banner460
banner128

Bek Yönetimi üyeyi  bir yılda üçe katladı

İYi Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek ve yönetimi bir yıl içinde üye sayısını üçe katladı. Başkan Bek, pandemi koşulları olmasa bu oranın daha da yükseleceğini belirtti.

-İYİ Parti’ye üye olanlar neden üye oluyorlar? 

-Volkan Başkan hükümetten yeterli desteği alıyor mu?

-Ekrem bey’e en çok hangi partililer kızıyor?

-Meral hanımın Silivri’ye gelmesine neden karşılar?

-Meral hanım cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?

-İYİ Parti Silivri’de Belediye Başkanı adayı çıkarmalı mı?

-İnce karşılık bulabilir mi?

İYİ Parti Silivri ilçe Başkanlığında bir yıllık süreci tamamlayan, siyaset yollarında 44 yılı geride bırakan Ahmet Refik Bek, sorularımızı yanıtladı.

Pandemi koşullarında üyeyi üçe katladılar

-Şimdi bir yıl oldu. Mutlak bir çok alanda faaliyet gösteriyorsunuz. Ama bir parti yönetiminin çalışmasını en iyi yansıtan üye sayısı olmalı diye düşünüyorum. O nedenle üye sayınızı soracağım. Görevi aldığınızda kaç üyeniz var dı, şu an kaç üyeniz var?

Bek:-2017’de  kurulan partinin 2019 Ocak ayına kadar oluşan üye sayısı 550 dolayında idi. Biz bir yılda bunu sistemde girişi bekleyen yüz üyeyi de kattığımızda  yaklaşık üç katına çıkarmış olacağız. Bu bizi mutlu ediyor. Biliyorsunuz üyeler internet üzerinden oluyor. Biz arkadaşların bilgisini giriyoruz, Yargıtay da onaylandıktan sonra da biz onaylıyoruz. Ama üye olurken insanların cevap vermesi gereken sorular var. Bunların içinde bana göre en önemlisi ‘Daha önce hangi partiye oy verdiniz?’ sorusu. Bize bu süre içinde 1000 dolayında arkadaşımız üye oldu. Tabi bunun yanında bazı arkadaşlarımız da istifa etti, ya da iş nedeniyle, adres değişikliği gibi nedenlerde ayrılanlar oldu. Yaklaşık 150-200 dolayında ayrılma var. Onlar da olmasa 1800(e yaklaşıyoruz.)

Her partiden üye geliyor

Bek:Güzel tarafı şu:  Bize gelen üyeler tek kanaldan gelmiyor.  CHP, AK Parti, MHP, DSP’den istifa etmiş arkadaşlar var. Demokrat Parti’de yöneticilik yapmış daha sonra istifa etmiş olan arkadaşlarımız bize teveccüh gösteriyor.  Bizim için bu tablo mutluluk vesilesi. Çünkü biz İYİ Parti olarak yola çıktığımızda, partinin merkez partisi olması gerektiğini, sadece bir görüşe ait parti olursa başarıya ulaşamayacağını, Türkiye’de  merkez partisine ihtiyaç olduğunu, bunu gerçekleştirebilirsek,  partinin iktidar alternatifi bir parti olacağı görüşünü dile getirmiştik. Bu Silivri’deki bir sene içindeki yaşadığımız tablo, bizim bu yönde emin adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor.  Ben biraz da kısaltarak söylüyorum.  Şu anda İYİ Parti Türkiye’de Beşiktaş gibi.  Fenerbahçeli şampiyon olamazsa Beşiktaş şampiyon olsun ister, Galatasaraylı şampiyon olamazsa Beşiktaş şampiyon olsun ister, Trabzonsporlu şampiyon olamaz ise Beşiktaş şampiyon olsun ister. Siyasette de böyle . CHP’li biz olamazsak İYİ Parti olsun diyor. AK Partti biz olamazsak İYİ Parti olsun diyor. MHP biz olamazsak İYİ Parti olsun diyor. Yani her parti için durum bu.  Biz partiler içinde Türkiye’nin Beşiktaş’ıyız. Gönüllerde ikinci partiyiz zaten. İkinci parti olarak iktidarız. Önemli olan birinci parti olarak iktidar olmak. Bunun ile ilgili çabalarımız sürüyor. Bizi en çok mutlu eden taraf bu. Herkesten bize üye gelmesi.

