DEVA Partisi İstanbul’dan 13 DEVA Partili ilçe başkanını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüştükten sonra istifa etmesi siyaset arenasını fena karıştırdı. CHP PM Üyesi ve Milletvekili Murat Emir, yeni bir 39 vekil vakası’ndan kaygılı olduklarını belirtirken, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ise, “ Yazık yakışmadı Kemal bey” ifadesiyle tepki gösterdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun  hafta sonunda İstanbul’da DEVA Partili 13 ilçe başkanıyla görüşmesi ve ardından istifaların gelmesi siyasi arenayı fena halde karıştırdı. Bu görüşmenin ortaya çıkmasının ardından; Esenyurt, Zeytinburnu, Sancaktepe, Bahçelievler, Esenler, Sultanbeyli, Fatih, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Silivri ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri görevlerinden ayrıldı.

Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü DEVA Partili bazı ilçe başkanlarının CHP’ye katılmaları karşılığında, DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’ın belediye başkan adayı gösterileceği iddia edildi. Halis Kahriman ise  istifaların açıklandığı Büyükçekmece Eser Otel’deki toplantıda bir soru üzerine ‘Bir partiden aday olacağını’ açıklarken, ‘Aday olacağım dedim. Esenyurt demedim” ifadesini kullandı.

Yazık, yakışmadı Kemal bey""

İddialar üzerine art arda açıklamalar yapıldı. Sosyal medya üzerinden CHP liderine tepki gösteren DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, "Yazık, yakışmadı Kemal bey" notuyla görüşmeden olduğunu belirttiği görüntüler paylaştı. Şahin, yaşananlara DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın inanamadığını vurguladı.

Oruç Oymak CHP'den istifa etti Oruç Oymak CHP'den istifa etti

Murat Emir: "Yeni bir '39 vekil vakası' hazırlığının yapıldığından kaygılıyız"

Kılıçdaroğlu’nun  DEVA Partisi ilçe başkanları ile yaptığı görüşmeye CHP'den de tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Milletvekili Murat Emir, görüşmeyi, 'partide değişim şarttır' vurgusuyla eleştirdi.

Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partinin önemli koltuklarının ikram edilerek sağdan oy alamayacaklarının onlarca örneğini yaşayarak gördüklerini anlatan Emir, "Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiçbir nedenimiz yok. Yeni bir '39 vekil vakası' hazırlığının yapıldığından kaygılıyız" dedi.

Halis Kahriman'dan cevap

Gelen tepkiler üzerine Halis Kahraman sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: Biz istifaya zaten karar vermiştik ve bu biliniyordu. Genel merkez bizim varlığımızı ve şikayetlerimizi bu haberle mi öğrendi? Teşkilatların sesini duymazdan gel, kibir içinde salon siyaseti yap. Sonra da ayıp oldu. Ayıp yapan sizsiniz. İttifakı bozacak kadar, seçimi riske edecek kadar arkadaşının arkasında duran Sayın Genel başkana sormak isteriz: Arkadaşınızın milletvekili olması Türkiye’nin geleceğinden daha mı önemliydi? Biz Sayın Genel Başkanın arkadaşlarını milletvekili yapmak için siyaset yapmıyoruz. Biz millet için siyaset yapıyoruz.