banner460
banner128

Yılmaz: Hiç bir çalışana direkt ya da dolaylı sendika değiştirme baskısı yapmadık

MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP’li bazı belediyelerde anlaşmazlıklar çıkıp istenmeyen görüntüler oluşmasına rağmen kendilerinin DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile anlaştıklarını ve sendika  değiştirme konusunda hiç bir personele direkt veya dolaylı baskı yapmadıklarını açıkladı. CHP Grubu adına Mart Ayı Meclisinde söz alan Süheyl Kırkıcı ise;  önemli gün ve şahsiyetlerin yanı sıra Halk Ekmek, İETT tartışmalarına değindi üst geçit, Seymen Örnek Köy Projesi, üst geçit ile halk plajı yatırımlarına yönelik takipleri hakkında bilgi verdi.

Yılmaz'dan DİSK ile sözleşme bilgilendirmesi 

CHP'li Belediyelerde grev kararları alınırken İstanbul'da DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile anlaşma sağlayan MHP'li Belediye olarak örnek gösterilen Volkan Yılmaz, anlaşma süreci hakkında meclisi bilgilendirdi.

Başkan  Yılmaz, “Adil ve herkesin emeğine saygılı bir yönetim anlayışıyla, mesai arkadaşlarımızın bizim yol arkadaşlarımız olduğundan hareketle yaptıkları işe, ehliyet ve liyakatlerine, dürüstlük ve çalışkanlıklarına bakarak onlarla yol yürümeye devam edeceğiz” dedi ve sendika temsilcisinin; sendika tercihine yönelik baskı yapılmaması, zam oranı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi nedeniyle kendisine teşekkür ettiğini açıkladı.

CHP'li Belediyelerde grev kararları alınırken İstanbul'da Sol tandaslı DİSK'e bağlı Genel İş Sendakası ile anlaşma sağlayan MHP'li Belediye olarak örnek gösterilen Volkan Yılmaz, anlaşma süreci hakkında meclisi bilgilendirdi. Başkan Yılmaz, maaş konusunun yanı sıra belediye personelinin çalışma şartlarını iyileştirme gayretlerinin de devam edeceğini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

İstanbul’da arzulanmayan görüntüler

“İstanbul'da Toplu İş Sözleşmelerinde Belediyelerle sendikalar arasında yaşanan anlaşmazlıklar neticesinde İstanbul'umuzda hiç görmeyi arzulamadığımız görüntüler ortaya çıktı. Bunu çok kapsamlı değerlendirmek gerekir. Grev yapan arkadaşlarımızın her ne kadar hak ve hukukları olsa da, temizlik hizmetlerinin aksaması, orada biriken çöpler çocuklarımızın hastalanmasına sebep olabilir. Çöp sızıntı suyu kolera gibi hastalığa neden olabilir. Sorunlar geç de olsa çözülmüş gibi görünüyor.

