banner460
banner128

Planı; İmamoğlu’nun kararlılığı, Hançerli’nin çabası, CHP’nin güçlü iradesi çıkarmıştır

AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı’nın, Yeşilkent’in imar planlarının İBB’de kabul edilmesinin ardından yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından bir bilgilendirme ve basın toplantısı da CHP Avcılar Başkanlığı tarafından yapıldı.

 CHP Avcılar ilçe Başkanlığı Yeşilkent İmar Planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaparak, yıllardır süren sorunun CHP’lilerin kararlı siyasi talepleriyle gerçekleştiğini savundu. CHP İlçe Başkanı Erdal Nas ve İBB Başkan vekili Hüseyin Aksu,  Yeşilkent’in imar planının İBB’den geçmesi için; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin bu işin üzerinde büyük önemle durmasının ve bir an önce İBB bürokratları tarafından eksiksiz hazırlanarak İBB Meclisi’ne getirilmesinin büyük etkisi olduğunu belirterek ‘Başta İmamoğlu ve Hançerli olmak üzere, İBB bürokratlarına, tüm İBB Meclis üyelerine ve emeği geçen herkese” teşekkür ettiler.  CHP’liler, AK Partililerin Avcılar’daki yerel CHP iktidarını kastederek “Yeşilkent’in imar sorunun sebebi 20 yıllık CHP zihniyetidir’ suçlamasına, “ Ak Parti CHP’li Avcılar Belediyesi’ni mağdur edeceğim diye Yeşilkent halkını mağdur etti. Neden İBB’de 1/5000’lik planları yıllarca çıkarmadılar’ yanıtını verdiler.

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas beraberinde; İBB Grup Başkanvekili Hüseyin Aksu, Avcılar Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Erol Şahin ve Yeşilkent Mahallesi Muhtarı Salih Canikli ile birlikte İlçe başkanlığında basının karşısına çıkarak  Yeşilkent’in imar planlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın toplantısını Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Zeren, belediye Meclis Üyeleri, partinin ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili de izledi.

İmamoğlu ve Hançerli’den kararlı tutum

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas konuşmasına, Yeşilkent Mahallesi’nin imar planıyla ilgili geçmişten bugüne yaşananlarla ilgili bilgiler vererek başladı. Son 20-30 yıldır mahallede imar sorunu bulunduğunu ve bir türlü çözülmediğini belirten Nas, 2019 seçimleri öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun , Avcılar Belediye BaşkanıTuran Hançerli’nin yer aldığı bir toplantıda Yeşilkent’in imar planlarını en kısa sürede çözeceğine ilişkin söz verdiğini belirterek  “ Ekrem Başkan,  Bu yüzyılda İstanbul gibi bir metropolde bir mahallenin imar planlarının olmaması utanç vericidir. Bu planları çıkarmak benim içimde uhde olsun demişti” şeklinde konuştuğunu hatırlattı.

Nas, seçimlerin kazanılmasının ertesinden itibaren bu konu üzerinde Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hassasiyetle durduğunu, Yeşilkent’te toplantılar yapıldığını, ofis açıldığını söyledi. CHP ilçe Başkanı Nas, İmamoğlu’nun kararlı tutumu sayesinde.  İBB bürokrasisinin de planları çok hızlı şekilde bitirdiğini ve geçen hafta İBB Meclisine getirilerek tüm meclis üyelerinin desteğiyle oybirliğiyle meclisten geçtiğini ifade etti.

Başkan Nas planların kabul edilmesi nedeniyle ‘Başta Ekrem İmamoğlu ve Turan Hançerli olmak üzere tüm İBB Meclis üyelerine, İBB bürokratlarına ve emeği geçenlere’ teşekkür etti.

"AK Parti 2010’da planı çekti geri İBB Meclisine getirmedi"

Başkan Nas bu arada bir basın mensubunun, Ak Parti Avcılar İlçede yapılan toplantıda,  Ak Partililerin ‘CHP’li Avcılar Belediyesi 1/1000 lik planları çıkarmadı. Halkı mağdur etti’ şeklinde açıklamaları olduğunu hatırlatması üzerine plan süreçleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Nas, “2010 yılında 1/5000’lik plan yapıldı İBB tarafından. Ancak o plan Yeşilkent’in gerçeklerinden uzak masa başında yapılmış bir plandı.  52 bin nüfusa göre yapılmış bir plandı.   Yeşilkent halkı ve Avcılar Belediyesi dolayısıyla bu plana bir çok açıdan itiraz etti. İtirazlar üzerine plan geri çekildi ve bir daha da meclise gelmedi. Neden getirmediler? Neden onlarca yıldır Avcılar’ın önünü tıkıyorlar.  İBB’nin yaptığı plan 132 bin nüfusa göre yapılmıştır. Çok güzel plan yapmışlar ki itiraz bile olmadan İBB’den oy birliğiyle geçti. Hepsine teşekkür ediyorum ” dedi.

