İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile bir araya geldi.

Çelik'i görevi dolayısıyla tebrik eden İmamoğlu, "İstanbul'u kazanmak önemlidir. Birlikte umarım güzel bir yol yürüyeceğiz. Başarılar dilerim, yolu açık olsun yeni başkanımızın" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

Önseçim olmayınca başvurusunu geri çekti Önseçim olmayınca başvurusunu geri çekti

"(Cemal Canpolat) Üslup açısından yaşanmaması gereken bir taz veya içerik yaşandı pazar günü. Bunlar yaşanıyor. Bizim partimizin demokrasisi yüksek seviyede gözetilen ve ortamların yaşandığı kongreleri oluyor. Burada da tabii kimsenin dilini kontrol etmek gibi bir şansımız yok. Bunlar olabiliyor. Varsa içerik olarak usulüne uygunsuz ya da kaldırılamayan meseleler muhtemeldir ki partimizin disiplin işlemlerinin yürütebileceğini düşünüyorum.

Buna sayın Cumhurbaşkanı'nın grup toplantısında eşlik etmesini üzüntüyle karşıladım. O da sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu rejimin, sistemin bir karşılığı olsa gerek... Sayın Cumhurbaşkanı'nın o videoları izlemesinin yerine İstanbul'un meseleleri üzerine birçok konuyu benimle konuşmasını ve tartışmasını dilerdim. İstanbul sevgisi veya aşkı, İstanbul kongresinini bir kısım görüntülerini grup toplantısında yayınlamakla gösterilmez. Ben buradayım. Gelsinler ya da davet etsinler."

NE OLMUŞTU?

Pazar günü yapılan CHP İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan biri olan Cemal Canpolat, konuşması sırasında bazı delegelerin ve delege yakınlarının kongrede Özgür Çelik’ten yana tutum sergilemeleri için Ekrem İmamoğlu tarafından İBB’ye işe alındığını söylemişti.

Söz konusu suçlamalar hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu “Çok çirkinleştiler, çok yalan konuştular. Yalanlarında boğulsunlar, biz tertemiz yürüyeceğiz” demişti.

Canpolat’ın sözlerinin AKP’liler tarafından CHP’yi suçlamak için kullanılmasıyla birlikte parti içinden de tepkiler gelmişti.