Vatandaş kutuplaşma değil, sorunların çözümünü istiyor

-Peki niye geliyorlar. Hangi nedenler etkili oluyor size göre?

Bek:-Daha önce söylemiştik. İYİ Parti’nin amacı kutuplaşmayı önlemekti. İnsanlar merkez sağ ortadan kalktıktan sonra, yani ANAP ve DYP ortadan kalktıktan sonra insanlar bir tercih yapmak zorunda kaldılar. Ya AK Parti’ye oy verdiler. Ya CHP’ye oy verdiler. Ama bunların ikisi de büyük oranda kerhen verilen oylardı. Yani kendilerini temsil eden partiyi göremedikleri için kötülerin arasından iyisine tercih yaptı. İnsanlar verdikleri kerhen destekten yoruldukları için İYİ Parti kurulduktan sonra bir de merkez partisi olmak iddiasıyla ortaya çıkıp bu anlamda da ciddi adımlar atınca insanlar bize yönelmeye başladı. Bizim mevcut Silivri genelinde baktığımızda merkez sağı temsil eden isimleri aldık. Aramızda DoğruYol’dan da isimler var. Anavatan’dan da isimler var. MHP ‘den de arkadaşımız var. DSP’den de var. Biz yönetime her partiden arkadaşımızı aldık. Bunun yansıması da bize üye bazında oldu. Herkes kendi çevresinden kerhen CHP’ye AK Parti’ye veya MHP’ye oy veren insanların bize yönelmesini sağladılar. İlk aşamada böyle bir yoğunluk oldu. Teşkilattaki bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda çalıştılar. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım. Mahalle başkanlarım. Başkanlık divanı üyelerim. Ciddi anlamda çalıştılar ve ciddi bir üye patlaması gerçekleştirdik. Ondan sonraki süreçte, büyükşehir de Ekrem Bey’in aday olmasından dolayı, bizde ortağı olarak bize iş talebiyle ben İYİ Parti’ye üye olursam işe girebilirim diye kendimize yakın olan insanlar da bize geldiler. Bu süreçte. Üye patlamasındaki ana neden İYİ Parti’nin merkez partisi olması iddiasını burada ispat ettik. Oluşturduğumuz yönetimle ispat ettik. Yaptığımız çalışmalarla ispat ettik. Ve arkadaşlarımızın, mahalle başkanlarımızın bunu iyi anlatmalarıyla iyi çalışmalarıyla ispat ettik. Bize gelen insanların yüzde 80’i merkez partisi olduğumuz için, kutuplaşmadan bıktığı için gelen insanlar.

Merkez Partisi misyonu bize yakıştı

-Meral hanımın etkisi var mı? Ekonomik sıkıntıların etkisi var mı? Başkaları da merkez partisi olmak istiyordu ama başarılı olamadılar?

Bek:Şimdi söylem farklı bir şey. İcraat farklı bir şey. Söylemden sonra ortaya bir şey koymanız gerekiyor. İlk etapta o söylemle çıktılar ama sonra farklı kulvarlara yönelince insanlar güveni kaybetti. Mesela CHP’de olmak istedi. Şöyle ki ilk etapta Demirel’in verdiği rahmetli Demirel’in damadı, Aydın Ayaydınlar, Aytun Çıraylar.. bundan CHP’den aday olup seçildiler. Yani CHP’de  bir ara merkez sağa yöneldi ama CHP’nin Türkiye’deki misyonu farklı tutmadı. Yani o zaman ne deve oluyorsunuz, ne kuş oluyorsunuz. Devekuşu  gibi bir şey oluyor. CHP’ye bu tanım yakışmadı. Ya AK Parti’nin misyonu zaten belli. Ona hiç yakışmadı. Bize bu misyon yakıştı. Biz bunu sürdüreceğiz.

