İktidarın Alevilere yönelik yaptığı yasal düzenlemeler Silivri Cemevi’nde tarşıldı.

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’inde aralarında bulunduğu Alevi kurum yöneticilerinin katıldığı olduğu toplantıda; alevi inancına yönelik iktidarın planları ve yeni yasal düzenlemeler değerlendirildi. 

Yapılan konuşmalarda, cemevlerini ibadethane olarak kabul etmeyen hiç bir düzenlemenin kabul edilemeyeceği belirtilerek, hükümetin Kültür Bakanlığı bünyesinde oluşturduğu Cemevi Başkanlığı oluşumuna tepki gösterildi.

Kırkıcı: Laiklik tam olarak uygulansın herkes eşit olsun

Toplantıyla ilgili gazetemize değerlendirmede bulunan Silivri Cemevi Başkanı Süheyl Kırkıcı, “İkitidarın mevcut çalışması Alevilerin haklarını ileriye değil geriye götüren, Alevilerin tüm inisiyatiflerini yok etmeyi hedefleyen bir yasa olarak değerlendiriyoruz. Olması gereken,  eşit vatandaşlık yolunda öncelikle cemevlerinin ibadet kurumu olarak tanımlamasıydı.  Elektrik, su, çimento derdimiz olmadı. Biz her zaman bunu sağladık. Sanki bunlar marifetmiş olarak ortaya koymak kabul edilemez. Hiç bir zaman maaş peşinde olmadık. Laikliğin tam uygulanmasını istiyoruz, herkes eşit olsun. Herkes inancında hür olsun. Biz neysek oyuz. Aleviler neyse odur. Başka bir konumlanmıya gerek yoktur. Tüm genel başkanlarımıza şube başkanlarımıza  teşekkür ediyoruz. Üzerlerine düşeni yapıyor insanlarımız. Alevi toplumu hiç olmadığı kadar birlikte mücadele etmeyi önlerine hedef olarak koydular. Alevilerin toplu hareket etmesi durumunda  önlerine konacak hiç bir olumsuzluk geçerlilik bulamaz.”  Erhan KIZILYAR