Yine bir basın mensubunun Ak Parti İlçe Başkanını kastederek “Birlikte basın toplantısı düzenleyemezmiydiniz?” sorusu üzerine Nas, “ Olabilirdi. Ama Ak Parti İlçe Başkanı o kadar rol çalma meraklısı ki, bırakın CHP ile basının karşısına çıkmayı açıklamasında kendi ittifak ortağını bile unuttu” diye yanıt verdi.

Nas, bir basın mensubunun ‘AK Partililer 2024 yılında Avcılar Belediyesi’ni kazanacakları ve sorunları kendilerinin çözeceklerini’ belirttiklerini söylemesi üzerine “ AK Parti ilçe önce yıllardır uçurmaya çalıştıkları yerli uçağı uçursunlar sonra Avcılar’a kazanırlar” diye yanıt verdi.

Şahin’den plan süreci açıklaması

Bu arada söz alan Avcılar Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Erol Şahin’de plan süreçleriyle ilgili bilgi vererek, “ 1/5000’lik planlar  İBB’den  onaylandıktan sonra 1/1000’lik planlar ilçe belediyesi tarafından yapılır. 1/5000’lik genel hatları belirler. 1/1000’lik daha ayrıntılara yer verir” diyerek Avcılar’ın 2010 yılında imar planı yapamamasının İBB’nin 1/5000’lik planı çıkarmaması olduğuna işaret etti.

Şahin bir soru üzerine de;  1/1000’lik planlar hazırlanırken halkın taleplerinin, mahallenin durumunun göz önünde bulundurulacağını belirterek, halkın asla mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Aksu: İtaraz etseler halka anlatamazlardı

 Toplantının son bölümünde söz alan İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu da, ’25 yıldır İBB’de çoğunluk AK Partililerdeydi. Şimdi de çoğunluk Cumhur İttifakında. Ne oldu da 25 yıldır İBB’den çıkmayan plana bu çoğunluk şimdi evet dedi’ şeklindeki soruyu hatırlatarak, “ Bu planın bugün çıkmasının arkasında CHP’nin güçlü bir siyasi iradesinin olması yatıyor. Sayın Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu,  İBB Bürokratlarına bir an önce bu planın hazırlanması talimatını verdi. Avcılar Belediyesi ve Yeşilkent halkının talepleri alındı. Görüşler alındı. Ve mahalle gerçeklerine uygun bir plan hazırlandı. Bu plan tüm mahalle halkının sorununun çözümüne hizmet edecek. Böyle bir plana itiraz etmeleri mümkün değildi. İtiraz etseler halka nasıl anlatacaklardı. Bu siyasi kararlığa, tüm meclis üyelerimize ben de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yeşilkent halkıyla toplantı yapılacak

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas toplantının kapanışında yaptığı konuşmada, Yeşilkent’te 1/1000’lik planlarla ilgili geniş katılımlı toplantıların devan edeceğini, Yeşilkent Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini bu toplantıya Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile muhtemelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağını bildirdi.

"Yeşilkent’in sorununu çözdük sıra Tahtakale’de"

CHP’liler toplantıyı ‘Yeşilkent’in sorununu çözdük. Yakınde genel iktidarı da alıp Tahtakale’nin de sorununu çözeceğiz. Geliyor gelmekte olan” sözleriyle tamamladı.

***

AK Partililer ne demişti?

AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu, Sabah'ta yer alan habere göre  kısa süre önce yaptığı toplantıda;  Yeşilkent mahallesinin 1/5000'lik Nazım İmar Planının çıkarılması konusunda emeği geçen tüm partilere teşekkür ederek şunları söylemişti. "Yeşilkent Mahallesinin imar sorununun tek sebebi 20 yıllık CHP zihniyetidir. 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti yönetimindeyken 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çıktı. CHP'li Avcılar Belediyesi 11 yıl boyunca 1/1000 planları neden çıkartmadı? Yıl 2021 İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP yönetiminde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı meclis üyelerinin desteğiyle oybirliği ile İBB Meclisi'nde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı yeniden revize edilerek onaylandı. Bakalım CHP'li Avcılar Belediyesi 1/1000 planları ne zaman çıkaracak? AK Parti Avcılar olarak biz takip edeceğiz, Avcılarlı hemşehrilerimizde takip etsin."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.