banner460
banner128

Tomris Han ve Sarı Saltuk yaşatılıyor

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın projeleri kapsamında yapılan park ve spor alanlarına verilen Göktürk, Göktuğ, Gökhun, Sarı Saltuk, Tomris Han, Gündoğdu, Bozok ve Aydan Siyavuş Açık Basketbol Sahası isimleri, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Silivri Belediye Meclisi Ekim ayı 1. birleşimi 1. oturumunda, yeni yapılan oyun parkları ve spor sahalarının ismi 14. madde ile gündeme geldi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın projeleri kapsamında çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik yapılan park ve spor alanlarının ismi meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 8 park ve spor alanı isimlerinin meclis üyelerine okunmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, isim tespit komisyonunda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, özel bir isim olmadığını, cadde ve sokaklara verilmediği için komisyona gerek duyulmadan oylanabileceğini ifade etti. CHP’li Meclis Üyesi Melih Yıldız’ın “Özel isimler var.” diyerek komisyonda tartışılsın önerisine de cevap veren Başkan Yılmaz, “Silivri Meclisinin karar alabileceği bir konudur. Özel isim değil Melih Bey. Hiçbir tane özel isim yok. O zaman sizin tarih bilginizi sorgularım. Türk isminde ilk Türk devleti olan Göktürk isminin neresini tartışacağız? İlk Türk kadın hükümdar olan Tomris Han’ın neresini tartışacaksınız? Tüm Balkanları Türk-İslam yapmak için yıllarca mücadele veren derviş Sarı Saltuk’un neresini tartışacaksınız? Büyükşehir’e gönderilmeyeceği için bu 8 parkın ortak ismini Silivri Meclisinde oylayabiliriz.” dedi. CHP’li meclis üyeleri, isimler oylanırken komisyonlarda değerlendirildiğini söyleyerek böyle bir öneride bulunduklarını belirtti.

PARK VE SPOR ALANI İSİMLERİ

Yapılan konuşmaların ardından park ve spor alanı isimleri oy birliğiyle kabul edildi. Yeni Mahalle Eren Yıldırım Sokak üzerinde bulunan spor alanına “Aydan Siyavuş Açık Basketbol Sahası”, Alibey Mahallesi Tunç Sokak’taki park alanına “Göktuğ Parkı”, Alibey Mahallesi Serçe Sokak’taki park ve spor alanına “Göktürk Parkı”, Alibey Mahallesi Değirmenci Adil Sokak’taki park ve spor alanına “Gökhun Parkı”, Cumhuriyet Mahallesi Tandoğan Sokak ve Has Sokak kesimindeki Basketbol sahası ve çocuk oyun gruplarının yer aldığı park alanına “Bozok Parkı”, Cumhuriyet Mahallesi Gündoğdu Sokak’taki park ve spor alanına “Gündoğdu Parkı”, Küçükkılıçlı Yüzer Sokak’taki park alanına “Sarı Saltuk Parkı” ve Semizkumlar Mahallesi Alıç Sokak’taki park alanına “Tomris Han Parkı” ismi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.