Önceki gün sabah 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın medya mensuplarına yönelik olarak düzenlediği toplantıya davet üzerine katıldık.

Başkan Yılmaz, toplantıda; Rahmetli olan basın mensuplarına andı, pandemi nedeniyle rahatsızlık geçiren medya mensuplarına geçmiş olsun dileklerini iletti ve medya mensuplarından beklentilerini dile getirdi.

Emeği görmezden gelmeyin, haberi çarpıtmayın” en temel talepleri oldu.  ‘İster haberimizi görün, ister görmeyin ama görürseniz haberi çarpıtmayın’ dedi.

Doğal ve insani bir talep.  Biz kendi üzerimize alınmadık . Çünkü ‘Haber çarpıtmak’ bizim lügatımızda yok. Mümkün olduğunca da ‘Emeğe de her yerde saygı gösteririz.”

Başkan Yılmaz medya konusunda bir de ‘Herkese eşit mesafedeyim. Hiç kimse bir başkasından daha yakın değil’ bana değerlendirmesinde bulundu.

Eşit mesafede olmak iyi bir şey. Ancak eşitliğin yanında adalet talebi de ayrıca dillendiriliyor. Ki ben de aynı fikirdeyim.  Adalet kavramı asla bir eşik aşağıda değildir eşitlikten.. Eşitlik gibi güzel bir kavramı üzerine basa basa vurgulayan Başkan Yılmaz’ın adalet kavramına da ara sıra atıfta bulunmasını  temenni ediyoruz.

...

Bu değerlendirmeler sonucunda basın mensuplarına söz verildi. Sorular ve temenniler alındı.

Başkan Volkan Yılmaz’ın,  2019 Mart’ında göreve geldiğinden bu yana meclis toplantılarını bir yana bırakırsak  ilk defa düzenlediği bir toplantıya katıldık. Nerdeyse de görev süresinin de yarısını doldurmaya doğru gidiyor.

Başkan Yılmaz profesyonel olarak futbol oynadığı için şöyle bir değerlendirmede bulunduk.

-Maçın ilk yarısının sonuna doğru geliyoruz. İlk yarıyı doğrusu gayet başarılı bir şekilde tamamlamak üzeresiniz.

-Çöp işini kamulaştırdınız. Yemek işini de ihale etmeyerek kendiniz belediye bünyesinde halletmeye başladınız. Bu ikisi de özelliştirmeden gına gelmiş benim gibi bir insan için gayet güzel işler. Ayrıca personel ile idari kadrolarla bir alt üst oluş yaşanmadı. Kadrolar nerdeyse geçmişte aynı. Bu da iyi bir yönetim yaklaşımı. Ayrıca cemevinin mantolamasını yaptırdınız, son olarak ilçeye bir Afet Koordinasyon Merkezi yaptınız. Ve diğer işler.

Ancak siz de biliyorsunuz ki; maçlar genellikle ikinci yarıda kopar ve takımdaki eksiklikler de ikinci yarıda ortaya çıkar. Oyuncu değişiklikleri de ikinci yarıda olur. Bu nedenle ikinci yarıdaki performansınızı da ilgiyle izleyeceğiz. Başarılar dileriz”

...

Başkan Yılmaz bu değerlendirmemiz üzerine; mali konularda yaptığı düzenlemeler ve aldığı kararlarla da bütçeye önemli artı katkılar sağladığını,bunlarında bir anlamda kamuya kaynak sağlamak olduğunu rakamlarla hatırlattıktan sonra özetle;

“Evet profesyonel futbol oynadık.  Maçlar genellikle nasıl başladıyla öyle biter.  İkinci yarıda da çalışmamızı daha da yoğunlaştırarak iyi işler yapacağız” şeklinde yanıtladı.

...

 Başkan Yılmaz ‘Maçlar genelde nasıl başladıysa öyle biter’ dedi ama, söylemek istediği tam da bu cümle değildi. Yılmaz, ‘İlk yarı nasıl gitmişse ikinci yarıda genellikle öyle tamamlanır’ anlamında  bu yorumu yaptı.   

Çünkü kendisi de hepimiz de biliyoruz ki, maçlar genellikle başladığı gibi bitmez..  Her maçta tabela; 0-0 ile başlar ancak doksan dakika tamamlandığında genellikle bu tabelanın değiştiğini görürüz. Yılmaz’ın ‘maçın ilk yarısı nasıl gitmiş ise ikinci yarı da aynı biter’  anlamındaki yorumu ise genellikle doğru. İlk yarıyı başarıyla geçen, önde bitiren, hatta farklı önde tamamlayan takımlar maçın ikinci yarısında da bu başarısını sürdürür.

Ve fakat, futboldan devam edersek, ‘Futbol doksan dakikadır’ deyimi de bu alana ait doğru kabul edilen bir sözdür. Değil ikinci yarı  zaman zaman uzatmalarda bile tabelanın değiştiği bilinir.

Silivri’de ikinci yarıda da Başkan Volkan Yılmaz ve  ekibine tekrar başarılar dileriz. Başarılar dileriz çünkü; başarı ve iyi işler çevreye de başarı ve iyilik olarak yansır. Başarısızlıkta. Hani derler ya ‘cesaret bulaşıcıdır’ diye. Başarı ve iyi işler de bulaşıcıdır kuşkusuz..  (Bu bulaş kelimesi de çok tatsız şu sıra ama ..)

Sağlıklı günleriniz olsun..