Meral hanımın etkisi çok büyük

Bek:Meral hanım bizin en büyük avantajımız. Her zaman söyledim zaten. Meral hanım Silivri’de de bizim için en büyük şans. Yani Silivri İstanbul ilçeleri arasında en çok oy alabileceği en şanslı ilçelerin başında geliyor. Çünkü Meral hanım siyasi yaşamı boyunca hep buradan aday oldu. Meral hanım bütün köyleri tanıyor. Bütün köylüler Meral  hanımı tanıyor. Meral hanımın her köyde üç tane, beş tane ismiyle hitap edebileceği insan var. Ve Meral hanım göçmen olması etkin. Silivri’de yüzde 45 oranında göçmen var. Bunu da Meral hanımın bir artısı. Onun dışında biz merkez sağa hitap eden bir partiyiz ve Silivri her zaman merkez sağın kalesidir aslında  Silivri hiçbir zaman solun kalesi olmadı.  Silivri genelini konuştuğumuz zaman. Dokuz belediyemiz var beldeler kapanmadan önce.  Bir tane ilçe belediyesi sekiz tane belde belediyesi bunların çoğunluğu ya ANAP lı idi ya Doğru Yol Partisi’ndendi. Biz de burdan yola çıkarak bu kulvarı doldurduk diye düşünüyorum ve bu kulvarda da devam edeceğiz.

Pandemi olmasa üye sayımız çok daha fazla artardı

-Pandemi hayatı olumsuz etkiledi. Mutlak sizlerin çalışmasını da etkilemiştir. Buna da kısaca değinebilir misiniz?

Bek:Pandemi bizi çok olumsuz etkiledi. Şöyle bir şanssızlığımız oldu. Biz seçildikten 20  gün sonra geçen yıl pandemi yasakları başladı. Biz yasakların kurbanı olduk. Uzun bir süre Haziran ortalarına kadar sahaya inemedik. Haziran’dan sonra insek te kontrollü indik. Tam saha çalışma yapamadık. Bizim mutlu eden şu. Böyle bir dönemde bile biz bu kadar üye kaydedebiliyorsak,  sahaya indiğimiz zaman kaydedeceğimiz üyenin haddi hesabı olmayacağını düşünüyorum. Üçe katladık. Şu pandemi bitsin. Bu üye sayısını da bir yılda üçe katlayacağımıza inanıyorum. Yeter ki çalışma ortamımız olsun. Elimiz kolumuz rahatlasın.  Yönetimimizdeki arkadaşlarımızın çoğu esnaf. Yani üçte işyeri kapalı olan arkadaşım var. Dört tane işyeri kapalı olan arkadaşım var. Hem ekonomik sıkıntılar hem de yasaklar sürecinde bizim üye sayımızı yaklaşık üç katı artırmamız bizim burda ne kadar başarılı olduğumuzun göstergesi.

'Silivri’de şu an CHP, Ak Parti, İYİ Parti kafa kafaya'

-Partinizin bundan önce girdiği son seçimdeki oy oranı ne idi siz bu oranı kaça çıkarmayı hedefliyorsunuz?

Bek:2017 Milletvekili seçiminde 12 bin oy almıştık. Yüzde 10.5 civarı oy oranını kapsıyor. İnşallah ilk milletvekili seçiminde inşallah yüzde 25-30 bandında bir oy oranı bekliyoruz. Hedefimiz bu. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz.
Şunu da iddia ediyorum. Silivri de ilk genel seçimlerdi yüzde 257i geçecek bir parti yok şu an. CHP ve Ak Parti dahil olmak üzere. Hiçbir parti yüzde 25’i geçemez.

-Bir siz mi geçeceksiniz?

Bek:-Şunu demek istiyorum. Yüzde 25 barajını aşamayacaklar diyorum. Biz de onlarla beraber iddialı partilerden biriyiz demek istiyorum. İlk üç içinde olacağız. Aradaki farklar da çok az olur. O da yerel seçimde burda ki sonucu da aday belirler. Milletvekilliğinde de adaylar etkili olur. Şu an itibariyle üç parti arasında bir fark kalmadığını görüyorum.

Silivri’de her parti seçime ayrı girsin

-Önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti’nin belediye başkan adayı çıkarması gerektiği gönlünüzde yatıyor mu? Böyle düşünce gündeme gelebiliyor mu?

