banner460
banner128

‘Kadının elinin değdiği her yer sanat’

Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kadının elinin değdiği her yer sanat’ etkinliği renkli görüntülere sahne olurken, Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi oyuncularının sahne aldığı ‘Kadına Dair’ tiyatro oyunu da yoğun ilgi gördü.

Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, ilçede renkli görüntülere sahne oldu. Konyaaltı Belediyesi ile Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Dostluk Parkı’nda düzenlenen ‘Kadının elinin değdiği her yer sanat’ etkinliğine katılan kadınlar, alandaki tuvalleri diledikleri gibi boyayarak, keyifli vakit geçirdi. Konyaaltı Kent Konseyi Meclisi’nin HayatPark’da hazırladığı ‘serbest kürsü’ etkinliğinde de farklı mesleklerden kadınlar, geleceğe yönelik umutlarını haykırdı.  Akşam saatlerinde ise Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi’nin sahne aldığı ‘Kadına Dair’ isimli tiyatro oyunu tiyatroseverlerin akınına uğradı.

SALON DOLDU TAŞTI

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi oyuncularının sahne aldığı ‘Kadına Dair’ tiyatro gösterisi yoğun ilgi gördü. Gösterinin başlayacağı saate doğru Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’ne gelen vatandaşlar, salonu doldurdu. Salonun merdivenlerine dahi oturan tiyatroseverlerin yanı sıra salonda yer bulamayan onlarca vatandaş ise oyunu ayakta izledi. Gösteride Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere Cumhuriyet tarihinde iz bırakan Türk kadınları canlandırıldı. Oyun, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

TÜRK KADINLARIYLA GURURLANDIRDILAR

Seyirciler, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. İzleyiciler arasında yer alan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, oyuncuları tebrik etti. Kadınların gittiği her yeri güzelleştirdiğini ve pozitif enerji götürdüğünü belirten Esen, tiyatro gösterisinde duygu dolu anlar yaşadığını anlattı. Esen, “Oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Bizleri hem duygulandırdılar hem de canlandırdıkları Türk kadınları ile gururlandırdılar” dedi.

Oyun, yoğun talep üzerine 27 Mart Pazar günü saat 20.00’de Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde tekrar seyirci ile buluşacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.