banner460
banner128

Hiç bir saldırı Atatürk’ü gönlümüzden silemez

Ağustos ayında önemli günlerin yıldönümlerine değinen CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, “Hiç bir hakaret, saldırı laik Türkiye cumhuriyetinin kahramanını gönlümüzden silemez” mesajıyla dikkat çekti.

CHP Grubunun gündemdeki konular ile hassasiyetlerini Silivri Belediyesinin Ağustos oturumunda Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı söz alarak dile getirdi.

CHP GRUBUNDAN CEM KARA'YA BAŞSALIĞI

CHP Grubu adına Ağustos meclisinde söz alan Sözcü Süheyl Kırkıcı, Çatalca geçmiş dönem CHP'li Belediye Başkanı Cem Kara'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

“BETONA GÖMÜLEN İSTANBUL'U NE KADAR DÖNÜŞTÜREBİLİRSEK GELECEK NESİLLERE GÖREVİMİZİ O KADAR YERİNE GETİRMİŞ OLURUZ”

Kırkıcı'nın değindiği ikinci konu 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin yıldönümü oldu, “Marmara depreminin yıldönümü olarak bilinen İstanbul depremini çağrıştıran, depremi doğa olayı olduğu halde felakete dönüştüren sürecin simgesi” ifadelerini kullanan Kırkıcı sözlerine şöyle devam etti: “Betona gömülen İstanbul'u nereden ve ne kadar dönüştürebilirsek önümüzdeki kuşaklara görevlerimizi o kadar yerine getirmiş olacağız.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞİRKET KURULUŞUNU GÜVENİRLİK VE ŞEFFAFLIK ŞARTI İLE DESTEKLİYORUZ”

Belediyenin kurduğu kentsel dönüşüm şirketinin çalışmalarını destekliyoruz.  Güvenilirlik ve şeffaflık önemli. Bu konuda ciddi sıkıntılar doğabilir. Her partiden meclis üyelerinin katılımıyla kurulmasını teklif ettiğimiz Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Komisyonu dönüşüme yönelik yaklaşımı sağlamlaştıracak. Bu garantörlük önemsenmeli.”

“DÜNYA BARIŞ İLE DAHA GÜZEL DÖNER”

Beyrut'taki patlamaya Kırkıcı da değinerek “Beyrut acının coğrafyası, Ortadoğu'da halkların birbirine kırdırmanın merkezi. Kaza da olsa bu kadar tehlikeli patlayıcıların kentin merkezinde ne işi olduğu kuşkulu bir durum tabi.

Dünya Barış Günü yaklaşırken barış getirsin, kardeşçe ve adil şekilde yaşamaya vesile olsun. Dünya barışla daha güzel döner.

ZAFERLERİN YILDÖNÜMÜ VURGUSU

26 ve 30 Ağustos önemli zafer günleri. Emperyalizmin dört koldan kuşattığı topraklarda Türkiye cumhuriyeti bağımsız bir devlet olarak kuruldu. Atatürk ve silah arkadaşlarının ile halkın bağımsızlık mücadelesi ile kuruldu Türkiye Cumhuriyeti. Tüm şehitler ve Atatürk'ü teşekkür minnet ve rahmetle anılıyoruz.

“HİÇ BİR HAKARET, SALDIRI ATATÜRK'Ü GÖNLÜMÜZDEN SİLEMEZ”

Hiç bir hakaret, saldırı laik Türkiye cumhuriyetinin kahramanını gönlümüzden silemez.” (Hürhaber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.