7 yıl önce genç yaşta aramızdan ayrılan sevilen sanatçı İbrahim Erkal’ı anma gecesinde duygu yüklü anlar yaşandı.  

Büyükçekmece Belediyesi ve Ulus Müzik işbirliğiyle gerçekleşen anma etkinliğine katılan sanatçı dostları İbrahim Erkal’ın unutulmayan şarkılarını seslendirdi.

Zaman zaman duygu yüklü anlar yaşandı

Canısı, Aklımdasın, Sırılsıklam, De get yalan dünya ve Ömrüm gibi şarkılarıyla gönüllere taht kuran şarkıcı, söz yazarı, şair ve oyuncu İbrahim Erkal yaşadığı ilçe olan Büyükçekmece’de duygu yüklü bir gecede anıldı. Erkal’ın eşi Filiz Akgün Erkal ve çocuklarının yanı sıra sanatçının yol arkadaşı Ulus Müziğin kurucusu İskender Ulus’un da katıldığı anma gecesi Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun ilgi gördü. Gecede sahne alan Ceylan, Serkan Kaya, Aydilge, Irmak Arıcı, Sufle, Zehra ve Kafadar Grubu İbrahim Erkal’ın sevilen eserlerini seslendirdi. Zaman zaman duygu yüklü anların yaşandığı gecede sanatçının dostları, İbrahim Erkal ile yaşadıkları anılarını da dinleyicilerle paylaştı. Gecenin sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve İskender Ulus tarafından anma gecesine katkı sunan sanatçılara günün anısına plaket takdim edildi. Geceye geçmiş dönem milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Süleyman Çelebi de katıldı.

“Bazı şeylerin kaybettikten sonra değeri anlaşılır”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İbrahim Erkal’ın yeğenin eşi olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Çok kıymetli bir aile ferdimizdi. Yeğenimin eşiydi. Çocuklarıyla, eşiyle, biz de onunla ve onlarla çok mutluyduk. Bir takım şiirlerinde, şarkılarında dile getirdiği gibi aramızdan sessiz, sedasız, kimseye sormadan ayrıldı. Genç yaşta ayrılması büyük bir üzüntü aile için, kendi öz ailesi için, bizler için, eşi ve çocukları için özellikle. Genç yaşta ayrılmasına rağmen hala ülkenin her bir yerinde, Anadolu’da, gittiğimiz memleketinde daha yoğun İbrahim Erkal dinleniyorsa gitmeden önce bu ülkeye, bu dünyaya sanat adına önemli bir şeyler bırakmış ki bunlar çalınıyor. Bazı şeylerin kaybettikten sonra değeri anlaşılır. İbrahim Erkal ve bazı sanatçılarımızın değerleri onları kaybettikten sonra, onların aramızdan ayrıldıktan sonra daha çok anlaşıldığına bütün yaşamım boyunca şahitlik ettim. Ruhu şad olsun.”

“Bizim için büyük bir onur”

İbrahim Erkal’ın eşi Filiz Akgün Erkal ve oğlu İbrahim Eralp Erkal, duygularını şu sözlerle ifade etti:

Filiz Akgün Erkal: “Hala, 7 sene geçmesine rağmen sevilmesi, insanların bu kadar gönlüne girmesi bana ve çocuklarım için büyük bir onurdur. İbrahim gerçekten herkesin dediği gibi halk ozanıydı. Halkın sanatçısıydı. Sürekli insanların İbrahim Erkal dendiğinde sürekli dua etmeleri, yaşanarak anlatılır derler, ifade edemiyorum. Gerçekten herkese çok teşekkür ediyorum emeği geçen herkese. Bizim için büyük bir onur. Müzik dünyasında da aynı izi bıraktı ki görüyoruz şu anda. Vefatından sonra bile kimse İbrahim için ‘’kötü’’ diyen tek bir kişiyi bile görmedim. Herkese aynı şekilde davranan, evin içinde neyse içerideki İbrahim Erkal ile dışarıdaki İbrahim Erkal kesinlikle aynıydı.”

İbrahim Eralp Erkal: “Çok görmek fırsatı olmadı annem kadar. 12 yaşındayken vefat etti ama hala vefatından 7 yıl sonra olmasına rağmen hala insanların merakla gelip, ziyaret etmeleri özellikle anma geceleri veya önceki programlarda çok gurur verici bir şey. Ben babamı çok göremedim. 12 yıl boyunca ama insanlardan duyduğum kadarıyla sanki en üst seviyedeymiş gibi, daha üstü yokmuş gibi hissediyorum. Onunla çok gurur duyuyorum. Aynı ismi taşımak, aynı soy ismi taşımak beni çok gururlandırıyor. İnşallah izinden gideceğiz.”

Avcılar'da Kadınlar Günü kutlaması Avcılar'da Kadınlar Günü kutlaması

İbrahim Erkal’ın sanatçı dostları da duygularını şu şekilde ifade ettiler:

Aydilge: “İbrahim Erkal’ı anma gecelerinden birindeyiz yine ve çok güzel bir gece olacak, çok değerli sanatçılar var. Ben de bu gecede olduğum için çok mutluyum. Ufak bir ameliyat geçirmişliğim var. O yüzden bu gece biraz sahnede yardımcım olacak ama tabii ki dinleyenleri de İbrahim Erkal’ı sevenleri de yalnız bırakmak istemedim. Bir de şunu çok fark ediyorum son zamanlarda. Gerçekten bedenimizdeki sakatlıklar gelip, geçici olabiliyor ya da elimizde olmayabiliyor. Kalbi sakat çok fazla insan var, yüreği sakat çok fazla insan var. Öyle olacağımıza İbrahim Erkal’ın ‘’Yüreğinden Öpüyorum’’ şarkısıyla bu güzel kalbi olanların dinleyicisine bu gece eşlik etmek istedim. Onları yalnız bırakmamak istedim.‘’

Ceylan: “Acılar, aşk hepsi bir arada bütün duygular. Bir yandan da Allah rahmet eylesin. Kardeşim hem çok duygu yüklü he çok duygusaldı ama bir o kadar da eğlenceliydi kendisi. Ben İbrahim’in projesi olmadan önce aslında ben bu şarkıyı istemiştim ‘’Aşkından Yanam Kül Olayım’’ı. İskender Ağabey dedi ki ‘’İbrahim’in projesini yapacağız. ‘’ ‘’Yaptığınızda bu parçayı ben okumak istiyorum’’ dedim. Esasında ilk gönüllü olarak bu şarkıya ben taliptim. Çok şükür bana nasip oldu. Onun projesinde okumak benim için ayrı bir onur, gurur.”

Serkan Kaya: “İbrahim Erkal hepimiz için çok kıymetli bir isimdi, çok kıymetli bir insandı. Onu her zaman sevgiyle, saygıyla, hürmetle anıyoruz. Anmaya da devam edeceğiz. Denilecek çok şey var da kelimeler yetmez, cümleler yetmez. İbrahim Erkal bir halk ozanıdır. Bütün eserleri, bütün sözleri çok kıymetlidir. Sıradan bir Fantezi Arabesk tarzında bir kimliği yoktur. Arabesk dediğimiz şarkıların içerisinde bile halk müziği sentezleri vardır. O yüzden İbrahim Erkal müziği kendine münhasırdır.”