Üff be.. Zorunlu olmadıkça ne ziyaretçi kabul ediyorum, ne de ziyaret yapıyorum. Pandemi nedeniyle ofisi de kapatmıştım zaten. Evden işlerimi yürütmeye çalışıyorum. İyi kötü demeyip aşı olacağız. Aşılamanın geçte olsa başlaması umudumuzu artırdı. Trump da gitti şükür.. Daha ne olsun.!

Üstelik yüzümüz de bahara dönük. Gündüzler uzuyor, geceler kısalıyor. Bir başka bakışla, karanlık azalıyor, aydınlık çoğalıyor.. Daha ne olsun..!

Hakikaten toplum olarak hepimiz zor günler geçirdik, geçiriyoruz. Bütün dünya öyle.  Ama aşılamanın biz de geç başlaması kabul edilebilir şey değil. Dünya’da 40 ülkede milyonlarca insan aşı olmuş. Üstelik onların olduğu aşı Çin aşısı da değil. Biz niye alamadık AB’in kabul ettiği aşılardan..?  Sormak lazım.. Sorulması lazım.  Çin Aşısı’nın en iyi yanı hastalığı ağır bir şekilde atlatılmasını önlemesi oluşturuyor. Bu bile aşı olmak için yeterli bir sebep. Aşı fırsatı doğar doğmaz olacağım. Sizler de olun.

İlçe merkezlerinden uzaktayım. Silivri’nin şehir dışında uzak bir yerleşim yeri sayın. Hani çok uzak değil ama, Bir Fatih, Kadıköy, Taksim, Bakırköy merkezlerini kıyas alarak bakarsanız şehrin ta öteki ucundayım.  Çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyorum. Ziyaretlere gitmedim, bir süre daha gitmeyeceğim. Programları on-lıne takip ediyoruz. Allahtan sosyal medya da bir çok program canlı yayınlanıyor da haber takibinde zorluk çekmiyoruz.  Ama her sektördeki iş yapan insanlarımız gibi bizim de işlerimiz yine de epeyce aksadı. Gazete çıkaramadık uzun süre örneğin. Pandemi nedeniyle dışarı çıkmak zor nasıl çıkaralım. Çıkaranlara helal olsun.. Hoş çıkaranlar da BİK’ten ilan almak olmasa  bu kadar zorunlu olarak çıkarmazlar eminim. İnşallah yakın sürede biter de biz de bu işleri bir düzene sokarız.

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara ‘Risk altındaki büyüklerimizi de aşılayabilirsek Şubat’ta normale dönebiliriz’ değerlendirmesi yapmış. Herkese bir süre daha çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Bu hastalıkla mücadele eden insanlarımıza acil şifalar diliyorum.

Özetle, umudunuzu kırmayın. Büyük belalar atlattık, ekonomik olarak sıkıntılar yaşadık ama geleceğe yönelik iyimserlik duygularım oldukça artıyor.

Her türlü sıkıntıya rağmen; umudum, sevincim artıyor çünkü;

  1. Aşı bulundu. Türkiye’de de aşılama başladı.
  2. Trump gibi ne yaptığını bilmeyen, ne yapacağı da belli olmayan bir sözde lider, bir süper gücün başından gitti. İnsanlığı bir dünya savaşından Allah korumuş demekten kendimi alamıyorum.
  3. Yılın en sevmediğim ayı Aralık ayıdır. Hem kışın başlaması hem de gecelerin en uzun olduğu ay olmasıdır. O gitti..

Eh, daha ne olsun!   İyimserim, siz de iyimser olun.. Umutlu olun. Hayali olmayanın gerçeği, umudu olmayanın yarını olmaz.. 

Sağlıklı günleriniz olsun.