Tehlikeli vinç belediyeyi harekete geçirdi Tehlikeli vinç belediyeyi harekete geçirdi

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, AREV Vakfı’nda; sivil toplum kuruluşları, işadamları ve dostları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Orakçı toplantıda yaptığı konuşmada; bugün  Avrupa’da söz edilen bir ilçe var ise, kendilerinin de emeği, alınteri olduğunu hatırlatarak, Ben geldiğimde mahallede elektrikler kesilirdi, okullarda öğretmen yoktu. İlçe yeni yeni yapılanmaya başlamıştı. Öğrenciydim, elektrik kesilirdi gider elektrik kurumuna elektrik arızasını giderirdim. Okulda öğretmen yoktu, giderek ücretsiz öğretmenlik yapardım. Bankamatik yoktu. İnsanlar para çekmek için Avcılar’a giderdi” dedi.

Daha sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı iken yaptığı çalışmaları hatırlatan Orakçı; eğitime, kültüre, gençliğe, kadına dair bir dizi hizmetler yaptığını hatırlattı.  Kimseye haksızlık etmediklerini, ötekileştirmediklerini, ayrımcılık yapmadıklarını, incitmediklerini  söyleyen Orakçı, şöyle devam etti: ” Haksızlığa uğradığını söyleyen varsa getirin helalleşeceğiz. Bizim ardımızda ecdadımızın, kültürümüzün yüklediği misyon var. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, sevgiyle, adaletle hizmet vardır o misyonda. Derdimiz çözüm. Derdimimiz derda derman olmak. Bizim derdimiz ülkemize gücümüz yettiğince katkıda bulunmaktır. Hedefimiz Beylikdüzü’nü; sevgiyi, saygıya, adaleti, inanca, ırksal temeldeki zenginliğe saygıyı öngörüyoruz. Birileri yolumuzu kesti. Hizmeti engelledi.  Ama biz bunu sizlerin, vatandaşların desteğiyle sürdürmek istiyoruz  “ dedi.  

Orakçı'ya destek açıklamaları

Başta Esenyurt Belediye eski Başkanlarından Ali Murat Alatepe olmak üzere toplantıda söz alanlar Orakçı'ya adaylık için destek açıklamaları yaptılar ve aday olmasını temenni ettiler, başarılar dilediler.