banner460
banner128

Topbaş’a hüzün dolu cümleler

Gelecek Partisi Kurucusu ve İstanbul Teşkilat Başkanı Metin Karakaş, geçtiğimiz gün vefat eden İBB eski Başkanı Kadir Topbaş için hüzün dolu cümleler içeren bir veda yazısı kaleme aldı. Karakaş'ın;  Kadir Topbaş, Özleyiş Topbaş ve eşi Gülcan Karakaş ile birlikte fotoğraflarını da eklediği ‘Bize gönlünü bıraktın” başlıklı yazısı şöyle.

BİZE GÖNLÜNÜ BIRAKTIN

Bir önceki günle ne kadar farklıydı o gün...

Günler öncesinden haber veriliyordu o günün soğukluğu.

Gönül dünyamızın, mübarek 3 ayların ilk günüydü ama yine de çok soğuktu.

Manevi iklimin huzurunu barındıran yüreklerdeki sıcaklık bile ılımıştı artık.

Üstelik o gün aynı zamanda Sevgililer Günü'ydü.

Acı haberle dökülmüştü gökyüzünden kar taneleri.

Yokluğunu, kaybını bembeyaz zerafetiyle örtüyordu İstanbul.

Dünyadan 'En Sevgili'ye giden yolculuğu bembeyaz aydınlatıyordu.    Kadir Topbaş hep söylediği İstanbul gibiydi. İstanbul da O'nun gibiydi..

...

Kadir Topbaş, İstanbul’u, İstanbullu’nun emanetini, şehri emin sorumluluğunu, insan odaklı, uzlaşmacı ve ufku açık vizyonuyla, dünyadaki tüm belediyelerin 2 defa başkanı seçilerek te perçinleştirdi. İstanbul'un ufkuna ve vizyonuna sığmayan bu entellektüel birikimden dünya da istifade etmeyi başardı. İstanbul’u bir dünya kenti yapmakla yetinmedi, Napolyon’un ironisine de hayat verdi...

İstanbul'da kıtaları, farklılıkları, tüm toplumsal sınıfları birleştiren, Kadir Topbaş’tan başkası değildi. Şehre aidiyet, topluma uzlaşı ve kimseyi diğerinden ötekileştirmeyen düşünce anlayışının da mimarıydı..

Kadir Topbaş'ın en önemli özelliği hiç şüphesiz ki karşısındakinin gözlerinin derinliğine bakan iletişimiydi. Sahici, içten ve samimi bir çift mavi gözden yansıyan o gülüş, siyasette varlığı çok az hissedilen sevginin de sıcaklığını veriyordu gönüllere...

Eserlerinin İstanbulumuz'u ve Silivrimiz'i ihya ettiği ve bizlere hizmet etme fırsatını verdiği yıllar, bir gönül dostunun güven elini sıkıca kavramamıza da da vesile oldu. "Milli Görüş"ün talebeleri olarak camiamızın en değerli büyüklerinden olan Kadir Topbaş, tecrübesi, bilgisi ve insana dair en müstesna güzellikleri ile bize yol gösteriyor, destek veriyor, aile kavramının tüm duygularını yaşatıyordu. O'nun bize verdiği destek ve güven, bir yandan rahatlığımız olurken diğer yandan da ilk günkü heyecanımıza heyecan katıyordu.

Siyasetin ardından ağabey-kardeş  rahatlığını doyasıya yaşadığımız, yol arkadaşı olduğumuz Kadir Başkanımız, artık aramızda yok..

İstanbul’u, İstanbullu’nun gönlünü fethedenlerle birlikte bugün  ruzi mahşere yol alıyor.

Vicdan muhasebesinde hep bir gönül borcumuz var; ahirette yine o mavi bakışları görmek dileğiyle...

Rabbim rahmetiyle muamele eylesin... Bize gönlüne bıraktın.

Ben senden razıydım, Allah ta senden razı olsun.

Hakkını helal et Kadir Ağabey..."

Erhan KIZILYAR

Anahtar Kelimeler:
Metin Karakaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.