Bek:Şu var. Önümüzdeki seçimlerde bütün partilerin hepsinin tek tek seçime girmesinden yanayım. Bu tablo da en iyi durumda olan parti İYİ Parti olur. Benim gönlümden geçen bu. Teşkilatımızın gönlünden geçen de bu. Yani biz kimseyle ittifak yapmadan seçime gireriz diye düşünüyoruz. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İttifaklar belirliyor adayı. Cumhur İttifakı devam eder bir aday çıkarırlarsa muhtemelen Silivri’de Millet ittifakı tarafında bir ittifak oluşur.  Çok doğal. Millet ittifakı devam ederse Silivri’de adayın millet ittifakından çıkmasından yanayım. Çünkü CHP’deki geçen dönem başlayan dağınıklık maalesef devam ediyor. Biliyorsunuz CHP’den ayrılan bir grup DSP’den aday çıkardı. 7 bin dolayında oy aldılar. İttifak burda seçimi 3 bin dolayında seçim kaybetti. Şu anda İYİ Parti her partiden oy alabilecek bir kapasitede parti olduğu için İYİ Parti adayı ittifak olarak CHP olarak çıkarılacak adaydan yüzde 7-8 fazla oy alır. İYİ Parti’nin böyle bir avantajı var. İYİ Parti Türkiye’nin birleştirici gücü. Silivri’de de birleştirici gücü.

Volkan Başkan hükümetten yeterli desteği almıyor

-Sormazsak olmaz. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bek:Silivri de yaşayan bir insan olarak, çoluk çocuğu burda yaşayan,  burda iş yapan, bir insan olarak Volkan Başkanın başarılı olmasını isterim. Silivri’mize faydalı hizmetler yapmasını canı gönülden isterim. Çünkü sonuçta bu hizmetler Volkan Başkanın şahsına  veya partisine değil Silivri’ye yapılmış hizmetler olacak. O yüzden o başarıyı canı gönülden isterim. Ama Volkan Başkan ile  Cumhur İttifakı arasında seçim sonrası başlayan gerilim hala devam ediyor. Bir uyum sağlanamadı. Bu yüzden ben Volkan Başkan’ın hükümetten yeteri kadar ilçeye destek alamadığını görüyorum. Eğer MHP- AK Parti uyum içerisinde seçim sonrası da bu işi götürebilseydi hükümet desteği çok daha fazla olması olurdu.

Volkan Başkan’a ek avans

Bek:Volkan Başkan başarılı oldu mu , olmadı mı konusuna gelirsek. Volkan Başkan yola çıkarken 23 maddelik proje sundu. Ben bunları gerçekleştireceğim dedi. Yaptıkları ile vaadlerini karşılaştırmak gerekecek.  Ama şöyle bir şanssızlığı oldu. Zaten biz bir yıl avans vermiştik. Yeni seçilmiş bir belediye başkanını bir yılda eleştirmek hoş değil, doğru değil. Sonuçta başkan bir ayda ne yapsın. Hiç değilse bir yıl geçsin demiştik. Ama şanssızlığı bir de pandemi sürecine denk geldi. Corona süreci herkesi krize soktu. Bu da Volkan başkanın dışında gelişen dünyayı , Türkiye’yi , herkesi etkileyen bir süreç. Bu da Volkan Başkanı da Silivri Belediyesi ni de etkiledi. Onun iki yıllık süreci kaale almıyorum. Tahmin ediyorum ki Mart’tan Nisan’dan sonra süreç yumuşayacak . Ve biz Volkan Başkan’ın hedeflerini bu sene gerçekleştirmesini bekliyorum. Önümüzdeki sene bugünleri görürsek, Volkan Başkan’ın vaad ettiği projeleri önümüze koyacağız o zaman Volkan Başkan ile ilgili karnemizi vereceğiz. Volkan Başkan a bir yıl daha avans verelim diyorsunuz.

Ekrem bey devlet adamı gibi davranıyor

-Ekrem Bey için ne diyeceksiniz. Silivri’ye katkıları yeterli mi?

