Pandemi nedeniyle iki yıl ara veren TüYAP Uluslararası Kitap Fuarı’nın yeniden açılması ilgiyle karşılandı. Bir çok yayınevi yanında bazı belediyemiz ve kamu kurumları da TÜYAP’ta standlar açarak okurla buluşuyor ve çalışmalarını tanıtıyor.  TüYAP’ta stand açan belediyelerimizden;  Silivri, Küçükçekmece ve Büyükçekmece standlarında görevlilerden fuarla ilgili izlenimlerini ve okura neler sundukları konusunda bilgiler aldık.

*

Ermiş: Silivri olarak son derece güzel bir ilgiyle karşılaşıyoruz

Eren Ermiş (Silivri Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü)

“Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın “Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle yaşayan Silivri” vizyonu  doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Bu anlamda Silivri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak Tüyap 39. İstanbul Kitap Fuarında yerimizi aldık. Bugün de fuarın 5’inci günündeyiz. Son derece güzel bir ilgiyle karşılaşıyoruz.

Belediyemizin kültür envanterinde bulunan kitaplarımızı yayınlarımızı ziyaretçilerimize hediye ediyoruz. Özellikle eğitim alanında çok ciddi yatırımlarımız var. Volkan Başkanımız çocuklara ve gençlere ayrı bir parantez açan, ayrı bir önem veren anlayışa sahip. Bu projelerimizi de tanıtma fırsatı buluyoruz.

Silivri’miz 7’den 70’e her alanda yatırımlara kavuştu. Başkanımızın öncülüğünde birçok hizmet hayata geçirildi. Silivri’den gelen hemşehrilerimiz veya ziyaret eden misafirlerimizin bu projelerin farkında olduğunu görmek memnuniyet verici. 

Siz değerli gazetecileri de standımızda ağırlamaktan dolayı mutluyuz. İlginize teşekkür ediyorum”

*

Ayfer: Kuşların cenneti Küçükçekmece’yi tanıtıyoruz

İlknur Ayfer (Küçükçekmece Belediyesi)

Kemal Çebi dönemminde ilk kez katılıyoruz. Pandemi nedeniyle açılmadı katılamadık. Kitaplarımızla, çalışmalarımızı göz önünde pek sergileyemedik.  Gelmiş geçmiş yazarlarımız, iz bırakan yazarlarımız, Cemal Süreyya gibi,  Yahya Kemal gibi yazarlarımızın eserleri var. Kuşların cenneti olarak bilinen Küçükçekmece’yi tanıtmak adına yayınlarımız var.

Küçükçekmece’de yaşayan ya da daha önce yaşamış bir çok kişinin ziyareti oluyor. Ziyaretçilerimiz bizi burda görmekten memnun.

Yunus Emre, Hacıbektaşi Veli; Yılmaz Güney gibi değerlerin de eserleri de burada sergileniyor. Bu kitapların hepsi Küçükçekmece Belediyesi’nin çalışmasıdır. Ayrıca pdf olarak bu eserler belediyemiz sitesinde yer almaktadır.

*

İçli: Çok yoğun bir ilgi var  

Hande İçli ( Büyükçekmece Belediyesi)

Çok yoğun öğrenci ziyareti var.  Pazar günü de çok yoğundu.  Fuar çok hareketli. Bıcır bıcır. Herkes çok güzel. Bizim standımızda; Çanakkale Destanı ile ilgili kitaplar var. Büyükçekmece’mizin resimleri, Avrupa Kardeş Şehirleri tanıtan kitapçığımız. Hepsi bizim belediyemizin baskısı. Lozan Antlaşmasını içeren çok kıymetli kitabımızın da arasında bulundu kitaplarımız var. Bazıları Sayın Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün yazdığı kitaplar. Bir  Arkeologun gelip yaptığı çalışmalarmla ilgili kitabımız var. Bunlar arasında ücretli olarak satılan var. Ücretsiz olarak dağıttıklarımız da var. Özel Kalem Müdürlüğümüz notları alıyor. Ona göre temin ediliyor vatandaşlarımız için.

*

Erhan KIZILYAR