banner460
banner128

Yıldızlar altında türküler söyleyip halaya duracaklar

Malatya’nın Arguvan İlçesi, 15.Uluslararası Türkü Festivali için gün sayıyor

Pandemi nedeniyle bir süre ara verilen  Arguvan Uluslararası Türkü Festivali’nin 15.si  23- 24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.  Her festivalde önemli konukları ve sanatçıları ağırlayan Arguvan bu yıl da yine çok sayıda ünlü sanatçıyı ve konuğu ağırlamaya hazırlanıyor.

Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ile Arguvan Dernekleri tarafından ortaklaşa düzenlenen  ve  23-24 Temmuz tarihlerinde Nazım Hikmet Meydanı'nda gerçekleştirilecek Festival;  Çavuş Mahallesi’nde saat 11.00'da Âşık Ekber Anıtı’nın açılışı ile başlayacak.

Festivalde; 23 Temmuz Cumartesi günü;  Nilüfer Sarıtaş, Gülten Benli, Ayfer Düzdaş ve Özgür Akdemir sahne alacak.

24 Temmuz Pazar günü ise;  Ender Balkır, Selçuk Balcı, Sasa, Cemal Öztaş ve Murat Ağaç türkü sevenler ile bir araya gelecek.

Tarımın geleceği

Türkü Festivali kapsamında;  23 Temmuz Cumartesi günü Belediye Çay Bahçesi’nde saat 14.00'de "Tarım Geleceği" konulu panel düzenlenecek. Panele konuşmacı olarak 24. Dönem Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, TMMOB Ziraat Odası Mühendisleri Başkanı Ziraat Mühendisi Baki Remzi Suiçmez, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri Veteriner Hekim Erdinç Orhan katılacak.

Ekonomi ve Hayat

24 Temmuz Pazar günü ise "Ekonomi ve Hayat" başlığında yapılacak olan panele; Gazeteci Şirin Payzın, Gazeteci Emin Çapa, Yazar Barış Terkoğlu katılım sağlayacak.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, tüm Türkü severleri, sanatseverleri, "15. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali"ne davet etti.

Kılıçdaroğlu ve Baykal da katılmıştı

Arguvan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, ünlü sanatçılar yanında; aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal olmak üzere, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ünlü ismi de Arguvan da ağırladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.