banner460
banner128

O BİNALAR İNŞALLAH DEPREM GÖRMEZ!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,  Büyükçekmece'nin; Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba ve Silivri'nin Selimpaşa Mahalleleri sahil kıyısında, çoğu 70-80'li yıllarda yapılmış ömrünü doldurmuş konutlar için, 'Denizin kenarında beş katlı bina mı olur? Bizim sahiller Riviera'dan güzel. O binalar umarım deprem görmez. Deprem görmeden yıkılıp, yeniden yapılmaması gerekiyor. O sahil tamamen binalardan boşaltılmalı, rekreasyon alanı olmalı. Ama proje Silivri Belediyesi'ni de, İBB'yi de aşar. Çevre bakanlıığının , hükümetin içinde yer alması gerekiyor' dedi. 

Başkan Volkan Yılmaz iki yıllık icraatlarını anlattığı basın toplantısında, "Sahillere İSKİ tarafından konmuş kanalizasyon rogarlarının tüm kumsalı katlettiğini, bir halk sağlığı sorunu olduğunu bunu İBB'de gündeme getirmesinin ' temenni edilmesi üzerine, 'Hiç hatırlatmayın. Benim çocuğum orada geçti.İçim acıyor.. Çok kötü bir şehircilik örneği verdik. Umarım oralar deprem görmez" diye konuştu

Şehirlerin katli 1940'lardan başladı

Yılmaz şöyle konuştu. 

Ben 1972 yılında Kamiloba da doğdum.  Kumburgaz- Kamiloba sınırında E-5 altında arsamız vardı. 1980 başında kat karşılığı müteahhide verdik. Büyükte te bir alandı. Çocukluğum orada geçti. Ordaki vatandaşlar arazilerini kat karşığı  müteahhitlere vermeden oralarda kavun karpuz tarlaları vardı. Ordan 20 metre 30 metre ileriye denize baktığında pırıl pırıldı . Bir tane yosun göremezdiniz.  Atatürk’ün ten sonra 1940'lardan sonra Tükiye çok kötü bir şehircilik ve şehircilik plancılığı örneği verdi her yerde. Ecdadın yaptığı şehirlere baktığınızda harikalude. İşte cumhuriyet tarihinde yaptığımız işler.. Bizim kat karşığı verdiğimiz yer beş katlı. Ya denizin kenarında beş katlı bina mı olur. ?

Çocukluğum o sahilerde geçti için acıyor..

42 kilometre Silivri sahili. Güzelce’den başlayarak  Riviera sahilinden çok daha güzel bir sahil. Büyükşehir’de konuşalım. Ancak bu bizi de Ekrem Bey’i de aşacak bir proje. Burda Çevre ve Şehircilik Bakanlığınıniçinde olmadığı proje gerçekleştirilemez. Oraların yıkılıp yeniden yapılmaması gerekiyor. Oralar rekreasyon alanı, cafeler, restaurantlar, parklar olmalı. E-5’in üst tarafında da rezerv alanlarla..Bu alanların çoğdu toplu konut alanlarında. O da hükümetin kontrolünde. Hükümetin içinde olmadığı bir projeyle dönüşüm olmaz. Bu dönüşüme ne Silivri’nin ne Ekrem  bey’in bütçesi yetmez.  Benim gönlümden geçin oraların deprem ile değil, biz 99 depreminden beri o yazlığa hiç gitmiyoruz. Hiç oturmadık orda.  O binalar depremle değil, o konutların başka bir alana taşınıp oraların plaj ve rerekreasyon alanı olarak düzenlenmesini diliyorum.  Bunu İBB’de temenni olarak dile getirebiliriz. Ama Ekrem bey’e de fazla yük yüklemek doğru olmaz. Orta da bir realite var. 

Hiç latırlatmayın. Çocukluğum gençliğim orda geçti. İçim acıyor..         Erhan KIZILYAR 

Anahtar Kelimeler:
Volkan Yılmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.