Bek:Ekrem bey’in kendine has siyasi bir üslubu var siyaseten. Yani en sevdiğim konu liyakata değer veriyor. Partizanlığı değil liyakatı öne alıyor. Ekrem İmamoğlu’na şu anda en çok kızan CHP’liler, sonra İYİ Partililer, sonra Ak Partililer. Ekrem bey Silivri’ye üç-dört kez geldi. İlk belediyeyi ziyaret etti. Volkan bey’i tebrik edip sahaya indi. Ondan sonra her geldiğinde CHP İlçe Başkanı ve İYİ Parti ilçe başkanı olarak bizleri de alıyor. Ama mesela hiçbir zaman parti teşkilatlarını ziyaret etmiyor. Siyaseten eleştirilmesi doğal. Çünkü insanlar diyor ki, siz bizim partimizden seçildiniz. Orda iktidar oldunuz. Atın diğer partiden olanları bizim partiden olanları işe alın diyorlar. Yani beklenti böyle teşkilatlarda. Biz anlatıyoruz arkadaşlarımıza, bazen hak veriyorlar, bazen kızıyorlar. Ama bu konuda en çok muzdarip olan CHP’deki teşkilatta olan arkadaşlar.  Siyaseten yanlış gözükse bile Ekrem Bey’in tavrı tam devlet adamı tavrı.  Tabi ki ben her zanan şundan yanayım. Bir iş için dört kişi müracaat eder. O dört kişi eşit olur. Aynı liyakata sahiptir. Siz onların içinden kendinize yakın birini göreve getirebilirsiniz. Bu çok doğal buna bir şey demiyorum. Ama ehliyeti olmayan bir muvani şoför koltuğuna oturtursanız arabayı direğe toslatırsınız. Ekrem bey buna çok dikkat ediyor. Gerçekten biz bunları yaşıyoruz. Ekrem bey sağ olsun . İlçe başkanları ile de toplantı yapıyor. İlçe başkanlarıyla yaptığı toplantılarda da bunlar gündeme geliyor. Ben eski bir siyasi olarak bundan mutlu oluyorum. Neden mutlu oluyorum. Ak Parti’nin Türkiye’ye getirdiği en büyük sıkıntılardan biri liyakattı. Adam hiç yöneticilik yapmamış birini vekaleten müdür atıyorlardı, genel müdür atıyorlardı.  Onlara göre bu doğaldı ama bana göre doğal değildi. Ençok karşı çıktığımız konulardan biri idi. Eğer biz de Ekrem bey den aynı şeyi beklersek. O zaman Ak Parti’den ne farkımız kalacak. Farkımızı böyle ortaya koyuyoruz. Arkadaşlar kızıyorlar ama ben Ekrem Bey’e destek veriyorum.

İmamoğlu Silivriye ciddi yatırım yaptı

-Silivri’ye yatırımlarını yeterli buluyor musunuz?

Bek:Silivri’ye ciddi yatırım yaptı. İstanbul enerji yi bir sene gibi kısa sürede bitirdi. İstanbul’a ciddi bir katkısı var. Elektrik üretip satıyorlar. Büyükşehir’e ciddi bir gelir sağlıyorlar. Açtığı 2 Yuvam İstanbul var. Onlar beş taneye çıkacak biliyorsunuz. Zaten rutin işleri yapıyorlar. Yoldu, asfalttı. Bunlar güzel. Şunu yapmıyor. Volkan Yılmaz bizim partiden değil. Onun için ben Silivri’ye az hizmet götüreyim  gibi düşüncesi yok. Bunu yaparsa doğru olmaz. Çünkü Silivri’den yüzde 62 oyla seçildi.

Meral hanımı Cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz

Meral hanım Cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?

Bek:Bizim gönlümüzden geçen Meral Hanımın Cumhurbaşkanı adayı olması. Meral hanım da aday olacaktır. Bizim hedefimiz O ’nu cumhurbaşkanı yapmak. Buradaki esas hedef parlamenter sisteme dönmek.  Cumhurbaşkanı olsa dahi bir sene içinde parlamenter sistemle ilgli iuyan altyapı çalışmaları yapıldı zaten. İttifakın güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili eğer cumhurbaşkanı referandumla sistem değişikliğe gidecek. Gene Türkiye Güçlendirilmiş Parlamenter sistemle yönetilmeye başlanacak. Meral hanımın cumhurbaşkanı olması orda iki dönem cumhurbaşkanlığı yapacağı anlamına gelmiyor. Meral hanım olur mu olmaz mı konusunda bizim hiçbir sıkıntımız yok . Şu anda gözüken tablo Meral hanım; CHP ile, Saadet Partisi ile, Refah Partisi ile ondan sonra Gelecek Partisi ile Demokrat Parti ile Deva Partisi ile ciddi anlamda birlik beraberlik fotoğrafı veriyor. Dediğim gibi İYİ Parti Türkiye’nin birleştirici gücü Meral hanım ciddi bir çaba sarf ediyor. Bu çaba O’nu Cumhurbaşkanı adayı olma sonucuna ulaştırır mı. Bana göre şu aşamada ulaştırır. Son anketlerde Mansur Yavaş , Tayyip Bey’i geçti. Meral hanım da geçmek üzere.  Gösteriyor ki, meral hanımın aday olması ile ittifak cumhurbaşkanlığına ulaşılacak. Zaten hedefte bir yıllık süre içinde parlamenter sisteme geçmek. Zaten o sisteme geçip, Siyasal Partiler Kanunu , Seçim Kanunu düzenlendikten sonra Parlamenter sistemde her parti kendi seçime girecek. O zaman ittifaka ta gerek kalmayacak. O zaman gerekirse koalisyon olacak. Bu sisteme geçmek isteyenler dediler ki, çok güçlü iktidar olacak koalisyonlar olmayacak. Ama görüyoruz ki, eskiden koalisyon seçimden sonra olurdu . Şimdi ittifaklarla seçimden önce kuruluyor. Ve yüzde bir dahi oyu olmayan partilerin çok ciddi değeri arttı. Obür türlü barajı aşıp mecliste yer alan , grup kuran partilerle yapıyordunuz. Şimdi Vatan Partisi yüzde bir oyu bile yok. Koalisyon ortağı olabiliyor. Demokrat Parti oluyor. Başkası da oluyor. Yani koalisyon seçim öncesi oluyor. Öyle güçlü bir şey yok. Ha seçildikten sonra Cumhurbaşkanının eli çok güçlü oluyor. Bu da Türkiye’de ters geldi.

