banner460
banner128

Yılmaz: Şeffaf bir anlayışla çalışıyoruz

Silivri Belediye Meclisi’nin Ocak ayı 1. oturumunda konuşan Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğim günden beri şunu söylüyorum ‘Silivri Belediyesi şeffaf, denetlenebilir ve her kuruşun hesabını verebilir bir belediye olacak.’ Bu konuda çok net bir yönetim anlayışı götüreceğim. Kimseye herhangi bir ayrıcalık yok.” dedi.

Silivri Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısının 1. Birleşiminin 1. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, geride kalan 9 aylık sürede Silivri’ye hizmet için katkı sunan, destek olan meclis üyelerine ve belediye personeline teşekkür etti. 2020 yılında çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini dile getiren Başkan Yılmaz, birçok projenin hayata geçirileceğini söyleyerek, “2020 yılının Silivri için, Silivri’de yaşayanlar için bir atılım yılı, bir yatırım yılı olacağını buradan müjdelemek istiyorum.” diye konuştu. Devam eden projelerden bahseden Başkan Yılmaz, “Hafta sonu Selimpaşa mahallemizde polis merkezinin temelini attık. Yine önümüzdeki haftalarda Silivri ilçe emniyet binamızın da temeli atacağız. Halihazırda ilçe jandarma komutanlığının yeni hizmet binasının yapımı sürüyor.” dedi. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesine gençlik merkezinin de dahil edilerek tasarlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, ihale aşamasında olduğunun bilgisini vererek en kısa sürede sürecin tamamlanacağını kaydetti.

“KALE PARK’I BİZ İŞLETECEĞİZ”

Kale Park Sosyal Tesisleri’nde yenileme çalışmalarını başladığını aktaran Başkan Yılmaz; “Kale Park’ta belediyemizin kontrolünde olacak bir sosyal tesisin yapımına başladık.” ifadelerini kullandı. Selimpaşa, Kavaklı ve Ortaköy bölgesindeki sanayicilerinin elektrik sorununa çözüm olarak kurulan mobil trafo merkezi ile ilgili bilgiler de paylaşan Başkan Yılmaz; “TEİAŞ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ve belediyemizin öncülüğünde, Kavaklı’ya mobil trafo merkezi için gerekli olan altyapıyı oluşturduk. Önümüzdeki günlerde seyyar bir trafo ile bölgedeki sanayicilere kesintisiz enerji verilmeye başlanacak.” dedi. TBMM'de kabul edilen Libya Tezkeresi’nin hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz, yerli otomobil çalışmalarının da memnuniyet verici olduğunun altını çizerek, “İnşallah arzu edilen başarı yakalanacak ve Türkiye bu konuda kabuğunu kıracak” diye konuştu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde basın mensuplarının gününü kutlayan Başkan Yılmaz; “Yaptıkları cefakâr gazetecilik faaliyetlerini önemsiyorum. Yayıncılık hayatında başarılar diliyorum” dedi. Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle de bir değerlendirmede bulunan Başkan Yılmaz, enerji kaynaklarını israf etmeyerek doğru kullanmanın önemine dikkat çekti ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakılmasını temenni etti.

“ŞEFFAF VE DENETLENEBİLİR BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Gündem dışı temennilerin ardından meclis gündemine geçildi. Hibe araçlarla ilgili gündem maddelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesinin oylanması öncesinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, ilgili maddelerin İmar Komisyonu’nda da görüşülmesini önerdi. Başkan Yılmaz, İmar Komisyonu’nda görüşülmesinin doğru olmayacağını, daha önce yapıldığı gibi usulen Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi gerektiğini belirterek, bu önerinin şık olmadığını dile getirdi. “Bildiğiniz bir şey varsa kürsü burada konuşmakta serbestsiniz” diyen Başkan Yılmaz, şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışında olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “5 bağışçıdan 4'ünün hiçbir şekilde Silivri Belediyesi sınırlarında inşaat yok. Bunu İmar Komisyonu’na havale edelim dediğiniz zaman bu çok şık bir şey olmuyor. İmar Komisyonu’ndaki üyeler de burada. Bakın bir hibe araç alıyorsanız bu konu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilir. Ama bu konuyla ilgili bildiğiniz ne varsa, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına kamuoyuyla paylaşmakta serbestsiniz. Ben zaten paylaşıyorum. Göreve geldiğim günden beri şunu söyledim; Silivri Belediyesi şeffaf, denetlenebilir ve her kuruşun hesabını verebilir bir belediye olacak. Şuan Silivri’de dünyaya gelen bir bebek varsa, karnı aç yatağa giren çocuklar varsa, ayağında ayakkabısı olmayan çocuklar varsa, o da benim sorumluluğumda. Ben bu konuda çok net bir yönetim anlayışı götüreceğim. 10 yılda bu belediyeye 10 tane hibe araç alınmış. Biz bugünkülerle birlikte 9 ayda 14'ü geçeceğiz. Belki ben 5 yıl içerisinde 100 tane hibe aracı bu belediyenin envanterine katacağım. Bundan rahatsız olmayın, mutluluk duyun. Tekrar tekrar temcit pilavı gibi söylemek istemiyorum ama çevre temizlik işi yani çöp toplama işinde bu hibe araçlar sayesinde 15 milyon gibi bir tasarruf edeceğiz. 10 yılda 150 trilyon eder. Buradan benim 10 yıl görev yapacağım anlamı çıkmasın ama 10 yıl görev yapanlar bunu bu şekilde yapmamışlar, yapmayı düşünmemişler. Bu konuyu İmar Komisyonu üyelerinin de görüşmesinin hiçbir anlam ifade etmeyeceğini düşünüyorum.”

