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi

- Necmi Kadıoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

- Rabia Kadıoğlu Kız Kuran Kursu

- Emin Batmazoğlu Parkı

- Yunus Balta Kültür Merkezi

- Yunus Balta Parkı

- Mustafa Akboğa Kültür Merkezi

- Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu

- Gürbüz Süleymanoğlu Spor Tesisi

Esenyurt'a iki yeni kreş Esenyurt'a iki yeni kreş

- Ahmet Temel Parkı

- Osmanlı Parkı (Eski adı Uğur Mumcu Parkı)

- Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi (Resmi adı halen Nazım Hikmet Kültür Merkezi ancak bu isim kullanılmıyor)  (dijitalgaste-durum)

Editör: Haber Merkezi