Çatalca Belediyesi Mayıs ayı birinci meclis toplantısı oldukça yoğun tartışmalara sahne oldu. Çatalca Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında konuşan CHP’li Meclis Üyesi Ayhan Tutun, ilçede düzenelen kar festivaline 20 milyon 608 bin Tl ödenmiş olduğunu açıkladı. Tutun ayrıca yapılan belediye işhanında belediyenin yüzde 80 olan hakkının yüzde 20’ye düşmüş olduğunu iddia etti. CHP’li Burak  Çetintaş ise açılışlarda serilen kırmızı halı’ya 480 bin TL fatura kesildiğini açıkladı. Ak Partili Ahmet Rasim Yücel ve Süheyla Topçu ise borçların gerçek rakamları yansıtmadığını savundular.

Güzel: Toplam borç 1 milyar 120 milyon 987 bin TL

Çatalca Belediyesi’nin Mayıs ayı ilk oturumu Başkan Erhan Güzel’in açış konuşmasıyla başladı. Başkan  Güzel konuşmasına; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.  3 Mayıs Basın Özgürlüğü günü’nü kutlayan Güzel, 5 Mayıs Hıdırellez,  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Gazi Mustafa Kemal, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet’i andı.

Başkan Güzel  daha sonra toplam borcu ise 1 milyor 120 milyon 987 bin 779 lira olarak açıkladı.  Borçların kesinleşmiş borçlar olduğunu da belirtilen  Güzel borçları açıklamak istediğini belirterek,”  Açıkladım çünkü devraldığımız belediyenin durumunu Çatalca halkının bilmesi gerektiğini olan inancımızdır. 2019 da devrettimiz borç sürekli artırılarak karşımıza çıkartıldı.  Biz bunları yayınlayarak meclis kararları içine de kayıt ettirerek kayıt altına almak istiyorum. Bunlar kesinleşmiş borçlar. Daha sonra sürpriz borçlar çıkarsa onu da açıklayacağım’ dedi.

Yücel: Yaptıklarımızla Çatalca’nın çehresini değiştirdik

Ak Parti Grubu adına konuşan Ahmet Rasim Yücel, çeşitli belediyelerde işten çıkarılan belediye çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini sunarak, başka belediyelerin işten çıkarma olmamasını diledi.

Yücel, ‘Çatalca’da bugüne kadar hiç bir belediye borçları pankart yaptırıp astırmadı. Bizde borç aldık. Pankart yaptırıp asmadık. Bari doğruları yazsaydınız. Yazıp paylaştıklarınızın doğru olmadığını belirtiyoruz. Borçların tesbiti için komisyon kurulmasını istiyoruz. Belediye borçlarını şov yapmak üzere belediye binalarına astırmak bizim siyasi anlayışımıza uygun değildir. Bu devri sabık oluşturmak, şimdiden mazaret oluşturma gayretidir. Yatırım ve hizmetlerin de birlikte değerlendirmek gerekir. Hadi bunu yaptınız, keşke hemen yanına İstanbul Büşükşehir Belediyesi’nin de borçlarını da yazsaydınız. Hadi siz asmadınız, İBB assaydı. Neden CHP’li belediye asmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye borçlaürını da biz açıklayalım. İBB’nin toplam borçunun bir önceki 68 milyor 761 milyon tl artarak, 150 milyar 837 milyona ulaştığı görülmüştür. Ocak, Şubat, mart ayları hariç. İSKİ  ve İETT  180 180 milyar 132 milyon olmaktadır. “

Bu arada Başkan Erhan Güzel araya girerek, ‘Ahmet bey bunları İBB Meclisi’nde gündeme getirmelisiniz. Burada Çatalca’yı konuşalım.” önerisinde bulundu. 

Yücel ise şöyle devam etti. “2019 yılında biz göreve geldiğimizde Çatalca Belediyesinin borcu 25 milyon dolardı. Astığınız pankartta sizin devrettiğiniz borçlar da var. Ama gözle görülen bir yatırım yoktu. Halkın sosyal hayatı yoktu.   Yapılan yatırımlarla Çatalca’nın çehresi değiştirilmiştir. Şimdi Çatalca bir şans daha yakaladı. İBB’nin olanakları çoktur. Umarım sizler bunu değerlendirir. Daha güzel eserler yaparsınız.

Ahmet Rasim Yücel daha sonra; başta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri şükranla andı. Yücel aynı zamanda 29 Mayıs İstanbul Fethi’nin yıldönümü nedeniyle Fatih Sultan Mehmet ve şehitleri rahmetle andı. Yücel, 1 Mayıs Bayramı, Anneler günü’nü de kutladı. 

CHP’li Tutun: Kar Festivaline 20 milyon 608 bin lira

CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Ayhan Tutun ise dikkat çeken iddialarda bulundu. Muhasebe kayıtları üzerinden konuştuğunu ifade eden Tutun, düzenlenen Kar Festivaline 20 milyon 608 bin lira fatura kesildiğini açıkladı. Tutun’un konuşması şöyle:   ‘Ahmet Rasim Bey çıkarılan işçileri saydı. Çatalca’yı saymadı. Demek ki Çatalca işçi çıkarmamış. Ama  1 Ocak’tan 29 Mart’a kadar birçok işçi alınmıştır belediyeye. 