“KİMSEYE AYRICALIK TANINMAMIŞTIR”

Hiç kimseye herhangi bir ayrıcalık tanınmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, “Bugün burada alınan hibe araçların hiçbirisinden, herhangi bir kişiye ne bir imar fazlalığı, ne bir imar rantı, ne de bir ayrıcalık tanınmamıştır. Rutin işlemler ve birkaçı tamamen benim kişisel dostlarımla, bu belediyeye katkısı doğrultusunda yapılmıştır.” diye konuştu. 

“SIRTIMIZA KALAN SIKINTILI İŞLERİ GELİN HEP BİRLİKTE AŞALIM”

Cephe Renklendirme Projesi, Köy Pazarı Projesi gibi hizmetlerde belediye kasından harcama yapılmadığını açıklayan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Hiç sordunuz mu Silivri Belediyesi’ne bu iş kaç paraya mal oldu diye? Sormadınız. Sorun çünkü bunu da sponsor yapıyor. Benim bir dostum boyasını da işçiliğini de Silivri Belediyesi’nin kasasına tek kuruş yüklemeden yaptırıyor. Köy pazarına da biz para harcamadık. Atatürk posteri astık, yine bir ozalit firması sponsor oldu biz para harcamadık. Bunu daha ne kadar sürdürebiliriz hep beraber göreceğiz. Sağlık ocakları yapılacak, belki bu bölgede inşaat yapan arkadaşlar yapacaklar. Yarım kalan Silivri Cemevi’ne destek arıyoruz. Bulursak ona da katkı sunacağız. Camiler de okullar da yapılacak. Kütüphanesiz, bilgisayar odasız, tiyatro sahnesiz köy okulu kalmasın diye kampanya başlatacağız. Yakında göreceksiniz, hiç ummadığınız insanlar bir araya gelecek ve birer ikişer bu işlerin hepsini elbirliği ile yapacağız. Bu nedenle yapmış olduğunuz öneriye katılmıyorum.

 G Ü N D E M :

1- Belediye Meclisinin 2020 yılı çalışma takviminin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

2- Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için

Komisyon seçimi yapılarak MHP Grubundan Sultan Aşkın, Ömer Tekin, Hacer Yıldırım, CHP Grubundan ise Lütfü Vardar ve Bora Balcıoğlu oy birliği ile komisyona seçildi.

3- Belediyemizde 2020 yılında mevsimlik işçi çalıştırılması oy birliği ile kabul edildi.

4- Belediyemizde 2020 yılında geçici işçi çalıştırılması oy birliği ile kabul edildi.

5- Belediyemizde 2020 yılında sözleşmeli personel çalıştırılması, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

6- Belediyemiz kadrolarında derece ve unvan değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

7- Türk Kızılayı Gençlik Kampı çalışmalarında Türk Kızılay’ı hizmet binası olarak tahsis edilen, mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Gümüşyaka Mahallesi, 11444 ve 11637 nolu parsellerdeki tahsis şerhinin kaldırılması ve tahsis iptalinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

8- Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı TÜRAM’ın kamu yatırımı kapsamında sayılmasının görüşülmesi oy birliği ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na havale edildi.

9- Silivri Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğünce geçici sağlık hizmeti sunumlarında kullanılmak üzere yer tahsis talebinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

10- KAR-AY Petrol San.Tic.Ltd.Şti. tarafından 36 ED 419 Plakalı, 2005 Model, BMC Marka, Kamyon ( Tanker) aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

11- Pehlivanoğlu İnşaat Tekstil Gıda Otomotiv Sanayii ve Ticaret Ltd.Şti. tarafından 3 adet çekici ve 2 adet yarı römork dorse (damperli kasa) araçları belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

12- SRP Sadıd Road İş Makinaları Yedek Parçaları İmalat ve Dış Tic.A.Ş. tarafından, 34-00-14-2753 plakalı kanal kazıcı ve yükleyici iş makinasının belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

13- KA Akaryakıt Tekstil İnş. ve Turz. Tic. Ltd. Şti. tarafından, 34 LDZ 47 plakalı, 1997 model, Hino marka, Tanker (Akaryakıt) aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

14- Çay Kara İnşaat Malz. Taah. Nak. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından, 34 PK 0282 plakalı, 2016 model, Serin marka,Yarı Römork aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

15- Mülkiyeti belediyemize ait Akören Mahallesi 1.040,00 m² yüzölçümlü 2496 parselin sağlık tesisi ve lojman yapımı için İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

16- Mülkiyeti belediyemize ait Selimpaşa Mahallesi 1058 ada 7 parseldeki 500,11 m² yüzölçümlü taşınmazın borç ödemelerinde kullanılmak üzere satışının görüşülmesi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

17- Silivri İlçesi, Sancaktepe (eski Çanta-Fatih) Mahallesi, 208 ada 2 parsel ve 171 ada 103 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.