banner460
banner128

Onbir yıldır hak peşinde..

İstanbul Uzel Traktör Fabrikasında 11 yıldır hak mücadelesi veren işçileri CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekilleri Ömer Fethi Gürer ve Yüksel Mansur Kılıç, DİSK Genel Başkanlığı yapmış olan 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Eyüp Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu ziyaret ederek sorunlarının çözümü yönünde destek ve mücadeleye katkı vereceklerini söylediler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, halen mecliste bulunan verdiği yasa teklifi ile işçi alacaklarının ipotekli alacakların önüne geçmesi ve en önce ödenmesini talep ettiğini belirterek, “Kanun teklifimiz yasalaşırsa sorununuz çözüm bulur. Birlik, dayanışma içinde Uzel işçileri hakkını alacaktır. Hak mücadelenizin her daim yanınızda olacağız. Biz emekten yanayız. Hak, hukuk mücadelesinin ötesinde çocuklarımız ve geleceğimiz için dayanışmamızı yükseltmemiz lazım. Kıdem ve diğer alacaklarınızın gasp edilmesi kabul edilemez” dedi.

İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç ise konuşmasında, “Haklı mücadelenizin her aşamasını yakından izledim. İzliyorum. Yanınızda oldum, olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

DİSK Başkanlığı yapmış olan Süleyman Çelebi ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’da Uzel işçilerinin yanında olduklarını ve haklı mücadelelerini desteklediklerini söylediler. Çelebi, işçilerin kıdem tazminatının ödenmemesi ve arazi ile ilgili süreci dikkatle takip ettiklerini belirtti. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 23 Haziran seçimleri ile yeniden Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Belediye Başkanı olması ile her sorunun çözümüne çalışacaklarını söyleyerek selamlarını iletip “Her şey çok güzel olacak” dedi.


İşçiler adına yapılan konuşmalarda, Uzel traktör fabrikasının traktör üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtip, verilen vaatlere karşın haklarının yıllardır ödenmemiş olmasını eleştirdiler.

İşçiler, İstanbul Topkapı’da bulunan fabrikada yaklaşık 1200 işçi çalışırken fabrikanın iflas ettirildiğini belirtip, “1200 işçi işsiz kaldı. Kıdem tazminatı verilmedi. İşçiler olarak iflas masasında yıllardır hakkımızı ararken, trilyonluk fabrika arazisinin anlaşmalı bir şekilde değerinin altında satılacağını ve alacaklarımızın ödenmeyeceği söyleniyor. Bir an önce haklarımız verilsin istiyoruz. Hakkımızı yiyenlere hakkımızı helal etmiyoruz” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.