banner460
banner128

Esenyurt Belediyesi’nden evde fizik tedavi hizmeti

Esenyurt Belediyesi’nin hastaneye gidemeyecek hasta vatandaşlara yönelik başlattığı evde fizik tedavi hizmetiyle hastalar evlerinde sağlıklarına kavuşuyor.

Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan ve hastanelere gidemeyecek durumda olan hastalar için yaptığı hizmetlerine bir yenisini ekledi. Esenyurt Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından verilen evde fizik tedavi hizmetiyle, uygun raporu olan tüm hastalar belediyenin tahsis ettiği cihazlardan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Hastalar, randevu saatlerine göre belediye bünyesinde bulunan uzman fizyoterapist tarafından evlerinde ziyaret edilerek, son teknoloji cihazlarla tedavileri yapılıyor. Tedavi sonrası gerekli bilgilendirmeler yapılarak hasta ve yakınları bilinçlendiriliyor. Her yaş grubundan hastaya verilen bu hizmet sayesinde vatandaşlar hem sağlığına kavuşuyor hem de ailelerin yükü hafifliyor.

Amaç daha iyi bir yaşam kalitesi

Hastalara daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için bu hizmeti verdiklerini belirten uzman fizyoterapist Fahri Furkan Nak, “Hizmetimizde yatağa bağımlı hastalar öncelikli. Hastanelerde fizik tedavi sırası yoğunluktan dolayı geç geldiği için bu çalışmaya başladık. Gün içerisinde alınan randevulara göre bir planlama yaparak evlere gidiyoruz. Genel olarak nörolojik ve ortopedik ağırlıklı hastalara evde fizik tedavi hizmeti veriyoruz. Günde 7 hastayı ziyaret ederek yardımcı cihazlarımızla hastaya fizik tedavi işlemi uyguluyoruz. Gerekli egzersizleri yaparak hastayı ve yakınlarını bilgilendiriyoruz” dedi.

Civar devlet hastanelerinden de doktorların hastalarını kendilerine yönlendirdiğini belirten Nak, “Hastanelerde oluşan yoğunluktan vatandaşlarımızın etkilenmemesi için evde fizik tedavi görür raporu olan hastalarımıza bu hizmeti 15 seans boyunca haftada 2 seans şeklinde veriyoruz” diye konuştu

Anahtar Kelimeler:
Kemal Denizbozkurt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.