banner460
banner128

Sokak müzisyenleri Büyükçekmece'de buluştu

İstiklal Caddesi’nde, Kadıköy’de, Beşiktaş’ta, Karaköy’de, bazen de bir Metro istasyonunda karşımıza çıkan, yaptıkları müzikle İstanbulluya nefes olan, kentin sesi ve rengi sokak müzisyenleri bu kez Büyükçekmece’de buluştu.

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği işbirliğiyle hazırlanan “Sokak Müzisyenleri Festivali” İstanbul’un sokak müzisyenleri Büyükçekmece Kent Meydanı’nda buluşturdu. Pandemi döneminde sıkıntılı günler geçiren sokak müzisyenlerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen projeye kapsamında, müzik yaptıkları mekanlarda fotoğrafları çekilen müzisyenlerin fotoğrafları da proje kapsamında sergilendi.

“Sokak müzisyenlerinin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçladık”

Büyükçekmece’de bir araya gelen yaklaşık 30 sokak müzisyeni kurulan stantlarda enstrümanlarını çalıp, şarkılar söyledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kimi zaman şarkılara eşlik edildi, kimi zaman danslar edildi. 7’den 70’e her yaştan katılımcının unutulmaz bir gün yaşadığı “Sokak Müzisyenleri Festivali” Büyükçekmece Kent Meydanı’nda gün boyu devam etti. Büyükçekmece Fotoğraf Derneği üyelerinin çektiği sokak müzisyenlerinin fotoğrafları Büyükçekmece Belediyesi Dumlupınar Salonu’nda sergilendi. Sergi açılışında konuşan Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Gürhan Ozanoğlu, sokak müzisyenleri festivali projesi ile pandemi sürecinde zor günler yaşayan sokak müzisyenlerinin sorunlarına dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Program sonunda festivale katılan müzisyenlere ve fotoğraf sanatçılarına teşekkür belgeleri takdim edildi. Festivalinde finalinde müzisyenlerin birlikte söyledikleri İzmir Marşı’na vatandaşlarda eşlik edince coşku daha da arttı.

 “Sokakta, vapurda, Marmaray’da müzik yapıyoruz”

Sokak Müzisyenleri Festivali’ne katılan müzisyen ve fotoğrafçılar proje hakkında şunları söyledi:

Coşkun Kaymak (Sokak Müzisyeni): Arkadaşımızla yıllardır sokakta, vapurda, Marmaray’da müzik yapıyoruz beraber. Gitarla kendi bestelerim var çalışmalarım var bu şekilde devam ediyoruz. Dönem dönem kazançlarımız düşüyor, dönem dönem de artış oluyor. Yağmuru var, çamuru  var, güneşi var gördüğünüz gibi öyle devam ediyor.    

    Nurten Öztürk (Fotoğrafçı): Görünce şaşırdım ve çok mutlu oldum. Benim için sürprizdi geleceğini bilmiyordum, umarım gelir diyordum. Bir dönem yoğun kar yağıyordu, Mart ayıydı sanıyorum o gün bu merdivende fotoğraf çekmeye gitmiştim. Tesadüfen o da merdivenlerde müziğini icra etmeye gelmişti. Rica ettim çekebilir miyim diye, o da sağolsun kabul etmişti. Böyle bir an yakalanmış oldu.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.