CHP’nin yılan hikayesine dönen Esenyurt adaylığı Prof.Dr. Ahmet  Özer’in atanmasıyla son buldu. Güngören'e ise Yüksel Yalçın Belediye Başkan Adayı olarak atandı. 

Ahmet Özer kimdir?

Özer, 1960 Van doğumlu. Muradiye Ortaokulundan sonra Van Atatürk Lisesinde başladığı lise eğitimini Hakkâri Lisesi’nde sürdürdü, 1977 Diyarbakır Lisesi’nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi, Van Eğitim Enstitüsü ve Çukurova Üniversitesi’nde olmak üzere üç üniversitede (sosyoloji/felsefe, işletme, eğitim bilimleri alanında) bir lisans iki ön lisans bitirdi.

Ulusal alandaki belediyecilik çalışmaları

1991-1997 yılları arasında 145 belediyenin bağlı bulunduğu GAP Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini başarı ile yürüttü. 2002-2004 arasında Mersin Üniversitesi görevlendirmesi ile Akdeniz Belediyesi Baş Danışmanı olarak görev yaptı. 2004 yılında SHP’den Van Büyükşehir Belediyesi aday adayı, aynı seçimde Mersin Toroslarda Belediye Başkan adayı oldu. Seçimi az bir oy farkı ile kaybetti. 2012-2017 yılları arasında Toros Üniversitesinde “Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezini” kurdu ve yönetti. Bu merkez bünyesinde yerel yönetimlerle ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde ses getiren sempozyumlar, çalıştaylar, zirveler, konferanslar ve toplantılar gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası birçok toplantının düzenleme kurulu başkanı olarak görev yaptı.

ESERLERİ:
"GAP ve Sosyal Değişme", "Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği", "Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan", "Modernleşme ve Güneydoğu", "11 Eylül - ABD ve Küreselleşme", "Tanzimat'tan Günümüze Batılılaşma ve AB", "Doğu'da Aşiret Düzeni ve Brukanlar", "Kentleşme ve Yerel Yönetimler" isimli bilimsel çalışmalarının yanı sıra Şehrivan isimli bir de romanı yayınlandı.


Evli ve iki  çocuk babası olan Özer, üç dil biliyor.

Erhan KIZILYAR 'Neden sosyoloğ başkan yok?' diye yazmıştı

Gazetemiz yazarlarından ve imtiyaz sahibi Erhan Kızılyar; 08 Şubat 2024  tarihinde Yazdığı 'Meclis Üyesi listelerinde nelere dikkat edilmeli?" başlıklı köşe yazısında;  . " İstanbul'da yüzlerce belediye meclis üyemiz, onlarca belediye başkanımız var. İçlerinde hiç sosyolog var mı? Türkiye'de var mı acaba? Var iseler bir adım öne çıkabilirler mi? Mesela nüfis açısından Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Esenyurt’ta sosyoloğlara ihtiyaç var mı yok mu?” diye sormuştu. 

Esenyurt'ta 18 aday adayından birisinin aday gösterilmemesi ne kadar yanlış olduysa, bir sosyoloğ bilim adamının atanması da o kadar doğru olarak yorumlandı.