Meteoroloji'nin uyarısına göre, Marmara Bölgesi'nde etkili olan yağışların İstanbul'un özellikle Avrupa Yakası başta olmak üzere kuzey ilçelerinde ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Tarakçı hakkında iddianame hazırlandı
Tarakçı hakkında iddianame hazırlandı
İçeriği Görüntüle

Yağışların gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı, 17 Ekim Cumartesi günü ise İstanbul genelinde ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli şekilde devam edeceği öngörülüyor.

14 Ekim'de yaşanan şiddetli yağışların yol açtığı olumsuzlukların henüz tamamen giderilmemiş olması nedeniyle yeni yağışlı sistemin risk oluşturduğuna dikkat çekildi. Sel, su baskını, yıldırım ve heyelan tehlikesine karşı yurttaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İstanbul felaketi yaşadı

-İstanbul'da 14 Ekim günü sabah 06:00 ile 20:00 arasında kesintisiz süren olağanüstü yağışlar 1.277 su baskınına, 15 heyelana, 47 mahsur kalma olayına neden oldu. Beykoz-Ömerli'de metrekareye 193,84 kilogram yağış kaydedilirken, bu miktar ekim ayı ortalamasının üç katına ulaştı. 808 konut, 280 iş yeri ve 76 araç zarar gördü.
-Esenyurt, Başakşehir, Sultangazi ve Bayrampaşa'da yollar ve alt geçitler sular altında kaldı, ulaşımda aksamalar yaşandı. Fatih'te 14 yaşındaki bir çocuk su birikintisinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
-AFAD, İBB ve belediyeler 8 bin personel, 2 bin araç ve iş makinasıyla müdahale etti. Valilik, 15 Ekim'de okulları tatil etti, motosiklet trafiğini yasakladı ve hamile, engelli çalışanlar ile gazilere idari izin verdi.