banner460
banner128

Engelliler tiyatro oyunu sergileyecek



Mustafa Çatıkkaş’ın  yazdığı ‘Acı Çekerek Ölsün’ adlı  oyun Pusula Engelsiz Sanat Derneği tarafından 3 Kasım'da Cennet Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
 Pusula Engelsiz Sanat Dernek Başkanı Hüseyin Yaman, oyunla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu.

‘Toplunun arka planına itilen, görmezden gelinen ve çoğu zaman kendini ifade özgürlüğü tanınmayan engelli ve dezavantajlı bireylerin, kendini ifade edebilmesi, yaşadığı sorunları, kitlelere duyurmak adına sanatın en güzel dallarını kullanarak, hem bireylerin özgüvenlerini arttırması hem de kendisi gibi zorluk ve mağduriyet çeken diğer Engelli bireylerin de bir nebze olsun sesini duyurabilmesi adına birkaç yol arkadaşımızla çıktığımız bu yolda, dev adımlar atmayı hedefliyoruz.

Adımlarınızın biçiminin ne önemi var, bacaklarımızın olmaması bizi durdurabil mi?, yada tekerlerimizin önündeki taşlar azmimizi kırabilir mi? Mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir. Bu yol dikenli ve zor bir yol biliyoruz, ama hiçbir başarı kolay değildir.

Hayatta kalmak, yaşamak demek değildir
Pusula Engelsiz Sanat Derneği “Engelli ve dezavantajlı bireylerin topluma kazandırılmasının tek yolu, yine aynı bireylerin uğraşıyla ve adım atmasıyla olur.” söylemiyle yola çıkmış, genç ve dinamik bir kadro ile kurulmuş, dernek bünyesinde her kesim ve görüşten insanı aynı amaç altında toplamayı başarmıştır.

Sadece tiyatro değil tüm sanat dallarına yayılarak duyarlı insanları harekete geçirmek amacını, kendisine görev bilen her yaş ve statüden insanın bir araya geldiği “PUS – ART”, popüler kültürün ve günümüz medya araçlarının isteklerine hareketle, salt toplumun dikkatini çekmeyi amaçlamaktadır.

Bizler Sanat ve İyiliğin önderliğinde Engelli ve dezavantajlı bireylerin fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini kanıtlamak istiyoruz. Yeni nesil projeleri ve genç üyelerden oluşan derneğimiz üye havuzunu genişleterek sesinin daha gür çıkmasını sağlamayı, ulaşabildiği kamu kurum ve kuruluşlarında engelli bireyleri daha güçlü temsil edilmesini amaçlıyoruz.

Buradan tüm engelli kardeşlerime bir engelli olarak sesleniyorum. Kendinizi engelli olarak hayattan atmayın. Unutmayınız ki engeller savaşılarak aşılır. Birbirini seven ve omuz omuza mücadele eden insanlar için, engeller sadece bir tatlı tebessümden ibarettir’

Oyun 3 Kasım 2019 Günü, Saat :20:00’de CKSM – Cennet Kültür Sanat Merkezi / K.Çekmece – İstanbul adresinde Gala yapacak.
Oyun öncesi Saat: 17:00’de Mustafa Çatıkkaş,  ‘Karışık’ isimli Kitabı’nın İmza Günü’nü yapacak, Saat: 19:’00 da ise Kokteyl olacak.

Etkinliğe girişler ise ücretsiz olacak.

Anahtar Kelimeler:
Mustafa çatıkkaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.