Silivri’de işçilere yüzde 27.38’lik zam

Bu konuda biz Silivri Belediyesi olarak ne yaptık? Personel şirketimiz Ezgi A.Ş. bünyesinde olup belediyemizin farklı birimlerinde çalışan 774 mesai arkadaşımız var. Belediyemizin üyesi bulunduğu Mahalli İşverenler Sendikası ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş müzakereleri sonucunda 1.01.2021 -31.12.2022 tarihleri arasında bir yıl süreyle Toplu İş Sözleşmesini imzalamış bulunmaktayız. Belediyemizin mali imkanları ve hizmetlerinin yerine getirilmesi dikkate alınarak imzalanan toplu iş sözleşmemizle birlikte işçi kardeşlerimize yüzde 27.38'lik bir zam verildi. Değişik oranlarda yapılan zam ve sosyal yardımlarda ortalama giydirilmiş ücret 4 Bin 075.17 lira, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 4 Bin 849 TL'ye yükselecek. 1 Temmuz 2021 tarihinden geçerli olan bir zammı da kapsıyor. Yüzde 6-7 oranında bir zam daha yapılacak. Bu zamla birlikte 5 Bin 114.96 TL'ye yükseltilmiş olacak. 2020 yılı asgari ücret günlük brüt yevmiye 98.10 TL'den çalışanlara verilen en düşük günlük brüt yevmiye 103.04 TL'ye yükseltilmiş olacak. 103.04 TL günlük brüt yevmiye alan çalışanlarımızın eline 2 Bin 506.52 TL yemek ücretlerinin 2 Bin 203.28 TL iken 2021 yılı asgari ücret günlük brüt yevmiye 119.25 TL olarak açıklanırken çalışanlarımıza taban olarak 125 TL günlük brüt yevmiyeyi belirleyip yüzde 5 zam ekledik. Verdiğimiz günlük en düşük yevmiye de 131.25 TL. 125 TL günlük brüt yevmiye alan çalışanlarımızın eline 2 Bin 977.82 TL, yemek ücreti dahil alanlar da 3 Bin 243. 17 TL. 135 TL günlük yevmiye alan çalışanımız 3 Bin 111.86 TL, yemek ücreti alanlar 3 Bin 377.22 TL.

Adil olmayan makas daraltıldı

Belediyemiz bünyesinde günlük brüt yevmiyesi 131. 25 TL altında çalışan 532 personelimiz var. Günlük yevmiyesi 131.25 TL üzerinde çalışanlarımız ise yüzde 6-7'ya tekabül ediyor yani burada düşük ücretle çalışan personel sayımız çok fazlaydı. Bu düzenlemeyle aşağı yukarı aynı işi yapan personelle adil olmayan bu makas da daraltılmış oluyor. Farklı işi yapmasalar da birbirinden çok farklı bir ücret almayacaklar.

Yüzde 6 bir artış daha olacak

Bu artışla bölgelerimizdeki belediyeler sadece bir yıllık yapılmış olsa da, bizim belediyemizde sadece ilk 6 ay için yapılmış, ikinci 6 ay için de tüm şirket personelimize yüzde 6 oranında bir artış yapılacak. Belediyemiz uhdesinde olan şirkette istihdam edilen 774 personelimizin 2020 yılı maliyeti belediyemize 50 Milyon 898 Bin 672 lirayken yaptığımız yeni zam sözleşmesiyle beraber bir yıllık personel yükü 8 Milyon 895 Bin 500 artacak.

2021 yılı personel maliyetimiz 50 Milyon 898 liradan 59 Milyon 794 TL'ye çıkacak. Bu da toplamda personel yükümüzün yüzde 17.48 işçi maliyetlerinin artacağını sizlerle paylaşmış olayım.

Sendika konusunda baskı yapılmadı

Sözleşmemizi DİSK'e bağlı Genel İş Sendikasıyla yaptık. CHP'li belediyelerin veya Genel Merkezinin beraber yol yürüdüğü kuruluşlar. Biz MHP'li bir belediye olarak bu güne kadar hiçbir personelimize ne direkt ne de dolaylı olarak sendika değiştirmeleri konusunda baskı yapmadık.

Sendika temsilcisi teşekkür etti

Genel İş'in sendika başkanı bu konuda şahsıma teşekkürlerini ifade etti. Ayrıca işçilerimizin şartlarının iyileştirilmesi noktasında belediyemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Geçmiş yıllara ait biriken kıdem ve ihbar tazminatları, denge tazminatı, ikramiyelerin son kuruşuna kadar belediyemizin bu yönetimi tarafından ödendiği dolayısıyla da teşekkür etti.

Yine Belediyemiz bünyesinde ihale edilmeden verilen yemek hizmetlerinin kalite ve kalori değerinin artmasından dolayı personelimizin duyduğu memnuniyeti bize aktardılar. O toplantıda işçi kardeşlerim de vardı.
Ben de kendilerine ilaveten şunu söyledim; biz her geçen gün çalışma arkadaşlarımızın şartlarını sosyal belediyecilik kavramıyla artırarak devam ettireceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın.
Sendika seçimi çalışma arkadaşlarımızın iradesinde. Devam da ederler, tamam da derler. Her işçinin dilediği sendikaya üye olma hakkı var. Kimseye tasarruf noktasında yönlendirici bir açıklamamız yok.