Biz devrederken 2019 da 86 milyon 400 bin lira vardı. 25 milyon dolardı. O zaman dolar  5.60

353 dönüm belediyeye yer aldık.dediniz.  2 milyon 667.  460 lira ödedik.  Biz ödedik tapuları aldık dediniz.

1 milyon 945 bin lirası bizim dönemimizde ödenmişti.  Yüzde 30’u siz ödemişsiniz. Ondan sonra çıkıp ‘Biz tapu kazandırdık tapu kazandırdık.”dediniz.

Ondan siz dediniz ki ‘Çakmak aldınız, şunu aldınız’ dediniz. Allah razı siz bir şey almamışsınız.

Bakın ne almışssınız.  Faturalardan çıkardık. Bayrak , atkı,  kalem, vs.  4 milyon 900 bin lira.

Araç giydirme, ofis, ofis giydirme   8  milyon 855 bin lira. 4 tane çakmağı konuşuyordunuz. Hani seçimleri belediye kasasına iştirak ettirmeyecektiniz.   Ramazan da kesilen faturaların toplamı 54 milyon 400 bin lira. Allah razı olsun. İftar verdiniz ama orada seçim propogandası yaptınız. Sizin adaletiniz burda başlıyor.

Bazı branşlarda fatura kesmişssiniz.  29. 01. 2024 tarihinde  fatura kesilmiş. Ne alınmış. Pilates topu, Kadın mayosu 150 tane,  200 futbol topu, 90 basket topu. 150 voleybol topu.  2 milyon 850 bin tl kesilmiş. Bunlar yetmemiş üç  hafta sonra aynı kalemlerde ; plates topu, futbol topu.

Ak Partili üyeler : Yalan söylüyorsun. Çocuklar yüzme havuzuna gidiyor. 5 bin çocuk vardı orda.

Ayhan Tutun;  4 milyon 135 bin lira, Toplamda  6 milyon 892 bin TL fatura kesilmiş

Allah bu sene bize kar yağdırmadı. Ama Çatalca beldeiyemiz  sayın başkanımız burda bir fesitval yaptı. Teşekkür ediyoruz. Buz pateninde kaydık ve Çatalca’ya kar yağdırdık. Ama bize Yağan karın faturası 20 milyon 608 bin TL.  Güzel kar yağmış.

Biz festival yapınca; sanatçıyı nerden buldunuz? Diye soruyorlardı?Sadece bir kaymaya 20 milyon 608 bin TL.

19 Mayıs Prangaların kırıldığı tarihin başlangıcı 19 Mayıs Prangaların kırıldığı tarihin başlangıcı

Sosyal medyada’ Yazıklar olsun sizin borçlarınızı da mı bize yazdınız.  Yürütemeyeceksiniz, yol yakınken bırakın’ diye yazıldı.  Çatalca halkı bize beş yıl görev verdi. Yürümeyeceğimiz koşacağız. Çatalca’ya şeffaf olacağız, Çatalca insanına kuacak açacığız.

“İş merkezinde hisse yüzde 80’den yüzde 20’ye düştü”

Çatalca Belediye işhanı yaptık diyorsunuz. İş merkezi yapıt dediler. Allah razı olsun. Daha önce belediyenin  105 dükkan varmış.  14 tane ofis bir tane ortak  dükkan.  1 tane de belediye dükkanı. Ne oldu 105 tannesi? 

Metre kare olarak işhanının geçen dönem yüzde 80’i bize aitken, şimdi yüzde 20’si bize ait.  Ne oldu.

CHP'li Çetintaş: Turkuaz halı faturas 480 bin lira

Mecliste konuşan CHP’li Burak Çakıltaş ise bazı faturalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Çetintaş şöyle konuştu:     Ayhan başkan  Çatbel konusuna değinmedi.   Çatbel’in üç aylık 8 milyon 841 bin lira zarar ettiğini gördük.

Bir turkuaz halı var.  Açılıştan açılışa götürülüyor. Ordan ordan götürülüyor. Her götürüldüğü yerde fatura kesiliyor. Ramazan çadırına 195 bin.  Yaşlı bakım 75 bin lira kadınlar günü 75 bin lira.. Bir de mahallere 135 bin lira. 480 bin lira.

Ak Partili Topçu’dan borçlara itiraz

Ak Partili Meclis Üyesi Süheyla Topçu araya girereke, “ 31 Mart’a kadar kesilen faturaların hesabını veririz, borçları da kabul ediyoruz. 31 Mart’tan sonra doğacak borçları kabul etmiyoruz. Ondan sonra devan eden işler sizin uhdenizde. “diye konuştu.

Başkan Erhan Güzel ise Topçu’ya; “ Böyle teknik konular açarak, sanki borç değil mi?  Keşke bu borç sizin dediğiniz rakamlar olsaydı. “yanıtını verdi.

Çatalca Belediyesi meclisi daha sonra gündemdeki konuları görüşülmesiyle sona erdi.