Meral Hanımın Silivri’ye gelmesini istemiyoruz

-Meral hanım uzun süredir Silivri’ye gelmiyor, küs mü?

Bek:-Biz istemiyoruz. Niye istemiyoruz. Sürpriz olacaktı ama söyleyeyim. Mart ayı sonlarına doğru ilçe merkezini daha merkezi yere taşıyacağız. Ayrıca altı yedi mahalle teşkilatımızla ilgili yerleri bulduk.  Ve Meral hanım geldiğinde diğer ilçelere birkaç saat kalıp esnaf ziyareti yapıp gidiyor. Biz meral hanım geldiğinde Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı, Gümüşyaka,  Çanta , Danamandıra ve Büyükçavuşlu’ya götürüp  sonra da Silivri’ye gelip ilçe merkezini açmasını istiyorum. Bu nedenle tam gün Silivri’de kalmasını istiyorum.  Pandemi etkisi azalsın, havalar ısınsın. Hiçbir parti de mahalle teşkilatı çalışması yok. Bu havada olmaz. Meral hanım çok iyi biliyor, Silivri 850 kilometre kare bir alan bu alanı iki saatte gezemeyiz. Biz Silivri de iddialı olduğumuz için Silivri’de iki saat dolaştıracağız.

İnce beklediği karşılığı bulamayacak

Bu yeni kurulan partilere ne diyorsunuz. Özellikle sizin ittifaktan çıkan Muharrem İnce hareketi var. Birkaç cümleyle alabilirsek?

Bek:-CHP’nin iç sıkıntısı ama, bence Muharrem İnce zamanlama olarak hata yaptı. Toplumda karşılığı var mı? Tabi ki var. Ama yanlış zamanda öyle bir çıkış yapması toplumda olan karşılığının kendisine yansımayacağını düşünüyorum.

Arkaz ile eskisi gibi görüşmüyoruz

-Partinizden milletvekili seçilip ayrılan Sayın Hayati Arkaz ile siz yakın arkadaştınız. ANAP’tan bu yana uzun bir geçmişe dayanan arkadaşlığınız vardı?  Kendisiyle görüşüyor musunuz?

Bek:-Ayrıldıktan sonra bir iki defa telefonla görüştük telefonla. Bazen gazeteci arkadaşlarımız eleştiriyor. Herkesle iyi geçiniyorsun. Bu konuda zaman zaman eleştiri alıyorum. Benim dostluklarım hiçbir zaman siyasi görüşüyle , ticari olarak ta olmaz. Menfaat olarak ta. Benim Ak Parti’de de MHP’de de, CHP’de de , Gelecek Partisi’nde de, Belki Muharrem İnce’nin Partisi’nde de olacak, Deva’da olacak. Yani bu küçük yerlerde insanların dostlukları baki oluyor. Bana göre olması gereken o. Siyasi görüşü ve partisi değiştirmez. Dostum ise dostum kalır. Onunla ilgili benim açımdan sıkıntı yok. Hayati bey açısından da sıkıntı yok. Ama tabi ki eski sıklıkla görüşmüyoruz. Bu dönemde MHP’ye geçtikten sonra görüşme sayımız bir kaçtır. Ama Meral hanım yola çıktığı zaman Güney DoğuAnadolu’yu, Karadeniz’i, İç Anadolu’yu, Trakyayı gezerken hep beraber geziyorduk. Ondan sonraki ayrıldıktan sonra birkaç kez görüştük.