Belediye personeli için kreş

Silivri'deki anaokulu ve kreş ihtiyacını tamamladıktan sonra hedefimiz daha düşük gelir seviyesindeki çocukları oraya alabilmek. Silivri Belediyesi personellerinin çocuklarının da gidebilecekleri, belediyeye ait bir kreşi kazandırmak için çalışma başlattık. İşçi kardeşlerimin çocukları çok düşük maliyetlerle bu kreşimizden faydalanacak.

Herkesin emeğine saygı

Adil ve herkesin emeğine saygılı bir yönetim anlayışıyla, mesai arkadaşlarımızın bizim yol arkadaşlarımız olduğundan hareketle yaptıkları işe, ehliyet ve liyakatlerine, dürüstlük ve çalışkanlıklarına bakarak onlarla yol yürümeye devam edeceğiz.”

Kırkıcı: Ekmek üzerinden siyaset yapılmasın

CHP Grubu adına Mart Ayı Meclisinde söz alan Süheyl Kırkıcı, önemli gün ve şahsiyetlerin yanı sıra Halk Ekmek, İETT tartışmalarına değindi üst geçit, Seymen Örnek Köy Projesi, üst geçit ile halk plajı yatırımlarına yönelik takipleri hakkında bilgi verdi.

CHP Grubu adına Pazartesi günü gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumunda Başkanvekili Süheyl Kırkıcı söz alarak şu değerlendirmede bulundu:“Öncelikle çok üzücü bir olay yaşadık. CHP'nin önceki dönem yönetim kurulu üyesi olan bir kardeşimizin ailesiyle birlikte yaşadığı felaketi hatırlatarak başsağlığı diliyoruz. Çok üzgünüz. Benzer olayların tekrarlanmamasını diliyoruz.Gökalp Karaca arkadaşımız bir rahatsızlık geçirmişti. Onu bugün aramızda gördüm. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Gara Şehitlerine anma

Geçtiğimiz ay içerisinde Gara'da teröristler tarafından şehit edilen tüm asker ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ve yine bir yıl önce bu günlerde Suriye'nin İdlip kentinde Rusya'nın hava saldırısı sonucu şehit düşen 34 askerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Yeşilay haftası kutlu olsun

Toplumun bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalıkların artırılmasını hedefleyen tüm çalışmaları destekleyeceğimizi belirterek Yeşilay Haftasını kutluyoruz.

8 Mart kutlu olsun

8 Mart, kadınların örgütlü hak mücadelesi verdikleri ve fırsat eşitliği sağlanması konusunda verdikleri mücadelede yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü birlik, dayanışma ve mücadele gününü kutluyoruz.

İstiklal Marsı’nın kabul yıldönümü kutlu olsun

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz. İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıldönümünü kutluyoruz.

Tıp bayramı kutlaması

Sağlık sistemine uzanan yanlış politikalara, oluşan aksaklıklara ve şiddet olaylarına rağmen özellikle yaşadığımız salgın sürecinde gece gündüz büyük özveri içinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.

18 Mart şehitlerine anma

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünde büyük zaferin kahramanlarını, bu topraklar için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı şükranla anıyoruz. Bu destanın ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi başlatan ve bağımsız bir devlet kurmuş olan halkımız tüm dünyanın ezilen, maznun ve mağdur halklarına örnek oldu. Bugün bir kez daha tarihin akışını değiştiren zaferde Anadolu halkının verdiği mücadeleyi hatırlıyor 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106 yıldönümünü ve Şehitleri Anma Günü'nde vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Hocalı katliamını gerçekleştirenlere kınama

26 Şubat Hocalı Katliamı, hepimizi derinden üzen bir olay. Çocuk, kadın fark etmeden gerçekleştirilen katliamda 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Katliamı gerçekleştirilen kişileri kınıyoruz.

