banner460
banner128

978 vatandaşa evde sağlık hizmeti

Esenyurt Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu Evde Sağlık hizmetinden Eylül ayında 987 vatandaş faydalandı. Hizmet kalitesini artırarak, 7 gün 24 saat esaslı olarak çalışmaya başlayan birimden faydalanan hastaların sayısı da önceki yıllara göre artış gösterdi.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün, ücretsiz olarak verdiği Evde Sağlık hizmetiyle ilçede yaşayan hasta vatandaşlar, evlerinde tedavi edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermeye başlayan birimden faydalanan hasta sayısı da önceki yıllara göre artış gösterdi. Hizmet kalitesini artırarak çalışmalarını sürdüren Evde Sağlık Hizmetleri birimi, sadece Eylül ayında gündüz 617 gece ise 370 vatandaş olmak üzere toplam 987 vatandaşı evde tedavi etti. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un talimatlarıyla Pandemi sürecinde yatağa bağlı, yaşlı ve hasta vatandaşları yalnız bırakmayan birim, 2020 yılı içerisinde ise destek talebini ileten, 4 bin 739 hastaya aynı gün içerisinde dönüş yaparak, sağlık teknikerleri aracılığıyla serum, iğne ve pansuman gibi sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak sundu. Evlere yapılan ziyaretlerde steril kıyafetler giyen ekipler, ayrıca hastalara ilaç kullanımı, hijyen kuralları, yeme-içme alışkanlıkları gibi çeşitli konularda bilgilerde veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.