banner460
banner128

Esenyurt'ta 'Kadın insan hakları semineri"

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Nazan Moroğlu ile Avukat Münevver Yılmaz, Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadının İnsan Hakları” seminerinde konuştu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleşen seminerde, şiddet karşısında neler yapılması konusunda bilgiler verildi. Seminerde konuşan Moroğlu, zor durumda kalan kadınlar için kurulan adli yardım bürosu hakkında bilgiler verdi. Hiçbir kadının yalnız olmadığını dile getiren Moroğlu, “Bu konuda çizgimiz net bir şekilde bellidir. Bizler kadın haklarını, özellikler kadınlarla bir araya gelerek birebir kendilerine anlatmaktayız. Amacımız da sahip oldukları hakları bilmeleridir. Bu anlamda Esenyurt Belediyesi kadın konusunda örnek olduğu için çok mutluyuz” dedi.

“ESENYURTLU KADINLAR HAKLARININ FARKINDA”
Kadınların eğitim almasının önemine değinen Avukat Münevver Yılmaz, “Biz kadınlar önce okuyacağız, biz okuyacağız ki çocuklarımız da okuyacak. Daha sonrasında sahip olduğumuz hakları bileceğiz. Toplumda var olmanın ilk şartı eğitimdir. Bizler bu seminerlere severek katılıyoruz. Özellikle 6284 Sayılı Kanun’un kadınlara tanıdığı hakları tek tek anlatmak istiyorum ve görüyorum ki Esenyurtlu kadınlar haklarının farkında” diye konuştu.

“GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİR”
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bokurt’un eşi Nesrin Bozkurt, “Güçlü kadın, güçlü çocuklar yetiştirir. Biz kadınlar istersek yaparız. Ben inanıyorum ki Esenyurtlu kadınlarımız böyle seminerlerle daha çok birlik ve beraberlik içinde olacaklardır” ifadelerini kullandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Didem Akyüz ise “Esenyurtlu kadınlarımız her daim toplumda olacaklardır. Meslek edinme kurslarımız ile evde oturan, kendini kapatan kadınlarımızı toplumumuza kazandırıyoruz. Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt ve eşi Nesrin Bozkurt, kadınların topluma kazandırılması konusunda çok hassaslar ve kadınlarımız için yapılan tüm projelerde önderlik etmişlerdir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.