Erhan KIZILYAR 

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara,  3 Mayıs Dünya Basın  Özgürlüğü Günü vesilesiyle  Firüzköy Sosyal Tesisleri’nde  gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. 

Başkan Çaykara burada yaptığı konuşmada, 2024 Türkiye’sinde özgür bir gazeteci olarak kalem oynatmanın zorluklarına işaret etti ve gazetecilerin günlerini kutlayıp başarılar diledi.

Her Yeşilkentli evine taşındığında sorun çözülmüş olacak

Avcılar’da geçmiş dönemde depreme hazırlık konusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski Başkan Turan Hançerli’nin önemli çabaları olduğuna işaret eden Çaykara, bu dönem İBB’de meclis çoğunluğunun da sağlanmasıyla birlikte Avcılar’da bu konuda daha önemli aşamalar kaydedeciklerini bildirdi.

Yeşilkent’te İmar Planının çıkmasına rağmen sorunların sürdüğünü bildiren Çaykara, ‘Yeşilkent’te tüm vatandaşlarımız hak kaybına uğramadan evine taşındığı gün sorun çözülmüş olacak” diye konuştu.

Çaykara neler yapacak?

Eski belediye binasının kendileri döneminde yapılacağını ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara,  bir soru üzerine aldıkları belediyenin durumunu ‘İyimser’ olarak yorumlayarak geçmiş dönemde görev yapan başkanlara teşekkür etti. İlçede öncelikle; belediye binası, kültür merkezi ve nikah sarayı konusunda çalışma yapacaklarının altını çizen Çaykara bunların yanında; taziye evleri, kreşler ve yeni bir kent lokandasının açılması için gayret sarfedeceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu kıymetli bir siyasetçidir

Başkan Çaykara ‘Kılıçdaroğlu kalsaydı aday olabilecek miydiniz?’ şeklindeki bir soruya ise, “Sayın Kılıçdaroğlu döneminde gençlik kollarında çalışmalar yaptım. Türk siyasal yaşamına önemli katkıları olmuş kıymetli bir siyasetçidir. Kendisi olsaydı ben aday olurmuydum, olmazmıydım bilmem ama gençler yine aday gösterilirdi. Biz sayın Özgür Özel ile yol yürüdük.  Ve birbaşka hikaye yazıyoruz.”diye yanıtladı.

Hasan Akgün bir idoldur

Çaykara yine, ‘Bölgede enbaşırılı bulduğunuz başkan kimdir?’ şeklindeki soruya ise, ‘Hepsi de başarılı. Ancak tabiki yedinci dönemi, belediyecilik deneyimi nedeniyle Hasan Abi bir idöldur.  Bizim için bir hazinedir. 35 yıl başkanlık çok büyük başarıdır. “ şeklinde yanıtlardı.

Rüzgarın yarattığı bir başkan değilim

3 Fidan Esenyurt'ta anıldı 3 Fidan Esenyurt'ta anıldı

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara yine bir başka soru üzerine, “Ben popülizmin ürünü, rüzgarın yarattığı bir insan değilim. Gençlik kollarında çalışmış, Türkiye’nin bütün illerini dolaşmış, umudun büyümesi için gayret sarfetmiş,  ayağa yere iyi basan bir insanım. Hırslar, egolar asla siyasetin önüne geçmeyecektir. Akıl sağlığım elverdiğince topluma hizmet etmek isterim.”