banner460
banner128

Beş ameliyatta başarıyla tamamlandı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde (TÖTM) aynı anda yapılan 5 hastaya karaciğer nakli operasyonu başarıyla tamamlandı.

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi ‘inde aynı anda 5 hastaya karaciğer nakli operasyonu  başarıyla gerçekleştirildi. Prof Sezai Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen  ameliyat ekibinde; Yale Üniversitesi'nden Prof. Şükrü Emre ile Azerbaycan Tıp Fakültesi'nden Prf.Nuru Bayramov da yer aldı.

Canlıdan canlıya karaciğer naklinde Avrupa’da birinci, dünyada ise ikinci sırada olan Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde 5 karaciğer nakli aynı anda yapıldı. Guinness Rekorlar Kitabı için operasyon noterler ve uluslararası şahitler huzurunda gerçekleşti. Sabah saat 8.30’da vericilerden alınmaya başlanan organlar hastalara başarılı bir şekilde nakledildi.

100’ün üzerinde doktorun girdiği operasyon akşam saat 21.00’da tamamlandı.


Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Karaciğer Nakli Enstitüsü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyatların başarıyla tamamlandığını belirtti.

 Operasyon sonrası açıklama yapan Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, nakil ameliyatlarını aynı anda başlatıp aynı anda başarılı şekilde tamamladıklarını belirterek  "5 ameliyatta başarılı bir şekilde bitmiştir, herhangi bir sıkıntı yok. Hastalarımız sağlıklı bir şekilde yoğun bakıma geçmişlerdir. Ameliyatta herhangi kompikasyonla karşılaşmadık bundan da son derece mutluyuz. Buradaki arkadaşlarımızla başardığımız bir iş, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın sevinci

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nin sağlık alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ilçe kurumları ve halk tarafından da sevinçle ve gururla karşılandı.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı  Selahattin Gürkan, Arguvan Belediye Başkanı  Mehmet Kızıldaş ta ameliyat ekibine başarılar dilediler.

Ağbaba: Malatya tarihi bir güne ev sahipliği yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  Malatya’nın tarihi bir güne ev sahipliği yaptığına işaret ederek,

“İnönü Ünv. TÖTM Karaciğer Nakli Enstitüsünde sabah saatlerinde başlayan aynı anda 5 hastaya karaciğer nakilleri az önce başarıyla sonuçlandı.

Prof.Dr.Sezai Yılmaz ve tüm ekibi tebrik ediyor, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.

Kızıldaş: Sezai Yılmaz ile gururlanıyoruz

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş,  ise  “Avrupa'da en fazla nakil yapılan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsünde operasyonlar başarı ile sonuçlandı. Böylesi birgün de şahitlik etmekten onur duyarken, Dünya Tıp tarihinde bir ilke imza atan Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibiyle gururlanmaya devam ediyoruz.”  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.