banner460
banner128

CHP'den Belediye Başkanına ‘Zillet’ tepkisi!

CHP Silivri İlçe Başkanlığı , Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın, Millet İttifakı için ‘Zillet İttifakı’ tanımlaması yaptığını belirterek bu sözlerinden dolayı Yılmaz’ı kınadı.   CHP açıklamasında, “ Silivrimizde Millet İttifakına oy veren 56 bin vatan evladına zillet diyerek hakaret bu köhne zihniyet bilmelidir ki; 56 bin seçmene "Zillet ittifakı" diyerek, insanları aşağılayarak, kamplaşmadan, kutuplaşmadan siyasi medet umanlar; Silivri halkı ile beraber "İstanbul’umuzun Büyük Kucaklaşmasını" engellemenize asla müsahade etmeyeceğiz.^” denildi.

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil imzası taşıyan açıklama şöyle:

18 Mayıs Cumartesi gecesi; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Akp ve Mhp ilçe başkanları ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Silivri'miz de STK’lar ile bir araya geldiği sahur programında Volkan Yılmaz tarafından sarf edilen bir takım sözlere dair basına ve kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduk.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın sahur programında “Cumhur İttifakı ruhunu özümsemiş anlamlandırmış insanlar olarak biz kendi arkadaşlarımıza gideceğiz, O zillet ittifakında kristalize olmuş arkadaşlarla kaybedecek vaktimiz yok. Onları ikna etmek gibi bir derdimizde yok...” açıklamasında bulunarak Silivri siyasetinde asla yeri olmayan bir zihniyetin üslubunu kullanmıştır.

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Silivrimizde Millet İttifakına oy veren 56 bin vatan evladına zillet diyerek hakaret bu köhne zihniyet bilmelidir ki; 56 bin seçmene "Zillet ittifakı" diyerek, insanları aşağılayarak, kamplaşmadan, kutuplaşmadan siyasi medet umanlar; Silivri halkı ile beraber "İstanbul’umuzun Büyük Kucaklaşmasını" engellemenize asla müsahade etmeyeceğiz.

“Siyasetçinin terbiyesi avam kamarasında konuşmaya başladığı zaman belli olur” diyen Bernard Shaw’ın haklılığını 18 Mayıs gecesi yaşanan bu olay ile bir kez daha üzülerek görmüş olduk. Kampanya süreci boyunca kucaklayıcı bir dil kullanmaya çalışan Yılmaz’ın seçim sonrasında, Silivrimizde yıllardır tüm kurumlarla birlikte büyük bir özveri ile oluşturduğumuz, şimdi de korumak için çaba sarf ettiğimiz huzur ve hoşgörü ortamını bozmaya yönelik milleti kamplaştıracak söylemlerini şiddetle kınıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’da 25 yıl boyunca İstanbul’a ihanet eden zihniyetin yaptığı gibi kendine oy vermeyeni ötekileştirip dışlayarak sadece kendinden olana hizmet etme çabasında olacak. Buradan Yılmaz’ı uyarıyoruz kendisi bir yerel yöneticidir. Bir belediye başkanına yakışacak şekilde halkı kutuplaştırmadan kimseyi ötekileştirmeden Silivri’ye hizmet etmelidir. Bir Belediye Başkanının ilçesinde ki vatandaşların yarısına "zillet" dediği dili de değerli silivrili hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz!

Oysa Millet İttifakı'na oy verenler de en az Cumhur İttifakı'na oy verenler kadar bu ülkenin evladı, şerefli insanlarıdır. Silivrimizde Cumhur İttifakına oy veren değerli kardeşlerim, kendi seçmenimizi ne kadar seviyorsak sizi de o kadar seviyoruz. Sahur sofralarında siyasi kutuplaşma yaratmaya çalışanların sizinle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz.

Mart’ın sonunda Ekrem İmamoğlu ile İstanbul’a gelen bahar YSK eli ile hukuk dışı bir kararla engellenmeye çalışılıyor. Herkes bilsin ki İstanbul’a gelen bahar sandık darbesi ile engelleyemeyecek..! Eminiz ki kavgadan medet umanlar görecek; 23 haziran seçimlerinde Silivri halkı, “23 Haziran’da İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile yeniden her şey çok güzel olacak!” diyerek bu köhne dilin cevabını sandıkta bir kez daha verecektir.

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun dediği gibi, onlar milleti bölmeye kamplaştırmaya ayrıştırmaya çalıştıkça biz birleştireceğiz 16 milyon İstanbulluyu kucaklayacağız! Buradan bir kez daha söylüyoruz başta Silivrili hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İstanbulluların gönlü rahat olsun, Her Şey Çok Güzel Olacak.

Ayrıca;

19 Mayıs günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda törene katılanların gördüğü gibi CHP çelengimizi Atamızın anıtına bırakmak saygı sevgi ve şükranlarımızı sunmak için tören sabahı Silivri sahilde Atamızın manevi huzurundaydık. Tören sonrası Atamıza çelengimizi sunup basın açıklamamızı gerçekleştirdik. 19 Mayıs akşamı sahilde düzenlenen iftar programına katıldığımızda gördük ki kim olduğunu bilmediğimiz kişi yada kişilerce, parti çelengimiz bulunduğu noktadan taşınarak diğer siyasi partilerin çelenklerinin arkasına alınarak gizlenmeye çalışılmış. Cumhuriyet’imizin kurucu partisi, ülkemizin Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi çelengi üzerinden partimize ve partimize Silivri’de oy vermiş 56 bin seçmene yapılan bu saygısız akıl tutulmasını esefle ve şiddetle kınıyoruz. İstanbul seçimlerinde siyasi söylemleri ve faaliyetleri ile öne çıkamayanların seçimlerde sonra parti çelengimizi gizleyerek, provakatif ve komik öne çıkma çabalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İlçemizde ilk defa yapılan bu provakasyonun takipçisi olacağımızı kimsenin tarihi cumhuriyetten bile eski olan Cumhuriyet Halk Partisine ve partililerimize saygısızlık yapamayacağını buradan bir kez daha duyuruyoruz. Başta partililerimiz olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş tüm hemşehrilerimizi bu ve benzeri provakasyonlar karşısında sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Biz projelerimizle halk için derman belediyeciliğimizle İstanbul'a ihanet etmeden halka hizmet ederek ön plana çıkmaya devam edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.