Nevruz kutlaması

21 Mart Nevruz Günü Asya, Ortadoğu ve Balkan halklarının kutladığı, andığı ve kendince farklı anlamlar da yüklediği Nevruz'u tüm halklar nezdinde kutluyoruz.

Yaşar Kemal anıldı

Kaybettiklerimize ek olarak yine Dünya Edebiyat Tarihinin önemli şahsiyet, “İnsan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar” diyen Yaşar Kemal'i anıyoruz. “Zulme sessiz kalan bir gün, zulme uğrar. Haksızlığa karşı durmak, insanın onurudur” diyen Yaşar Kemal'i saygı ve hasretle anıyoruz.

“Engelli bireylerin ücretsiz otopark talebi”

Basın emekçisi Cihangir Davutoğlu, bizi arayıp otoparklardan engelli kardeşlerimizin ücretsiz yararlanması genel eğilimlken, Silivri'de bazı otoparklarda ücrete dönüştürüldüğünü üzüntüyle ifade etti. Özellikle Kaymakamlığımızın arkasındaki otoparkta engellilerden ücret talep edildiği ifade edildi. Pozitif bir ayrımcılık beklendiği ifade edildi, biz de bunu buradan paylaşıyoruz.

İrem Kurt’a tebrik

Geçtiğimiz günlerde Silivri'mizi yine gururlandıran tenisçimiz İrem Kurt birçok başarıya imza attı. Silivri'de bir Tenis Şampiyonu yetişiyor. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ekmek üzerinden siyaset doğru değil

Yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek adına iki konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Son dönemde ekonominin dibe vurmasıyla, salgının getirdiği yükleri de dikkate alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Halk Ekmek üzerinden büfelerin çoğaltılması ve ucuz ekmeğe ulaşamayan halkımızla ilgili alınması gereken kararlarda ciddi polemikler yaşandı. Ekmek üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Polemiği bile doğru değil. Kimse saatlerce o büfelerin önünde kuyrukta beklemek istemez. Bundan biz de, muhalif arkadaşlar da asla keyif almayız. Bu, bir sonuçtur. Keşke bu sonuca giden süreçte önlemler alınsaydı da bu duruma gelinmeseydi.

MHP tescil ettirdi

Nitekim hükümetin ortağı demeyeyim de diğer destekçisi parti Milliyetçi Hareket Partisi “Askıda ekmek uygulamasıyla” zaten bunu tescil ettirdi. Belediyemizin Aşevi kurmak zorunda kalması da bir sonuç olarak görülmeli. Sokakta aç insan yoksa Aşevine de ihtiyaç olmaz. Keşke bunları yaşamasak. Keşke çözümünü hızla gerçekleştirebilsek.

İnsanoğlu’na yaraşır bir düzen

Bizler insanoğluna yarışır biz düzen ve sistemde yaşamak istiyoruz. Halkımız buna layık. Dolayısıyla ekmek üzerinden değişik biçimlerle önümüze getirilen engellemelerin inandırıcılığı olmadığı ortada. Zaten geri tepmelerinden belli.

Amaç ekmeğe kolay ulaşım

En son yine grupların oy birliği ile şehit yakınları ve gazilerin işletmesi karşılığında büfelerin kurulması uygun bulundu. Bizce de çok ideal bir çözüm oldu. Burada amaç kimin işleteceğinden öte tabi ki ekmeğe ihtiyaç duyan kesimlerin kolaylıkla ulaşmalarının önünü açmak. Siyaset kurumlarının görevleri arasında bu var.

Fırıncılar endişe etmesin

Bir fırıncı ailesinin çocuğu olarak, fırıncı esnafını iyi bilen biri olarak söylüyorum, kendileri bu konuda aslı bir endişe duymasınlar. İBB üzerinden satılacak olan ucuz ekmek toplamın yüzde 6'sını bile bulmamakta. Dolayısıyla fırıncılarımızın gelirinin düşmesinin söz konusu olamaz. Onların satışlarının etkileneceği yerler değil, insanlarımızın daha rahat ulaşabilecekleri yerlere büfeler kurulacak. Keşke bu durumlar yaşanmasa, çözüme bağlansa da insanlarımızın tamamı fırından sıcak ve daha kaliteli ekmeğe ulaşabilse.