Teşkilata şükran

-Ben teşkilat başkanlarımıza, mahalle yöneticilerimize gerçek anlamda teşekkür ediyorum. Kendilerine şükran borçluyum. Çünkü mali tablo çıktı. Şu sıkıntılı dönemde arkadaşların manevi katkıları bir yana maddi katkı sağlamışlar. İşyerleri kapalı olduğu halde bize maddi ve manevi destek vermeleri bizim gayretimizi , mutluluğumuzu daha çok artırıyor.

44 yıllık bir siyasetçi Ahmet Refik Bek

-Sayın Başkan  son olarak İYİ Parti’de başkanlıkta bir yılı doldurdunuz,  Siyasette kaç yılı doldurdunuz.

Bek:İ-Siyasette de 44 yılı doldurduk. 

-Bölgede iyi tanınan bir isimsiniz. Ama gençler ya da yeni tanıyacaklar için kendinizle ilgili kısa bir özgeçmiş alabilir miyiz

Bek:1961 yılında Silivri de doğdu. Orta ve lise tahsilimi Silivri’de yaptım. 16 yaşındayken 77 yılında hem gazeteciliğe hem siyasete başladım. Babam MHP ilçe Başkanı idi. Dolasıyla biz de daha okuldayken siyaset başlamış olduk. Ondan sonra 12 Eylül’den sonda Anavatan Partisi’nde üye olarak girdik,  gençlik kolları başkanlığı , ilçe yöneticiliği, ilçe sekreterliği, başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 199 yılında İl Genel Meclis Üyeliğine seçildim. Orada Köy Hizmetleri Komisyonu Başkanlığına seçildim. Beş sene Köy Hizmetleri Komisyonu Başkanlığını yaptım. 2001 yılında da Anavatan Partisi İlçe Başkanlığı’na seçildim. 2007 yılına kadar Anavatan Partisi’nde mücadelemize devam ettik. O süreçte Anavatan Partisi’nin baraj altında kalmasından sonra Anap ve DYP’nin birleşmesi için çaba sarf ettik. Olmadı. Olmayınca da aktif siyasetten biraz uzaklaştık. Siyaseten hiçbir partiye üyeliğimiz olmadı. Ta ki 2017 yılında İYİ Parti kuruluna değin , Meral Akşener sahaya inene kadar nadasa çekildik kelimenin tam anlamıyla. 2017 yılında  Meral Hanım ile Ahlat’tan başlayan gezisinde kendisine eşlik ettik.  Güney Doğu Anadolu’yu gezdik. Karadeniz’i gezdik. Trakya ve İç Anadolu’nun bazı yerlerine birlikte gittik parti kurulurken. Daha sonra ismimiz ilçe başkanı olarak geçti ama görev verilmedi. Böyle olunca köşemize çekildik. 

İnternet üzerinden gönüllü üye oldum. Meral Hanıma imzamızı verdik. Oğluma da İYİ Parti’de siyasete başlamasını üye olmasını önerdim. O da geldi üye oldu. Kurucu delegeler arasında yer aldı.  İki sene arkadaşlar isteğiyle teşkilatın isteğiyle, İl Başkanımız Bugra Kavuncu ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in oluruyla atandım.  Aralık 2019 da atama oldu, 2020 şubat ‘ında genel kurulumuzu yaptık ve arkadaşlarımızla birlikte o günden bu yana görevimizi sürdürüyoruz. Siyasi geçmiş bu.

-Sivil toplum kuruluşlarında da çalışmalarınız oldu mu?

Bek:-Oldu. Çevre Derneği, Kafkas Derneği, Silivri Turizm Derneği, Silivri Spor Kulübü Derneği bunlarda başkanlık yaptık. Okul Aile Birliklerinde görevler üstlendik. Bir çok STK’da çalıştık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.