Silivri Kent Konseyi’nin yeni yönetimi basınla kahvaltıda buluştu.  Konsey Başkanı Nursel Erel, toplantıda; İsrail tarafından Gazze’de sürdürülen saldırılara tepki göstererek, bu ülkeyi kınadı. Erel ayrıca, bir süredir kamuoyunda tartışılan can dostların uyutulmasıyla ilgili çalışmalara tepki göstererek böyle bir uygulamaya karşı çıktı.

Şöhret Saç Tava’da yapılan toplantıya konseyin Kent Konseyi BaşkanıNursel Erel’in yanısıra; Genel Sekreter Meral Kutlu, Kent Konseyi Başkan Yardımcıları;  Çiçek Vişne, Tamer Bıyıklı, Levent Kıyıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Başkan Nursel Erel, yaptığı konuşmada; "Geçmiş  dönemlerde Kent Konseylerinde görev almış tüm başkan ve gönüllülere şükranlarımızı sunuyoruz. Aramızdan ayrılan değerlerimizi de sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.

"Kent hakları ve sorumluluğu konusunda farkındalık yaratmaya yönelik projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diyen  Erel, Silivri’nin çevresel sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesinin artırılması için merkezi idare, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve tüm Kent paydaşlarıyla uyum içinde çalışacaklarını belirtti. Erel  "Silivri’de büyüyen ve büyüyecek olan çocuklarımız ve tüm canlıların sürdürülebilir bir çevrede yaşam haklarının korunması, yaşam kalitesinin artırılması için çıktığımız bu yolda, birlik içinde bir süreç yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

Erel, tüm Silivri halkını gönüllülük esasına dayalı projelerde ve çalışma gruplarında yer almaya davet etti. Yeni dönemin ilk toplantısında, kent konseyinin hedefleri doğrultusunda çalışmalara hızla başlanacağı bildirildi.

MUTSUZUZ... MUTSUZUZ...

Daha sonra yapılan konuşmalarda Kent Ko nseyi’nin Silivri’ye katkı sağlayacağına olan inanç belirtilerek, ‘Kent Konseyi Silivri’ye iyi gelecek’ denildi.

Erhan KIZILYAR 

Editör: Haber Merkezi