İETT Silivri’den çekilmiyor

Yanlış bir bilgiyi daha düzeltmek istiyorum. İstanbul İETT'nin Silivri'den çekilme gibi bir durum söz konusu değil. Bildiğiniz gibi daha önceki Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan kararla Özel Halk Otobüsü sistemi kaldırıldı.

Yeni sistemde neler var? Tüm araçlara bilgisayarlı takip sistemi takılacak. İETT, tüm otobüsleri online denetleyecek. Araç içinde yaşanan sorunlara anında müdahale edilebilecek. Otobüs şoförleri akademik eğitim alacak. Sadece eğitimlerini tamamlayanlar otobüslerde çalışabilecek. Her şoföre belirli bir puan sistemi getirilecek. Vatandaş memnuniyeti, güvenli sürüş ve diğer teknik kriterler ile puanlarını yükselten şoförlere ilave ödüller verilecek. Vatandaştan yoğun şikayet alan, trafik güvenliğini ihlal eden, yolcuyu tehlikeye atan şoförler ise belirli bir puan altına düştüğünde artık otobüs şoförü olarak hizmet veremeyecek.

Otobüs esnafına gelir garantisi

Özel Halk Otobüsü esnafının gelir odaklı çalışması nedeniyle zaman zaman yolcu kapma yarışları, hat kavgaları yaşanıyordu. Araç bakım ve konfor hizmetlerinden kaçınmak zorunda kalınıyordu. Salgın süreci de bu sıkıntıları arttırdı. İBB, bütün bu olumsuzlukları aşmak için İETT hariç Özel Otobüslere 71 milyon lira sübvansiyon ve 11 milyon lira öğrenci abonman … Yeni sistemle sübvansiyon ödemeleri kalktı. Otobüs şoförlerine hizmet ve gelir garantisi sağlanacak. Aylık ücretler km üzerinden İETT tarafından ödenecek. Esnafın gelir kaygısı ve bu kaygı nedeniyle yaşanan aşırı dolu otobüs görüntüleri, yolcu kapma yarışları ve bakımsız araç görüntüleri sona erecek. Böylece tüm otobüslerin her ay ne kazanacağı belli olacak. Biz, emeği geçen tüm gruplara teşekkür ederiz. Karar oy birliği ile çıktı.

Silivri halkı rahat olsun, İETT'nin kalitesinden vazgeçme niyeti yok. İstanbul, Silivri ve Silivri Birlik ailesine hayırlı olsun.

Seymen’de örnek köy çalışması

İBB'de takip ettiğimiz birkaç işi de paylaşmak istiyorum. Seymenköy'ün Örnek Köy kapsamına alınmasıyla ilgili bir çalışma başlatıldı. Bunu sık sık dillendiriyorum. Geçtiğimiz ay İBB'den bir heyet gelmişti. Muhtarımızın da aramızda bulunduğu ortamda hem büro çalışması, hem saha çalışması yapıldı. Çalışma devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir ekibin daha geleceğini biliyoruz. Dronla çekimler yapacaklar. Köy içinde yol, kaldırım gibi benzer çalışmaların dışında Seymen'in Silivri ve köylerinin itibarını yükseltecek örnek bir hale getirmek isteniyor. Orada deresiyle birlikte Golf sahası olarak büyük bir mera alanı var. Bu alanların da kapsamında değerlendirilmesi için proje daha da büyütüldü. Eğer tamamlanabilirse, ki tüm çabamız bu yönde, Silivri'ye katma değer sağlayacağını düşünüyoruz. Bu çabamız devam ediyor. Silivri Belediyesi ve meclisimizin bu konudaki çabasını canlı tutmalarını bekliyorum." (hürhaber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.