DEVA Partisi İstanbul İl Teşkilatı istifalarla sarsıldı. Büyükçekmece Eser Otel’de gerçekleşen toplantıda konuşan partinin Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman, ’81 milyonun derdine deva olmak istiyorduk ama ne yazık ki 15 vekilin derdine deva olduk” dedi.

Kuruluş ilkelerindeki değerler sözde kaldı

Kahriman özetle şöyle konuştu.

“ DEVA Partisinin 13 ilçe başkanı adına söz almış bulunuyorum. Bizler yeni bir siyasi anlaşı, ülkenin sorunlarına yeni bir bakış iddiasıyla Deva Partisiyle yola çıktık. Partimiz; istişareyle, ortak akılla, uzlaşmayla hereket edecek, memleketin tüm sorunları çözümler üretecekti. Şeffaflık olacaktı. Her alanda  liyakat esas alınacaktı. İş ehline verilecekti.

Çocuklarımızın geleceği için, ülkemiz için, özgürlükler için partimiz için özveriyle çalıştık. Milletimiz için gayret ettik

Önseçim olmayınca başvurusunu geri çekti Önseçim olmayınca başvurusunu geri çekti

Yaşadığımız olaylar, gelişmeler, söylenen sözlerin, partimizin kuruluş ilkelerinin savunduğu değerlerin sadece sözlerde kaldığını gördük.

Bir kişiyi dahi geride bırakmayacağız diyen sayın genel başkan bırakın bir kişiyi tüm teşkilatları geride-hükümsüz bıraktı.

Tek bir kişiden bile vazgeçmeceyeceğiz diyen sayın Ali Babacan’ın sahip çıktığı kişiler daha önce birlikte siyaset yaptığı arkadaşları oldu. Öyleki bu arkadaşlarının vekilleri uğruna ittifak tehlikeye atıldı. Seçim riske sokuldu.

Geldiğimiz noktada, başta genel başkan Sayın Ali Babacan olmak üzere parti üst yönetimine güvenimiz kalmadı.

Bizim için Deva Partisi’nde siyaset yapma zemini kalmadığı anlaşıldı. Bu şartlar altında Deva Partisi çatısı altında siyaset yapmanın doğru olmayacağını görerek, ilçe başkanları olarak, ilçe yönetimleri komisyonları ve mahalle başkanlarımızın kahir ekseriyeti ile partimizden istifa ediyoruz. “

İstifa Kılıçdaroğlu ile görüşmenin ardından geldi

Kahriman daha sonra soruları yanıtladı. Önümüzdeki yerel seçimlerde aday adayı değil, aday olacağını söyleyen Kahriman hangi partiden, nereden aday olacağını ise açıklamadı. Kahriman istifanın ‘Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 gün önce yapılan görüşmenin ardından gelmesinin manidar olduğu ve CHP’ye katılacağı yorumlarının yapıldığı’ sorusunu üzerine “Henüz herhangibir  partiye katılma kararı almadıklarının çok yakında 20 bin kişiyle yeni bir açıklama yapacaklarını’ ifade etti.

Toplantıda; Zeytinburnu Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Bilgiç, Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı Mutalip Geçer, Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Tarık Özaydın, Esenler Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Yöney, Sultanbeyli Kurucu İlçe Başkanı Orhan Aktaş, Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Bulunmaz, Sultangazi İlçe Başkanı Tarkan Yolat, Küçükçekmece İlçe Başkanı Eda Ateş Adıyeke, Bağcılar İlçe Başkanı Erkan Şanlı, Esenyurt İlçe Başkanı Mehmet İnan, Beylikdüzü İlçe Başkanı Önder Karaburun, Silivri İlçe Başkanı Fatih Demir'in istifa ettiği bildirildi. 

Erhan KIZILYAR 

P’HP’