Seçime doğru her gün biraz daha yaklaşırken, kulislerde yoğunlaşıyor. İstanbul’da "Silivri ilçesi’nde de CHP’nin başkan adayı kim olacak?" Sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Son genel seçimlerde 12. Sıradan milletvekili adayı olup CHP’nin 11 milletvekili çıkarması sonucu seçimi kılpayı kaybederek büyük bir mağduriyet yaşayan Doruk Bulut, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, yine İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu’nun adı adaylık için ön planda. Her ne kadar eski Başkan Özcan Işıklar, ‘Artık aday olmak istemiyor’ denilse de, bize de bu yönde bilgiler gelse de, başkanlık yapmış insanların bu işten kolay geçmediklerine bildiğimizden Işıklar da aday gösterilebilir. Bize ulaşan bilgilere göre, bu isimlerin yanında başka isim veya isimler de aday adayı olabilecek. Kim ya da kimler mi? Doğrusu isim alamadık ama bu yönde girişimler olduğuna ilişkin sağlam bilgiler aldık.

Milletvekili seçimindeki  sinerjiyi kim yaratacak?

Aday adayı çokta, Silivri CHP kanadında amaç son genel seçimlerde tüm mahallelerde ve Silivri’de birinciliği yapan sinerjiyi yaratacak adayı bulmak. Bunu yakalarlarsa seçimi rahat alacaklarını düşünüyorlar. Aksi durumda seçimin kolay olmayacağını onlarda biliyor.

Bu nedenle CHP’de ‘Partilileri bir arada tutacak, bölünmeye yol vermecek’ aday adayı, adaylıkta bir adım öne çıkıyor. Peki kim olacak?

Deniyor ki, ‘Efendim İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri’ olmaları nedeniyle Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu aydı statüdeler. Birisi aday gösterilse, diğeri kırılabilir. Özcan bey ise aday olmak istemiyor."   Bu durumda, seçimlerde başarılı sinerjinin yaratılmasında aday olmasının da etkisi olan Doruk Bulut bir adım öne çıkıyor. Üstelik bir de kılpayı seçim kaybederek mağduriyet yaşadı. Ve yine bir önerme ‘Doruk Bulut’u Milletvekili sırasında 12’nci sıraya koyan irade Bulut’u Belediye Başkan Adayı da gösterir”. Yabana atılacak bir önerme değil.

Esen ‘Önseçim’ istiyor

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’de İlçe Başkanı olarak Belediye seçimlerini almayı kendi siyasi kariyerine geçecek büyük bir başarı olacağı vesilesiyle oldukça önemsiyor. Bu nedenle partide; birliği beraberliği sürdürecek formüller üzerinde kafa yoruyor.  'Bunu sağlarlarlar ise seçimi kesin kazanacaklarını" düşünen Esen, bu nedenle ‘Önseçim yapılması’ için ısrarlı olacak. ‘Böyle olursa, çıkacak sonuca kimse itiraz etmez, herkes sonuca saygı gösterir’ diye düşünüyor. CHP Genel Merkezi’nin de bu yönde söylemleri var zaten.

CHP şu anda İstanbul Kongresi ve Kurultay’a kilitlenmiş durumda. Günlerde giderek azalıyor. Adayın açıklanması, meclis üyelerinin belirlenmesi zaman alacak gibi. CHP Silivri Teşkilatı bunları da göze alarak çalışmalarını ‘Kim aday olacağı’ bir yana bırakarak başlatmış bulunuyor.

Volkan Yılmaz kanadı  % 60 bekliyor

CHP Silivri’de bunlar olurken; Ak Parti-MHP İttifakı kanadında aday aylar öncesinden belli. Bu dönemde başkanlığı sürdürmek isteyen   Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Silivri CHP’nin duayen isimlerinden Mümin Tuğlu’nun  gazetemize verdiği röportajda belirttiği gibi, ‘Hükümetin de desteğiyle başarılı işler yaptı, kendisi de Silivri’nin tüm mahalleleri nezdinde tanınmış oldu. Dolayısıyla bu seçime bir öncekine göre çok daha güçlü girecek.” 

2019 seçimleri sürecinde adaylar çıkmış sahada çalışırken ve oy kullanmaya bir kaç gün kalmışken, Başkan Volkan Yılmaz’a yakın bir isme tahminini sormuştum. ‘Volkan Abi kazanacak’ demişti. Ben ise Özcan bey’in kazanacağını düşünüyordum. Volkan bey’i tanımıyordum ve şansta vermiyordum. Sonuçta benim değil, ‘Volkan abi kazanacak’ diyenin tahmini tutmuştu. Geçenlerde aynı kişiyle gelecek seçimler üzerine konuştuk.  'Biz yüzde 60 ile kazanacağımızı öngörüyoruz." dedi.  Volkan bey kanadı kendinden emin seçime çoktan konsantre olmuş yoğun şekilde de çalışıyor. 

-Özetle bir yanda, 2019 seçiminden bu yana Silivri kamuoyunda icraatlarıyla da kendini tanıtmış olan seçime çok daha güçlü girecek olan Volkan Yılmaz,  diğer yanda; son genel seçimlerde Silivri’de tüm mahallelerde birinciliği yakalamış bir CHP.  Geriye önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar, olabilecek hatalar, yaratılacak sinerji, moral motivasyon ve seçimin kaderinde etkili olabilecek gibi. Durum budur. İyi haftalar..